Anomaliile funcției tiroidiene datorate deficienței de iod

Gradul de severitate a anomaliilor, care se dezvoltă ca rezultat al deficienței de iod, este determinat pe baza evaluării nivelului de disponibilitate și a concentrației de iod excretat în urină (așa-numitul "eșantion de sânge"). ioduria zilnică).

Clasificarea simplificată propusă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru tulburările tiroidiene datorate deficienței de iod este de 3 grade, nu se găsește nici o voință la zero, primul grad este palpabil, dar nu este vizibil, iar al doilea grad este văzut când gâtul este în poziția corectă pentru înghițire.

Un exponent mai bun pentru evaluarea severității tulburărilor funcției tiroidiene cauzate de deficiența de iod este măsurarea cu ultrasunete a volumului tiroidian. Evaluarea excreției urinare a iodului este un indicator al valorii elementului luat și poate determina gradul de deficiență a acestuia în populația generală.

Screening-ul nou-născut pentru hipotiroidismul congenital, care implică o evaluare a nivelurilor TSH, este, de asemenea, util în determinarea gradului de deficit de iod în populație.

Prevenirea tulburărilor de funcționare a tiroidei datorate deficienței de iod

Prevenirea tulburărilor de funcționare a tiroidei cauzate de deficitul de iod în Polonia include iodură de iodură de potasiu comună și obligatorie de sare de bucătărie, care asigură o cantitate mai mare de iod. În plus, iodurarea este necesară pentru fabricarea amestecurilor de înlocuitori de lapte pentru sugari.

În timpul sarcinii și alăptării se recomandă administrarea unor cantități suplimentare de iod sub formă de medicament. Datorită conținutului mai ridicat al acestui element în peștele, ouăle, laptele, legumele și fructele marine, se recomandă creșterea consumului acestora pentru a preveni apariția anomaliilor ca rezultat al deficienței de iod.

Un efect secundar al profilaxiei cu iod poate fi un risc crescut de hipertiroidism indus de iod, însă nu sa constatat că activitățile de profilaxie prin iod au pus în pericol hipertiroidismul la nivelul populației, dovadă a faptului că modelul obligatoriu de iodificare a sării de gătit adoptat în Polonia cât mai sigur și previne în mod eficient dezvoltarea tulburărilor legate de deficiența acestui element în organism.

Tratamentul tulburărilor funcției tiroidiene datorate deficienței de iod

Doar femeile însărcinate și cele care alăptează au indicații pentru tratamentul deficiențelor de iod. În prezent, nu există indicii pentru tratamentul iodurii de potasiu netoxice la copii și adulți din Polonia.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*