Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Boala Whipple se simte singură cu febră

Boala Whipple (Morbus Whipple, lipodistrofie intestinală) este o boală intestinală foarte rară. Boala Whipple se manifestă prin febră, diaree, durere abdominală, afecțiuni articulare, limfadenopatie, scădere semnificativă în greutate, hiperpigmentare și inflamație serică. De-a lungul timpului, poate apărea boala celiacă adulte (tulburări digestive și intestinale asociate cu intoleranța glutenului la cereale). CzAsami este, de asemenea, asociat cu anemie, decolorarea pielii, endocardită sau pleuritis.

Boala Whipple este cauzată de laserul Grap-pozitiv Tropheryma whipplei. Aceste bacterii seamănă antigenic cu streptococi din grupurile B și D și cu Shigella flexneri.

Diagnosticarea bolii Whipple

Pentru diagnostic, se efectuează o biopsie cu gavaj intestinal. Secțiunile intestinale sunt de obicei luate în cursul duodenoscopiei. In intestinul subțire în boala lui Whipple s-au extins toroane cu numeroase macrofage. Prezența macrofagelor PAS-pozitive în mucoasa intestinului subțire este caracteristică bolii și determinantă pentru diagnosticare.

Tratamentul bolii Whipple

În boala Whipple, tratamentul este asociat cu administrarea pe termen lung a antibioticelor. Efecte bune sunt observate după tetracicline și cloramfenicol.

Dacă este tratată corect, prognoza pe termen scurt este bună. Prognoza este agravată de recăderi și de implicarea sistemului nervos central. Pe termen lung, boala Whipple duce adesea la o distrugere extremă.
Zhaneta Malec

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...