Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Biopsia cu Pick-up Cutout este efectuată de către

Aspectul leziunilor cutanate și al artritei precedă de obicei simptomele nefrologice. Un număr de anomalii pot să apară la nefropatia lupusului, variind de la modificări în sedimentele urinare și proteinurie mică până la sindromul nefrotic (alergie cu hipertensiune arterială, scăderea volumului urinei exhedate și edemelor) și sindromul nefrotic complet inflamat.

Treptat, filtrarea glomerulară este afectată la unii pacienți, iar bolile renalității se dezvoltă, de obicei sub formă de acidoză în continuare, cu valori crescute ale potasiului în sânge. Testele de laborator prezintă caracteristici ale răspunsului imun perturbat, manifestat prin prezența așa-numitului “test de tensiune arterială”. autoanticorpi și concentrații reduse ale componentelor sistemului de complement.

Diagnosticul nefropatiei lupusului se poate baza pe simptomele clinice ale leziunilor renale la pacienții cu lupus eritematos sistemic numai, desigur, excluzând alte cauze ale acestor modificări la rinichi.

Când există dubii diagnostice, atunci când funcția renală se deteriorează sau când proteinuria depășește 2 grame pe zi, se efectuează biopsia cu prelevarea de probe. Examinarea histologică a fragmentului permite determinarea exactă a modificărilor care au loc în rinichi în cursul bolii și, în plus, ajută la evaluarea activității și duratei bolii.

Tratamentul și prognosticul nefropatiei lupusului

Tratamentul terapeutic al nefropatiei lupus depinde de severitatea simptomelor clinice și de laborator și, dacă se efectuează biopsie renală, asupra naturii leziunilor morfologice. În forme ușoare ale bolii cu proteinurie scăzută și funcție renală normală, tratamentul depinde de simptomele lupusului non-renal.

Terapia constă în inversarea modificărilor în rinichi și eliminarea simptomelor clinice și de laborator (inducerea remisiunii), apoi în menținerea funcționării adecvate a rinichilor (menținerea remisiunii).

În prima etapă se utilizează glicosteroizi (metilprednisolon intravenos) și ciclofosfamidă. Pentru a menține remisia, se administrează oral o altă glicozteridă (prednison). Azatioprina și micofenolatul de mofetil au fost utilizați ca agenți citostatici.

Durata tratamentului cu nefropatia lupusului depinde de natura bolii, poate dura până la 5 ani, iar acest lucru nu garantează un tratament, deoarece se pot produce exacerbări și recidive. În cazuri mai severe, numai terapia de substituție renală este posibilă – doar dializa poate înlocui funcția renală; la acești pacienți, se recomandă, de asemenea, transplantul renal.

Prognosticul nefropatiei lupusului

Prognosticul nefropatiei lupusului are succes. Majoritatea pacienților supraviețuiesc 10 ani fără dezvoltarea insuficienței renale în stadiu terminal. În cursul bolii, modificările pot progresa spre forme morfologice mai severe, dar și sub influența tratamentului, schimbările au loc cu formarea de tipuri histologice mai gente.

Indicatorii activității nefropatiei lupusului sunt m. printre altele necroza fibroasă, dezintegrarea celulară, prezența crescentelor și infiltrațiilor interstițiale, apariția leziunilor retrograde (smalț, fibroză, atrofie). Prognoza depinde, de asemenea, de prezența și severitatea leziunilor non-renale și a complicațiilor care apar în cursul lupusului în sine și ca urmare a tratamentului.

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...