Bolile de utilitate

[Total: 0    Average: 0/5]

Boala renală interstițială acută este o boală interstițială inflamatorie a țesutului renal, însoțită de inflamația bobinelor renale. Poate fi un proces primar sau secundar de afectare a glomerulonefritei sau modificări ale vaselor renale. Boala renală interstițială acută durează mai puțin de 3 luni. Cele mai frecvente cauze sunt consumul de droguri.

Glomerulonefrita acută

Glomerulonefrita acută (glomerulonefrita post-perfectă) este o boală bruscă, acută și auto-limitatoare. Se produce ca urmare a infecției cu streptococi beta-hemolitic (mai puțin frecvent cu alte bacterii și chiar cu virusuri). Primele simptome apar de obicei la 1-3 săptămâni după infectare. Glomerulonefrita acută.

Rapid progresează glomerulonefrita

Progresia rapidă a glomerulonefritei este un sindrom de simptome caracteristice, cu o imagine tipică microscopică a țesutului (cu prezența așa-numitei "glomerulonefrite"). (de exemplu crescenți, uneori cu semne de vasculită necrotizantă). Boala se caracterizează printr-o afectare bruscă a funcției renale (în decurs de trei luni filtrarea glomerulară scade cu cel puțin jumătate) - conduce netratate abia după aceea.

Echipa Alport

Echipa Alport (din limba latină) Syndroma Alproti) aparține grupului de boli denumite nefropatii ereditare și este cauzată de apariția de perturbări în structura componentei structurale, așa-numita. Tip IV colagen. Forma sa necorespunzătoare conduce la deteriorarea rinichilor (glomeruli) și la afectarea funcționării ochilor și a auzului. Fundamentul genetic a fost demonstrat (apariția.

Glomerulonefrita mesangioasă

Glomerulonefrita glomeruloneoasă este o glomerulopatie splendidă caracterizată printr-o imagine morfologică tipică și, clinic, se manifestă cel mai frecvent prin hematurie și proteinurie cu intensitate scăzută. Glomerulonefrita glomeruloasă poate apărea la orice vârstă, cu o prevalență a bărbaților. Anumite predispoziții genetice sunt considerate a fi cauza.

Lupus nefropatie

Lupusul nefropatie este o schimbare morfologică care apare în rinichi în timpul lupusului eritematos sistemic, cu o imagine clinică caracteristică. Tumora interstițială renală este adesea implicată în cursul bolii (apare inflamația renală interstițială). Lupusul nefropatie se dezvoltă în principal în primii trei ani de boală și se dezvoltă implicarea renală.

Renal osteodystrofia

Renal osteodystrofia este o afecțiune patologică care apare la persoanele cu insuficiență renală cronică. Se caracterizează prin tulburări osoase datorate schimbărilor în metabolismul calciu-fosforic. Formele osteodistrofiei renale Osteodistrofia cu conversie accelerată a osului se caracterizează prin descompunerea osului crescută și reconstrucția osoasă parțială accelerată. În cele mai grele.

Insuficiență renală cronică

Insuficiența renală cronică este o afecțiune ireversibilă asociată cu o afectare progresivă a funcției renale. Numărul nefronilor funcționali scade datorită modificărilor morfologice la rinichi la pacienții cu diabet zaharat (nefropatie diabetică), hipertensiune arterială (nefropatie hipertensivă), glomerulonefrită, boli cateterice și interstițiale, și așa mai departe.

Piatră reumatică

Piatra renală este o boală constând în formarea depozitelor din componentele urinei și acumularea acestora în tractul urinar. Majoritatea depozitelor sunt prezente în rinichi înșiși. Substanțele chimice nu precipită din urină până ce concentrația lor nu depășește concentrația așa-numitelor "compuși chimici". prag de solubilitate. Printre factorii care favorizează sau induc pietrele la rinichi sunt: concentrația ridicată.

Focal segmental glomerulonefrita

Vărsarea acută segmentată a glomerulilor este o boală renală care apare cu proteinurie severă, crește în timp și persistă; de obicei, duce la afectarea funcției renale. În imaginea morfologică fibroza și geamurile se găsesc în părțile glomerului renal (leziuni focale) și numai în părțile bucla vasculară (leziuni).

