Boala lui Graves I Basedow

Diagnosticul bolii Graves-Basedow este sigur dacă se constată hipertiroidismul evident și subclinic (simptomatic) și concentrațiile de anticorpi peste limita superioară a normei față de receptorul TSH. În plus, diagnosticul poate fi făcut dacă hipertiroidismul coexistă cu schimbări ale ochilor sau cu umflarea înainte de bărbierire.

Mai mult, dacă se găsește o orbitopatie tiroidiană izolată sau un glomerul vascular cu hipertiroidism, diagnosticul bolii Graves și Basedov este sigur. Diagnosticul este probabil să apară într-o serie de cazuri diferite în care hiperactivitatea este starea dominantă. Diferitele forme ale bolilor tiroidiene trebuie luate în considerare pentru diferențiere, deoarece acestea apar cu activitate excesivă a tiroidei și creșterea producției de hormoni.

În timpul procesului de diagnosticare a bolii Graves și Basedow, sunt necesare teste hormonale - sunt prezenți indici hipertiroidieni (niveluri crescute ale hormonilor fT3 și fT4 și niveluri scăzute ale hormonului TSH). În examenul cu ultrasunete, boala Graves și Basedow se caracterizează prin așa-numitele "anticorpi". Hipoechogenitatea carnei tiroide și a organului însăși este de obicei mărită.

Tratamentul bolii Graves și Basedov

Tratamentul cauzal al bolii Graves și Basedow nu a fost cunoscut, prin urmare tratamentul terapeutic al bolii Graves și Basedow are drept scop reducerea și eliminarea simptomelor bolii. Există mai multe metode de tratare a bolii: pot fi utilizate preparate farmacologice, iod radioactiv sau metode chirurgicale.

Medicamentele sunt utilizate în așa-numitul proces "hărțuire în siguranță". agenți antitiroidieni care slăbesc funcția tiroidiană și au un efect local inhibitor asupra procesului autoimun. Tratamentul cu iod radioactiv este metoda radicală de bază.

În procedura chirurgicală a bolii Graves și Basedow, excizia tiroidiană se efectuează aproape complet. Există indicii stricte pentru această terapie, dar este, de asemenea, important să se ia în considerare posibilitatea producerii de complicații după intervenția chirurgicală.

Prognoza bolii Graves și a bolii Basedow

Graves și boala Basedov are un curs recurent cu perioade de exacerbare și remisie. Dacă pacientul nu efectuează un tratament adecvat, procesul bolii poate fi slăbit spontan în timp, dar acest lucru poate fi precedat de complicații periculoase pentru viața și sănătatea pacientului: în primul rând, descoperirea tiroidiană, accident vascular cerebral sau infarct miocardic.

În faza finală a bolii Graves-Basedow se poate dezvolta hipotiroidismul permanent, caz în care este necesar să se ia hormoni tiroidieni pentru restul vieții pacientului. Tratamentul farmacologic al bolii Graves și Basedov atenuează simptomele asociate cu excesul de hormoni tiroidieni și accelerează apariția remisiunii, dar nu este eficace în prevenirea reapariției bolii.

Prognosticul ușor mai rău în boala Graves-Basedow apare la bărbați și la persoane cu vârsta sub 20 de ani. În plus, apariția complicațiilor permanente ale ochiului, sub formă de tulburări de vedere și mobilitate oculară, este nefavorabilă. Uneori apare și orbirea. Diagnosticul precoce și terapia adecvată sunt asociate cu prognosticul relativ de succes al bolii Graves-Basedow.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*