Alergia la insecte

[Total: 0    Average: 0/5]

Există mai multe tipuri de reacții la inteparea insectelor. În condiții normale, se produce doar o reacție locală non-alergică care se caracterizează prin eritem, durere și, uneori, prurit și umflături ușoare la locul mușcăturii. Leziunile se retrag după câteva ore (reacția poate fi prezentă și după câteva zile), iar aceste reacții non-alergice nu au practic nici o semnificație clinică.

Un răspuns local ridicat este definit ca o afecțiune cu edeme mai mari de 10 centimetri în diametru și care persistă mai mult de o zi cu simptome însoțitoare, în special tremurături, febră și cefalee. Mai mult decât atât, mușcătura poate fi secundară reacției anafilactice sau toxice a organismului (apare în principal după intepaturi de câteva zeci de insecte la intervale scurte, defalcarea mușchilor scheletici, deteriorarea mușchiului cardiac, a ficatului, a rinichilor sau dezvoltarea coagulării multiplă endovasculare ) pot apărea).

O reacție neobișnuită poate apărea sub formă de sindroame de polineuropatie, hiperplazie sau vasculită, dar acest lucru este extrem de rar. Primele simptome ale reacțiilor anafilactice se dezvoltă de obicei la câteva minute după mușcare, dar dispar complet după câteva ore. Curgerea clinică se observă rar, cu două faze de exacerbare a simptomelor bolii, împărțite pe etape asimptomatice.

În plus, testele cutanate și anticorpii specifici serului-E împotriva substanțelor chimice ale veninului de insecte care mușcă pe pacient trebuie să fie efectuate cu rezultate pozitive.

Tratamentul alergiei la insecte

Tratamentul alergiilor la insecte necesită un tratament rapid și eficient imediat după mușcătură. Dacă o insectă (albina) a lăsat o pradă, trebuie să fie îndepărtată imediat. Reacțiile locale non-alergice, comune la veninul de insecte nu necesită tratament terapeutic și nu sunt asociate cu o amenințare la adresa sănătății sau a vieții pacientului.

În cazul leziunilor locale severe, se recomandă folosirea îngrășămintelor reci, care reduc durerea și umflarea zonei musculare sau glicoizii administrați local (în plus față de ameliorarea durerii, reducând și mâncărimea pielii). Antihistaminicele pot fi utilizate pe cale orală și steroizii sunt administrați pe cale orală numai în cazul leziunilor locale extinse și severe (de exemplu, în cazul unui medicament hiperbaric, în cazul unui medicament hiperbaric sau în cazul unui medicament hiperbaric) . prednison ) .

Odată ce simptomele legate direct de mușcăturile de insecte au fost conturate, pacientul ar trebui să fie informat cu privire la riscul de mușcături suplimentare, ar trebui să fie prevenite vijelile viitoare (prin înlăturarea cuiburilor, nu în jurul stupilor, fără a mânca în aer liber și luând precauții speciale) trebuie furnizat un kit de ajutor (m). printre altele conținând seringă pre-umplută cu adrenalină, antihistaminice și glicoide) în cazul mușcăturilor de insecte.

Desensibilizarea pacienților a fost utilizată cu metode care reduc reacțiile alergice. Aceasta este singura modalitate de a trata cauza reacției efectiv, nu simptomele acesteia. Sensibilizarea protejează pacientul de reacții anafilactice în cazul mușcăturilor repetate.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*