Insuficiență renală acută

Insuficiența renală acută este o disfuncție renală bruscă, cea mai mare parte reversibilă, manifestându-se printr-o scădere a volumului excretat de urină și o creștere a substanțelor din sânge excretate de rinichi (aceste organe sunt ineficiente - nu pot face față excreției anumitor compuși) . Există trei tipuri de insuficiență renală acută: - forma prerenală este cea mai frecventă.

Glomerulonefrita sub-microscopică

Glomerulonefrita submicroscopică aparține grupului de glomerulopatii și este caracterizată de sindromul nefrotic și absența completă a modificărilor în țesutul renal în microscopul luminos. aplatizarea lăstarilor podocitare într-un microscop electronic. Este cea mai frecventă cauză a prezenței proteinelor în urină la copii și apare și la oameni.

Nefropatie diabetica

Nefropatia diabetică este o complicație a diabetului zaharat, care duce adesea la insuficiență renală în stadiu final. Esența bolii este dezvoltarea modificărilor morfologice și funcționale ale rinichilor ca urmare a expunerii la niveluri ridicate de zahăr din sânge pe termen lung care curg prin rinichi. În diabetul de tip I, nefropatia și insuficiența renală apar la aproximativ unul din trei pacienți și la tip.

Glomerulonefrita difterică

Glomerulopatia cunoscută și sub denumirea de nefropatie glomerulofaringă membranoasă aparține grupului de glomerulopatii. Boala se bazează pe modificări morfologice ale membranei bazale a glomerulilor, care sunt afectate de complexe imunologice (un astfel de complex este o moleculă combinată de antigen și anticorp), care se manifestă printr-o concentrație crescută de proteine în organism.

Nefropatie barieră

Nefropatia barieră este o condiție a drenajului urinar afectat datorită permeabilității insuficiente a tractului urinar. Această afecțiune duce la modificări ale țesutului renal și la afectarea funcției renale. Cele mai frecvente cauze la femei înainte de vârsta de 60 de ani sunt după cum urmează: La bărbații mai în vârstă există hipertrofie de prostată (rareori cancer).

Boli renale

Anticorpii cu biliară renală sunt boli cu afectare a funcției renale și glomerulonefrită renală normală. Acestea sunt tulburări congenitale sau dobândite cu caracter permanent sau tranzitoriu. Acestea pot să însoțească alte condiții. Baza de acidoză a buclei mai apropiată, acidoza buclei sau acidoza bobinei de tip 2 este un sindrom de simptome asociate.

Glomerulonefrita difterică

Glomerulonefrita difterică (sau glomerulonefrita mezangial-efritică) este o glomerulopatie care apare la majoritatea pacienților cu cantități semnificative de proteine în urină și sediment urinic activ (cu eritrocite și role) cu modificări morfologice tipice definite ca creștere mezangială și îngroșarea peretelui vascular.

Sindrom nefrotic

Nu mai mult de 150 mg de proteine se excretă în urină a unei persoane sănătoase pe zi. Sindromul nefrotic este descris ca atunci când pierderea zilnică de proteine depășește 3,5 grame - acesta este criteriul de bază al sindromului nefrotic. În plus, concentrația plasmatică a albuminei este scăzută (datorită permeabilității crescute a membranei bazale a glomerulilor, dezvoltării proteinuriei).

Boala renală interstițială cronică

Inflamația renală infectată cu cateter cronică este o boală a țesutului interstițial renal cu concomitent inflamație a bobinei renale. Acest tip de nefropatie este recunoscut atunci când durează cel puțin trei luni. Acesta este cel mai adesea cauzat de droguri (în principal nefropatia analgezică), substanțe chimice, inclusiv cadmiu și plumb, și tulburări metabolice sub formă.

Bubble și drenaj ureter

Eliminarea vezicii urinare este cauzată de coexistența condițiilor anatomice și funcționale anormale ale tractului urinar. Fiziologic, combinația dintre ureter și vezică determină urina să curgă în vezică, dar împiedică revenirea urinei în ureter. Această proprietate protejează în mod semnificativ rinichii împotriva pătrunderii bacteriilor și a urinei înapoi în ea.

