Boala lui Addison Ar trebui tratată în mod cuprinzător

[Total: 0    Average: 0/5]

Simptomele dominante ale bolii Addison sunt: slăbiciune permanentă, cu o tendință de slăbire periodică, oboseală ușoară, toleranță scăzută a efortului fizic și situații stresante, slăbire, lipsa apetitului, greață.

În plus, pacienții raportează disponibilitatea de a mânca alimente saline, intestine pierdute și dureri musculo-scheletice. O caracteristică caracteristică este apariția sau severitatea simptomelor deja existente în infecții, după leziuni grave sau momente stresante.

În timpul examinării clinice a pacientului, se observă prezența decolorațiilor cutanate, în special în zonele expuse la lumina soarelui, pielea întunecată este prezentă, decolorările sunt vizibile pe coate, în liniile de îndoire pe mâini și spate, în cicatrici, în jurul arenelor mamare.

În unele cazuri, petele maro pot fi văzute chiar și pe membranele mucoase ale cavității bucale. Cauza anomaliilor observate este prezența excesului de hormon ACTH și melanotropină, care sunt secretate în cantități mai mari ca răspuns la deficiențele hormonale ale glandei suprarenale. În plus, pacienții prezintă o scădere a tensiunii arteriale.

Recunoașterea bolii Addison

Dacă se constată că pacientul a scăzut tensiunea arterială după pionierat, nivel scăzut de sodiu și niveluri ridicate de potasiu în ser, este suspectată hipotensiunea glandei suprarenale. Apoi trebuie determinat cortizolul în ser și alți metaboliți hormonali în urină zilnică.

Insuficiența adrenală primară (boala lui Addison) este diagnosticată atunci când valoarea acestor substanțe scade, dar când nivelul ACTH determinat dimineața este crescut (în cazul scăderii acestui parametru, este diagnosticată insuficiența secundară a cortexului suprarenal, legată de anomaliile legate de centre superioare - glanda pituitară sau hipotalamus).

Alte teste auxiliare utilizate în procesul de diagnosticare pot include teste de stimulare, determinarea hormonilor aldosteron, androstendion sau DHEA-S în serul de sânge.

Mai mult, se observă o creștere a activității reninei în plasmă și, uneori, scăderea concentrațiilor de TSH și prolactină. Testele imunologice pot prezenta prezența anticorpilor specifici îndreptate împotriva structurilor corticale suprarenale.

Razele X, tomografia computerizată sau ultrasonografia abdominală prezintă calcificări postinflamatorii sau leziuni atrofice.

Tratamentul bolii Addison

Boala lui Addison trebuie tratată în mod cuprinzător, iar scopul principal este înlocuirea hormonilor suprarenale care lipsesc. Aceasta necesită administrarea de glucocorticosteroizi, care reproduc ritmul zilnic de secreție a cortizolului (o creștere a dozei este necesară în situații stresante, după leziuni, în timpul perioadei de perioperare). Hidrocortizonul a fost utilizat din glucocorticosteroizi.

În plus, este necesar să se completeze mineralocorticosteroizii absenți (fludrocortizonul se administrează dimineața, dar la pacienții vârstnici acest agent farmacologic este adesea întrerupt din cauza hipertensiunii) și androgeni (dehidroepiandrosterona se utilizează dimineața după micul dejun).

Prognoza bolii Addison

Prognoza bolii Addison depinde în primul rând de faptul dacă boala a fost diagnosticată și dacă a fost pus în aplicare un tratament adecvat. Tratamentul terapeutic adecvat (substituirea hormonilor suprarenali - în special glucocorticosteroizii) este asociat cu un prognostic foarte bun - insuficiența primară a scoarței suprarenale nu are nici o influență asupra speranței de viață în astfel de cazuri. Fără îndoială, boala netratată a lui Addison duce în mod inevitabil la moarte.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*