Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Aceasta constă în implementarea unui stil de viață sănătos.

Diabetul zaharat este împărțit în tipurile 1 și 2.

Prima tulpină de diabet este cauzată de distrugerea insulelor pancreatice, care, în condiții normale, produc insulină. Deseori, procesul are o natură autoimună (asociată cu formarea de anticorpi îndreptate împotriva propriilor țesuturi pancreatice), ca rezultat al deficienței de insulină (de aici baza pentru tratament este administrarea acestui hormon).

Diabetul zaharat de tip 2 este inițial asociat cu rezistența la insulină a țesuturilor periferice, care în primele faze ale bolii nu este secretizată în cantități mai mici, progresia bolii conducând la o scădere a producției acesteia în insulele pancreatice (prin urmare, tratamentul implică administrarea de medicamente orale și, ulterior, adăugarea de insulină).

Alte forme de diabet zaharat includ diabetul de o etiologie cunoscută (de exemplu, Se observă în cazurile de defecte genetice, boli pancreatice și endocrine, cauzate de medicamente și substanțe chimice sau care apar ca rezultat al infecțiilor) și diabetul la femeile gravide.

Simptomele diabetului

Simptomele diabetului nu sunt caracteristice, ele sunt legate de tipul de boală și de viteza acesteia. A doua formă a bolii este asimptomatică în mai mult de jumătate din cazuri. Poliuria (poliuria), setea crescută (polidipsie), slăbiciunea și somnolența (datorită deshidratării) și pierderea în greutate pot să apară la diabet.

Aceste simptome sunt observate mai frecvent la diabetul zaharat de tip 1, la fel ca și simptomele acidozei și coma cetozei, care sunt adesea primele anomalii observate la copii sau adolescenți.

Alte simptome ale diabetului zaharat pot include leziuni cutanate de natură bacteriană sau fungică. Trăsăturile de deshidratare (de obicei de severitate moderată) sunt observate în studiul pacientului, de ex. reducerea elasticității pielii, uscăciunea pielii și a membranelor mucoase. Cele mai multe cazuri de diabet de tip 2 apar cu obezitate abdominală.

În plus, auxiliari diabetici prezintă niveluri crescute de glucoză din ser, uneori cu cantități semnificative de glucoză în urină. În unele cazuri, se demonstrează că anticorpii serici afectează structurile pancreatice producătoare de insulină.

În plus, pot fi determinate nivele serice de peptidă C, tulburări lipidice sau corpuri cetone pot fi demonstrate în urină sau sânge.

Diagnosticul diabetului

Este importantă diagnosticarea precoce a diabetului, în ciuda cursului său adesea asimptomatic, din cauza posibilității de a dezvolta complicații chiar și în cazurile în care nu se găsesc simptome ale bolii.

Starea pre-diabetică este diagnosticată pe baza nivelelor anormale de glucoză serică și a toleranței orale la glucoză (dar valorile zahărului nu depășesc valorile stabilite pentru diagnosticul diabetului zaharat).

Diabetul însuși, pe de altă parte, este diagnosticat în prezența simptomelor clinice și a prezenței așa-numitei “boli”. un nivel recomandat de glucoză serică. Mai mult, diagnosticul se poate face pe baza a două afirmații de post alimentar cu o glicemie suficient de mare sau după un test de glucoză orală.

Diagnosticarea diabetului nu trebuie efectuată în cazurile de fază acută de boală, după leziuni sau proceduri chirurgicale sau în timpul utilizării medicamentelor care afectează nivelul glucozei din sânge. La pacienții cu afecțiuni pre-diabetice, testele trebuie repetate în fiecare an sau la fiecare doi ani.

Tratamentul diabetului zaharat

Tratamentul diabetului este cuprinzător și de multe ori necesită mai multe tratamente simultan. Un aspect important îl reprezintă o dietă adecvată, care se bazează pe consumul regulat de mese cu o valoare calorică totală similară și duce la scăderea în greutate a persoanelor supraponderale sau obeze.

Compoziția calitativă a dietei cu diabet zaharat trebuie să furnizeze toți nutrienții necesari și, în același timp, să protejeze împotriva riscului de ateroscleroză.

Un efort fizic adecvat în cazul diabetului zaharat este, de asemenea, un element important în tratamentul diabetului, deoarece are un efect benefic asupra metabolismului carbohidraților.

Tratamentul non-farmacologic are aceeași valoare ca și utilizarea medicamentelor. Se bazează pe implementarea unui stil de viață sănătos, în perioada inițială a diabetului de tip 2, uneori este recomandată fără administrarea simultană de medicamente.

Medicamentele orale care conduc la scăderea nivelului seric al glucozei sau la prevenirea creșterii acesteia au fost utilizate în cadrul măsurilor farmacologice. În plus, terapia cu insulină este utilizată în unele cazuri.

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...