Multiple degenerare rinichi

Degenerarea renală cu mai multe sânge este o boală genetică caracterizată prin chisturi multiple atât în miezul cortical cât și în cel al rinichiului (trebuie remarcat că alte modificări chistice ale rinichilor pot fi multiple sau unice, unilaterale sau bilaterale și pot fi congenitale sau dobândite). În funcție de tipul de moștenire, este diferit.

Deficiențe venoase ale tractului urinar

Defectele defecte ale tractului urinar sunt anomalii anatomice care apar în tractul urinar și sunt cauzate de factori care apar în timpul vieții intrauterine. Aceste neajunsuri includ anomalii ale ureterului, vezicii urinare și ale uretrei, care pot apărea cu un număr anormal de organe sau cu o structură anormală a organelor.

Sindromul uremic hemolitic

Sindromul hemolitic uremic este cea mai frecventă cauză de insuficiență renală acută la sugari și la cei mai mici copii. Este un sindrom manifestat în anemie severă cauzată de dezintegrarea celulelor roșii din sânge, cu o afectare dominantă a funcției renale. Cauza sindromului este, în majoritatea cazurilor, bacteriile Escherichia coli sau bacteriile producătoare de toxine Shigella. Sursă.

Infecții ale tractului urinar

Infecția tractului urinar se referă la multe stări clinice - acestea sunt diagnosticate chiar dacă nu există simptome clinice în tractul urinar în prezența microorganismelor. Uneori există o formă de boală cu sepsis și dezvoltarea insuficienței renale. Cea mai generală definiție a infecției tractului urinar este aceea că este o stare în care microorganismele sunt prezente pe șosea.

Incontinența urinară la femei

Definiția internațională este că incontinența urinară este o condiție în care lipsa controlului urinării cauzează probleme de igienă și împiedică contactele interumane. Incontinența urinară nu este considerată o entitate distinctă a bolii, ci doar un simptom care poate apărea în cazul oricăror tulburări funcționale și patologii ale tractului respirator inferior.

Leziuni ale vezicii urinare

Leziunile vezicii urinare sunt împărțite în răni închise (fisuri) și deschise (leziuni). Primul tip de leziune este cauzat de răni plictisitoare în zona abdomenului inferior, cel mai adesea la persoanele aflate sub influența alcoolului cu vezica suprapusă. Distrugerea vezicii urinare apare adesea ca rezultat al fracturilor osoase pelvine în pelvisul mai mic și este cauzată de

Leziuni ale uretrei

Tulburările uretrei pot fi cauzate de fracturi osoase pelvine, leziuni perineale plictisitoare (de exemplu, prin anomalii ale traumei uretrei) sau de anomalii ale traumei uretrei (de exemplu, anomalii ale traumei uretrei). Acestea includ căderi de la înălțime, lovituri), precum și răniri penetrante cauzate de un cuțit sau o armă de foc. Uretra este uneori deteriorată în timpul intervenției chirurgicale pe organe în imediata vecinătate. Poate rezulta leziuni ale uretrei.

Echipa lui Bartter

Trupa lui Bartter aparține grupului așa-numiților "barmani". Tobulopatia, o tulburare rară a funcției bobinelor renale. Cauza este un defect congenital în reabsorbția ionilor de sodiu și potasiu la nivelul buclei Henli, ducând la o pierdere excesivă de ioni de potasiu în urină, reducând astfel concentrația de potasiu în serul de sânge, ceea ce conduce la dezvoltare.

Tulburări la ureter

Durerile ureterale accidentale rareori duc la deteriorări mai profunde (în special, apar anomalii crescute la copii și segmentul care leagă renalul cu explozii ureterului). Cele mai grave leziuni ale ureterului apar după o leziune deschisă și penetrantă, de ex. când ureterul este deteriorat de un incendiu. ca urmare a unei lovituri (fiecare rană a acestui personaj, formată ca rezultat.

Leziuni renale

Leziunile renale pot apărea în mecanismul deschis (de obicei după fotografiere sau ca urmare a rănilor înjunghiate cu un cuțit sau o armă albă). Trauma de rinichi care se dezvoltă adesea în acest mecanism este însoțită de leziuni la alte organe care se află în peritoneu. Încălcările accidentate, pe de altă parte, sunt cauzate de accidente rutiere sau de impact puternic asupra zonei înconjurătoare.

