Ansamblul de personaje Fanconi

[Total: 0    Average: 0/5]

Sindromul Fanconi are simptome asociate cu pierderea rinichilor de fosfați, bicarbonați, potasiu și apă. Concentrațiile reduse ale fosfatului și acidoza biliară renală, împreună cu tulburările de producție concomitente ale formei active a vitaminei D, conduc la creșterea afectată a copilului și rahitismul sau osteomalacia, care nu sunt sensibile la tratamentul cu doze de vitamina D, utilizate în stări deficitare. Deteriorarea țesutului osoase este amplificată în continuare prin acidoza bobinei renale secundare.

Compensarea tulburărilor este rezistentă la vasopresina hormonală și duce la poliurie și sete excesivă. Simptomele în forma primară a bolii depind într-o mare măsură de vârsta pacientului, precum și de caracteristicile, gradul și durata persistenței tulburării. În soiurile secundare ale sindromului Fanconi, cursul clinic și simptomele depind de boala de bază.

La adulți, primele simptome pot fi un sentiment de slăbiciune generală, trecerea mai multor urine în timpul zilei sau dureri și deformări osoase. Uneori apar fracturi osoase patologice.

În plus, tensiunea musculară este redusă la pacienți, până când apar leziuni flascabile dacă deficitul de potasiu din organism se înrăutățește semnificativ.

Recunoașterea sindromului Fanconi

Sindromul Fanconi este diagnosticat pe baza concentrațiilor crescute de fosfați, aminoacizi, glucoză și caracteristicile acidozei renale în urină. Radiografiile osoase sunt luate din examinări suplimentare, care arată prezența anomaliilor sub formă de rahitism sau osteomalacie, deformări sau fracturi osoase.

În procesul de diagnostic al sindromului Fanconi este necesar să se efectueze teste care să permită diferențierea formei primare a sindromului Fanconi de la soiurile secundare, care sunt cauzate de entități complet diferite ale bolii. În acest scop, este adesea necesar să se efectueze o serie de teste pentru a evalua funcționarea diferitelor organe și sisteme ale organismului.

Tratamentul sindromului Fanconi

Sindromul Fanconi cu caracteristicile bolii secundare necesită tratament pentru boala de bază, care cauzează anomalii ale bobinelor renale. Tratamentul eficient al condițiilor coexistente duce deseori la demisia sindromului Fanconi. Tratamentul simptomatic se bazează pe reglarea metabolismului anormal de apă-electrolitică.

Concentrațiile scăzute de fosfat seric sunt compensate prin administrarea preparatelor lor. În același timp, este necesar să se utilizeze metaboliți biologic activi sau analogi ai vitaminei D.

În timpul tratamentului, trebuie efectuate teste de monitorizare a concentrației ionilor de calciu în sânge și urină serică. Tratamentul acidozei metabolice în sindromul Fanconi implică utilizarea de bicarbonați de sodiu pentru a compensa deficiența de potasiu.

Prognoza în echipa Fanconi

Ansamblul Fanconi de caracter primordial promite perspective diferite. La majoritatea pacienților, totuși, aceasta conduce la dezvoltarea insuficienței renale în stadiu final la 10-20 de ani de la apariția primelor simptome ale bolii. Prognosticul sindromului Fanconi la soiurile secundare depinde în principal de imaginea clinică și de evoluția bolii de bază.

Cistinoza infantilă este cea mai frecventă cauză a sindromului Fanconi la copii. Boala are ca rezultat o deteriorare rapidă a funcției renale și apariția caracteristicilor insuficienței renale în stadiu final înainte de ziua a 10-aa nașterii bolii. vârsta copilului cu acest sindrom. Această condiție necesită terapie constantă de substituție renală și este prognostic de eșec.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*