Anemia în eșecul renal cronic

Anemia la insuficiența renală cronică se manifestă prin simptome similare celor observate la alți pacienți cu niveluri reduse ale hemoglobinei.

În cursul acestei afecțiuni pot să apară următoarele: slăbiciune, oboseală, dureri de cap și amețeli, oboseală și ritm cardiac accelerat (în cazuri de intensitate deosebită).

În plus, pot să apară tulburări de concentrare și atenție, precum și palorgenesisul pielii și membranelor mucoase.

Simptomele suplimentare includ insuficiența renală cronică și complicațiile asociate cu boala de bază care pot afecta o varietate de sisteme și organe.

Recunoașterea anemiei în cazul insuficienței renale cronice

Anemia cronică de insuficiență renală este diagnosticată atunci când nivelurile hemoglobinei sunt prea mici (femeile sunt normalizate diferit, iar bărbații cu vârsta peste 70 de ani sunt normalizați diferit). (de exemplu, anul de vârstă și cel mai mic).

Anemia trebuie diagnosticată și tratată precoce, deoarece este un factor important de risc pentru hipertrofia ventriculului stâng și are un impact semnificativ asupra funcționării zilnice.

Diagnosticul anemiei renale cronice necesită, de asemenea, o serie de alte examinări pentru a evalua severitatea insuficienței renale cronice și pentru a identifica alte complicații asociate cu această afecțiune.

Tratamentul anemiei la insuficiența renală cronică

Terapia anemiei la insuficiența renală cronică vizează creșterea nivelului de hemoglobină. Realizarea acestui obiectiv permite administrarea preparatelor de fier, deoarece suplimentarea deficiențelor acestui element în organism duce deseori la obținerea valorilor țintă ale hemoglobinei.

Utilizarea orală a fierului poate să nu fie suficientă din cauza coexistenței frecvente a tulburărilor de absorbție la pacienții cu insuficiență renală cronică. În astfel de cazuri, administrarea intravenoasă poate fi cea mai eficientă soluție.

În plus, alți agenți farmacologici au fost utilizați pentru a stimula aportul de sânge, de exemplu: metabolizatorul glucozei din sânge, metabolismul metabolismului în sânge metabolismul metabolismului metabolismul metabolismului metabolismul metabolismului. eritropoietina recombinantă umană sau darbepoetină. După ce concentrația hemoglobinei a fost normalizată, dozele de întreținere trebuie continuate.

Cu toate acestea, utilizarea formulărilor de globule roșii este asociată cu un număr de reacții adverse și nu este recomandată la toți pacienții cu anemie care se dezvoltă în timpul insuficienței renale.

Prognoza anemiei în insuficiența renală cronică

Prognoza anemiei la pacienții cu insuficiență renală cronică depinde în primul rând de severitatea disfuncției renale și de coexistența altor complicații ale bolii.

Adesea, tratamentul cu anemie este eficient și concentrația hemoglobinei crește la valorile preferate. Din păcate, tulburările în economia celulelor roșii în sânge necesită terapie cronică și adesea continuă.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*