Roli de rinichi colectivi

Ceara de rinichi este o afecțiune inflamatorie prezentă în principal în cortexul rinichiului. Infecția focală și limitată cauzează necroza și infiltrarea inflamatorie. Staphylococcus aureus, stafilococ aureus, este cea mai frecventă bacterie responsabilă de boala renală. de la un focar de petrol.

Glomerulopatia LipoProteinowa

LipoProerm glomerulopatia este o glomerulopatie renală caracterizată prin acumularea de LipoProtein în structurile sale, ceea ce duce la apariția sindromului nefrotic cu o pierdere progresivă a funcției de filtrare glomerulară. Unii pacienți pot avea, de asemenea, hematurie periodică. Cauze ale glomerulopatiei glomerulopatie LipoProtein.

piatră de prostată

Piatra de prostată este o boală care apare în special la bărbații cu vârsta peste 50 de ani. Anomaliile se dezvoltă în bobinele și bulele glandulare ale prostatei, ca urmare a coexistenței unui impediment în fluxul de secreție a bulei, care este de obicei asociat cu constricții postinflamatorii sau cu comprimarea prin adenom. Pot fi și pietre.

Ochelari de poanson

Rinichiul potcoavului este o anomalie congenitală care se dezvoltă ca urmare a legării celor doi rinichi finali în timpul primului trimestru de sarcină. Apare cu o frecvență de o dată la mai multe sute de nașteri. La unele nou-născuți se constată anomalii suplimentare, inclusiv alte sisteme: os, cardiovasculare și digestive. În plus, diferite organisme pot coexista cu rinichiul potcoavului.

Pielonefrită cronică

Pielonefrita cronică este o infecție a parenchimului renal care persistă mult timp. Majoritatea cazurilor sunt cauzate de prezența altor patologii în tractul urinar. Ca rezultat al persistenței inflamației în rinichi pentru o perioadă lungă de timp, se dezvoltă cicatrici care cauzează deformările calicioase.

Amidonuri renale

Amidonurile renale sau glomerulopatia răzuitoare sunt boli ale glomerulonefritei care rezultă din depunerea proteinelor fibroase insolubile în structurile lor, numite amiloide. Aceste substanțe apar extracelular în multe sisteme ale corpului. Au fost identificate mai multe forme ale bolii, în funcție de simptome.

Glomerulonefrită secundară mesangioasă

Glomerulonefrita mezangistică secundară este o boală secundară de glomerulopatie față de bolile de bază în care unii pacienți dezvoltă leziuni renale. Cea mai frecventă cauză a glomerulonefritei secundare este nefropatia secundară a IgA.

Glomerulonefrită secundară sub-microscopică

Glomerulonefrita secundară sub-microscopică este o boală rară care aparține stării inflamatorii a glomerulilor și apare cu sindromul nefrotic. O examinare histologică a țesutului colectat în timpul unei biopsii renale evidențiază schimbări tipice, care se observă și în formele submicroscopice primare de glomerulonefrită. Cauze .

Anemia la insuficiența renală cronică

Anemia la insuficiența renală cronică este o complicație a funcției depreciate a acestor organe și persistă o perioadă lungă de timp. O formă caracteristică a anemiei, observată la pacienții cu disfuncție renală, este anemia noretocitică și anemia normală. Incidența anemiei la insuficiența renală cronică este pronunțată.

Septicemia urinară

Septicemia urinară este cauzată de factorii infecțioși care se înmulțesc în sistemul urogenital. Cele mai frecvente bacterii care provoacă boala sunt bacteriile gram-negative aerobe, cum ar fi Escherichia coli, Klebsiella, Enterobacter, Pseudomonas aeruginosa și Proteus vulgaris. Cauze .

Membrana secundară - glomerulonefrita spumă

Glomerulonefrita secundară este o boală inflamatorie care apare în glomerulii rinichilor care se pot dezvolta în cursul diferitelor boli. Modificările în rinichi sunt cauzate de acumularea de complexe imune în aceste organe, care este asociată cu dezvoltarea simptomelor din tractul urinar. Cauzele de divizare secundară a membranei.

