Artrita din iazuri

Procesul degenerativ al articulațiilor nu poate da naștere unor simptome clinice pentru o lungă perioadă de timp, deoarece cartilajul articular nu este inervat. Probleme de durere apar atunci când se dezvoltă inflamația articulației sau când structurile articulare adiacente se dezvoltă din nou. Durerea apare când vă mișcați și dispare în repaus.

În formele mai grele, poate apărea și culcat, ceea ce vă împiedică de multe ori să adormiți. O caracteristică tipică este așa-numita "aterizare moale". durerea inițială sau durerea în primele mișcări - bolile sunt cele mai severe în timpul mișcărilor inițiale după perioada de imobilizare în articulații.

Simptomele rare ale osteoartritei pot include dilatarea și deformarea contururilor osoase sau exudarea în articulație. În plus, structurile afectate de boală sunt dureroase în timpul examinării și există o restricție privind mobilitatea. În timpul mișcării, adesea se detectează crackling.

Artrita este de obicei cauzată de una sau mai multe articulații și este rareori generalizată. Cele mai multe locații au aceleași semne clinice. În boala degenerativă a șoldului, durerea este localizată în fiecare parte a coapsei, dar mai des în față. În cazul unei boli de articulație a genunchiului, plângerile sunt raportate la genunchi și la nivelul piciorului inferior.

Diagnosticul artritei

Diagnosticul osteoartritei se bazează pe o istorie medicală corectă și precisă și pe examinarea clinică a pacientului. Diagnosticul este confirmat de modificările observate la examinarea radiologică. Printre testele de laborator, cea mai importantă este analiza lichidului preluat din articulația care suferă procesul bolii. Modificările clinice și radiologice sunt tipice bolilor degenerative și, prin urmare, rareori necesită diferențierea de alte boli comune.

Detecția leziunilor caracteristice în examinarea radiologică, în absența simptomelor clinice, nu este o indicație pentru diagnosticul osteoartritei. Diagnosticul diferențial trebuie să includă modificări ale țesutului periarticular, leziuni, infecții ale articulațiilor, hemoragii sanguine, modificări inflamatorii multianuale timpurii, artrită reumatoidă, boli metabolice, fibromialgie sau polimalgie reumatismală.

Tratamentul osteoartritei

Artrita trebuie tratată pentru a minimiza durerea, menținând în același timp o bună stare fizică. Tratamentul trebuie să includă tratamente nefarmacologice, farmacologice și chirurgicale.

Tratamentul nonfarmacologic se referă la educația pacientului și a familiei sale, la persoanele obeze o dietă adecvată care împiedică obezitatea, precum și reabilitarea și încălțămintea adecvată și consumabilele ortopedice (cârje, bastoane, inserții de corectare a pantofilor).

Produsele farmaceutice includ paracetamol, medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, opioide, glucocorticosteroizi de pe partea de aprovizionare și medicamente cu acțiune lentă (dar nu există dovezi de eficacitate): sulfat de glucozamină, sulfat de condroitină și diacereină.

Prognoza osteoartritei în articulații

Prognoza în osteoartrita se referă la riscul de a dezvolta un handicap permanent. Tratamentul timpuriu și adecvat și aprovizionarea ortopedică adecvată îmbunătățesc prognosticul. Cu toate acestea, boala progresează indiferent de tipul de terapie și în timp duce la o reducere a eficienței și a calității vieții pacienților.

Artrita nu are un impact direct asupra speranței de viață. Prevenirea obezității la o vârstă fragedă, eliminarea cauzelor secundare ale bolii și corectarea sarcinilor anormale pe suprafețele articulare sunt asociate cu o incidență mai scăzută a artritei și cu un curs mai blând de artrită.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*