Inflamația vezicii urinare

Inflamația vezicii urinare este o boală comună, mai ales la femei. Starea acută se dezvoltă ca urmare a răspândirii microorganismelor din părțile inferioare ale tractului urinar (aceasta este așa-numita "cale microbiană"). ascendent). O caracteristică tipică a unei infecții este tendința de a recidivă, iar în primul an de detectare a unei anomalii, infecția reapare chiar.

Glomerulonefrita secundară progresivă rapidă

Glomerulonefrita secundară progresivă rapidă, altfel denumită glomerulonefrită secundară extraefritică, este un grup divers de afecțiuni glomerulopatice care se dezvoltă ca urmare a coexistenței unei alte boli, de obicei sistemice. Schimbările histologice includ spasmul extra-efranic cu prezența crescentelor de mai sus.

Clapeta bobinei spate

Supapa cu spirală din spate este o boală care se dezvoltă ca urmare a formării de falduri ale membranei mucoase, care împiedică urinarea adecvată. Supapa cu spirală din spate se extinde de la dealul de sămânță până la pereții uretrei din antebraț. În cazul în care prezența unei bobine spate duce la constricție luminoasă, din cauza tensiunii suplimentare în timpul împerecherii, atunci.

Dystopia pelviană renală

Dystopia pelviană a rinichiului se bazează pe plasarea incorectă a acestui organ. O caracteristică caracteristică este faptul că rinichiul nu este returnat în timpul vieții intrauterine. Lungimea vaselor și a ureterului este adecvată pentru localizarea organului. În timpul dezvoltării intrauterine, rinichii se deplasează de-a lungul coloanei vertebrale în regiunea lombară și se întorc înapoi.

Urethra bobină piatră

Urethra bobina este o boală rară care apare numai în cazurile în care bobina este deteriorată sau modificată. Cele mai frecvente anomalii ale formării pietrelor în uretra sunt constricții, diverticule și corpuri străine. În plus, alte tulburări pot predispune la dezvoltarea pietrelor din tractul urinar. Simptomele de piatră bobină de uretra Kamica.

Pietrele vezicii urinare

Pietrele vezicale sunt o afecțiune cel mai adesea provocată de obstrucții subbulare ale tractului urinar, care pot include tulburări neurogenice, proliferarea benigna a prostatei, stenoza gâtului vezicii urinare, stenoza uretrei și multe alte cauze (de exemplu, anomalii ale tractului urinar, anomalii ale tractului urinar tractul urinar, anomalii ale tractului urinar, anomalii ale tractului urinar). infecții ale tractului urinar sau corpuri străine în vezica urinară, cum ar fi

Pielonefrita acută

Pielonefrita acută este o boală care afectează pulpa de rinichi, calciul, peleții de rinichi și ureterul. Cel mai comun microorganism care provoacă infecția este Escherichia coli coli. Infecția este, de obicei, cauzată de tulpini patogene care provin din tractul urinar inferior. Factorii de risc în pyelonica acută.

Ureterocels

Ureterocele este vârful chistice al prizei ureterului. Ureterolii ecotopici coexistă cu defectul tractului urinar dublu, ieșirea lor fiind de obicei identificată și împiedică drenajul ureterului, ceea ce duce la dilatarea tractului urinar superior. Ureterocelule drepte se aplică întotdeauna ureterului unic. Simptomele ureterocelularelor În funcție de mărimea leziunii.

Stenoza fetelor la ieșirea uretrei exterioare

Stenoza excreției uretrei externe la fete are forma unui inel de țesut conjunctiv, care este situat mai jos în uretra feminină. Motivul pentru stenoza fetei externe la fete este, probabil, nivelul ridicat de estrogen în timpul sarcinii la mamă, care acționează asupra fătului provoacă apariția acestui defect de dezvoltare.

Glomerulonefrita secundară

Glomerulonefrita glomerulopatică secundară aparține grupului de glomerulopatii care se dezvoltă în cursul altor stări și boli. În această boală, se observă modificări histologice, cum ar fi cele observate în glomerulonefrita membranei primare. Cauzele glomerulonefritei secundare Glomerulonefrita secundară.

Inflamația uretrei

Inflamația bobinei urinare este o boală care rezultă din infecția cu microorganisme care provoacă infecții gonorrhoeae (Neisseria gonorrhoeae) sau non-tuberculoasă (Chlamydia trachomatis, Ureaplasma urealyticum, Mycoplasma hominis, Trichomonas vaginalis și alte tulpini patogene). Inflamația bobinei urinare nu poate genera semne clinice nici în jumătate din cazuri.

Abscesul renal și abcesele peri-renale

Arsurile renale sunt cauzate de răspândirea microorganismelor prin sânge sau ca o complicație a pielonefritei. Abcesul periapical este rezultatul unei rupturi a abcesului rinichiului în spațiul din jurul acestui organ. În cazul în care abcesul de rinichi și abcesul periapical se rotesc între sacul fibros al rinichiului și fascia renală, acesta este cazul.

Petrol nerafinat

Cystonesia este prezența urinei purulente în calichetele și peletele dilatate ale rinichilor, însoțite de inflamația rinichilor. Uleiul provoacă anomalii cronice ale epinefritei cauzate de hidronefroza, care este adesea observată la pacienții cu pietre la rinichi sau uretra sau ambele.

Glomerulonefrita secundară focală secundară

Glomerulonefrita secundară focală secundară este o boală aparținând glomerulopatiilor secundare, adică afecțiuni ale glomerulonefritei renale, care se dezvoltă ca urmare a lezării lor prin diferiți factori, de exemplu: glomerulopatia renală, boala glomerulonefritei renale, boala glomerulonefritei renale , boala glomerulonefritei renale. toxine, boli infecțioase sau hiperfiltrare. Cauze ale glomerulonefritei segmentale secundare focale secundare secundare Lungimi focale secundare.

Dublarea tractului urinar superior

Dublarea tractului urinar superior are forma de ureter dublu sau divizat, care, în principiu, nu sunt malformații, ci variante anatomice separate. Dezavantajele nu devin până când nu sunt cauza tulburărilor tractului urinar sau a simptomelor clinice asociate. Formele de dublare a tractului urinar superior sunt complete.

Hidrocefalie înnăscută

Hranonefroza înnăscută este o constricție înnăscută a joncțiunii pelvico-urinare, care este un defect de dezvoltare cu transportul dificil de urină de la rinichi la ureter. În cursul hidronefrozei congenitale, o secțiune îngustată a ureterului este observată sub pelvisul renal, ceea ce determină un flux urinar anormal. Această stare duce la stagnarea sistemului.

Autosomal multiplecytopenia renală renală

Autocompatibilitatea cu rinichi reziși în rinichi este o condiție rară. Cauzele neregulilor nu au fost explicate pe deplin. Este probabil ca moștenirea să nu fie specifică de gen. Chisturile se formează prin creșterea secțiunilor interstițiale ale canalelor de colectare. Simptomele multiplexului renal autosomal renal autosomal.

Bolile depunerilor de imunoglobuline monoclonale

Boala de depozitare a imunoglobulinelor monoclonale este o boală care se dezvoltă ca urmare a acumulării depozitelor granulare de anticorpi în structurile glomerulare ale anticorpilor la rinichi, având ca rezultat formarea așa-numitului "sindrom de boală". nodulul de întărire a glomerulilor. Aceste mase diferă de cele observate în răzuitor în absența colorării metahromatice și a distribuției haotice.

Autosomal multiplecitopenie renală dominantă

Autosomal multiplecitoza renală dominantă este o boală care apare mai frecvent decât aceeași boală, dar este moștenită într-un mod recesiv. În țările occidentale, aceasta reprezintă câteva procente din toți pacienții calificați pentru transplantul de rinichi. Boala este observată în special la oameni din rasa caucaziană, anomaliile apar o dată pe an.

Echipa lui Gitelman

Sindromul Gitelman este o boală a sistemului urinar, și anume o tulburare a funcționării bobinelor renale (tobulopatie). Anomaliile sunt legate de defectele transportului substanței în bobină datorită mutațiilor genetice situate pe cromozomul 16. Sindromul Gitelman este moștenit într-un mod autosomal recesiv. Se presupune că este cazul.

Grupul Fanconi

Sindromul Fanconi este o boală cauzată de funcționarea defectuoasă a bobinelor renale proximale, în ceea ce privește reabsorbția aminoacizilor, a glucozei și a fosfatului. La unii pacienți, este de asemenea perturbată absorbția bicarbonatului, a acidului uric, a citratului, a proteinelor cu greutate moleculară scăzută și a unor elemente (de exemplu, carbonatul, carbonatul, acidul citric, proteina și elementele din organism). magneziu, calciu, potasiu) și.

Nefropatia membranelor subtiri subtiri

Nefropatia membranelor subțiri subțiri sau hematuria familială ușoară este o boală de rinichi în care o grosime mai mică a membranei de bază este găsită ca parte a vaselor capilare ale glomerulilor glomerulari. În cursul nefropatiei membranelor subtiri subțiri nu există alte anomalii în structura glomerulului. Nefropatia filmelor subțiri.

Sindroamele nefrotice sangvine

Sindroamele nefrotice sangvine sunt boli care se manifestă ca urmare a factorilor genetici legate de apariția anomaliilor în membrana de filtrare a glomerulului. În ultimii ani, au fost localizate și clonate genele ale căror mutații sunt responsabile pentru apariția unor întreruperi în structura componentelor membranei de fractură sau în celulele în sine.

Boala din fabrică

Boala Fabric este o boală genetică asociată cu transmiterea de gene anormale la cromozomii X. Cauza acestor anomalii este deficiența enzimei, așa-numita enzimă alimentară. alfa-galactozidaza, care este o substanță găsită în lizozomi. Tulburările enzimatice duc la acumularea excesivă de glicosfingolipide în țesuturi și fluide ale corpului.

Micoză a tractului urinar

Micoza tractului urinar nu este în prezent o afecțiune rară infecțioasă a tractului urinar. Cea mai frecventă cauză a infecției este Candida albicans. Au fost găsite adesea infecții simple, care sunt limitate numai la vezica urinară, precum și cele de natură complexă, adică cele legate de tractul urinar superior. Factori de risc pentru miocoza tractului urinar.

Infecții ale tractului urinar în timpul sarcinii

Infecțiile tractului urinar gravide sunt una dintre cele mai frecvente boli care dezvoltă și însoțesc sarcina. Infecțiile tractului urinar sunt, în general, mai frecvente la femei decât la bărbați datorită diferențelor anatomice dintre cele două sexe în structura tractului urinar. Apariția infecțiilor este legată de activitatea sexuală a femeilor, atât în timpul sarcinii, cât și în timpul sarcinii.

Tuberculoza în tractul urinar

Tuberculoza tractului urinar este o infecție care se răspândește prin sânge. Modificările în rinichi se observă la numai 5-15 ani de la debutul infecției primare. Tuberculoza tractului urinar nu este o boală comună. Într-un procent semnificativ din pacienții tratați cu tuberculoză a tractului urinar, se observă modificări coexistente ale plămânilor.

Pielonefrită cu granulație galbenă

Pielonefrita cu granulație galbenă este o formă cronică de pielonefrită, care este cel mai frecvent cauzată de Escherichia coli coli sau Proteus mirabilis. Factori de risc pentru icter și pielonefrită pelviană Anemia poate fi asociată cu această anomalie.

Glucozuri renale

Glucozuria renală aparține grupului de boli numite bulipate, care sunt tulburări rare ale bobinelor renale cu filtrare glomerulară normală sau doar puțin redusă. Glucozura renală este cauzată de o perturbare inerentă și izolată a absorbției de glucoză în bobina renală mai aproape de rinichi, ceea ce se manifestă prin excreția celor mai mari.

cistinurie

Cistinuria aparține bolucopatiei, adică bolilor de bobină de rinichi, în care are loc apariția tulburărilor în funcționarea lor. Boala este congenitală și provocată de anomalii ale sistemului de transport al bobinelor renale și al tractului gastro-intestinal. Aceste defecte se referă la cistină și aminoacizi (lizină, arginină și ornitină) construite din două baze. Cistinuria apare cu.

Uree renală dreaptă

Uretra dreaptă este o boală a bobinelor renale, care nu își îndeplinesc funcția corespunzătoare, deoarece răspunsul lor la hormonul vasopresin este perturbat. În funcție de gradul de defect al concentrației de urină, s-au distins formele parțiale și totale. Forma renală a ureei drepte Forma renală a ureei drepte poate fi congenitală sau dobândită. W.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*