Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Cluster Cefaleea

Cea mai importantă procedură de diagnosticare este apariția caracteristicilor tipice de cefalee și simptome caracteristice însoțitoare. Pacienții nu au anomalii ale testelor auxiliare (de laborator sau de imagistică), prin urmare, criteriile pentru diagnostic se bazează în primul rând pe trăsăturile clinice ale bolii.

În cazul în care ar trebui să apară orice anomalie în testele auxiliare care ar putea indica maladii organice ale sistemului nervos central cu modele asemănătoare cefaleei, trebuie efectuate teste de imagistică pentru a exclude sau a confirma aceste ipoteze. Trebuie amintit faptul că o durere de cap cluster poate coexista, de asemenea, cu bolile organice ale sistemului nervos. Alte dureri de cap unilaterale, migrenă, nevralgie trigeminală și alte dureri de cap trigeminale autonome trebuie luate în considerare în diagnosticul diferențial.

Tratamentul durerii de cap cluster

Ca și în tratamentul migrenei, medicamentul este utilizat pentru a opri apariția unei dureri de cap sau medicamentul este administrat ca măsură de precauție înainte de apariția unor alte convulsii. Sumatriptan (agonist al receptorului 5-HT1) a fost utilizat în tratamentul ad-hoc. Îmbunătățirea este observată, de asemenea, la pacienții care inhalează oxigen 100%. O serie de dificultăți se întâlnesc în tratamentul ad-hoc al cefaleei de tip cluster, datorită naturii pe termen scurt a crizelor și prevalenței ridicate a convulsiilor. Practic, niciun medicament nu își atinge efectul terapeutic înainte de atacul spontan al atacului.

Tratamentul preventiv poate fi pe termen scurt sau cronic. Pe termen scurt se administrează glicosteroizi (dexametazonă, prednison), pe când pe termen lung se utilizează următoarele: verapamil (blocant al canalelor de calciu), acid valproic (utilizat în principal în tratamentul epilepsiei), carbonat de litiu boală afectivă bipolară), ergotamină (alcaloid ergot) și glicosteroizi.

Tratamentul pe termen lung este recomandat pacienților cu cefalee cronică, dar și la pacienții cu convulsii frecvente. În caz de eșec al studiilor farmacologice de tratament cronic, se utilizează metode invazive care conduc la anestezie (prin injectarea de substanțe chimice) sau distrugere (chirurgicale sau folosind radiații corespunzătoare) a ganglionului trigeminal responsabil de apariția simptomelor bolii.

Cu toate acestea, tratamentul invaziv este asociat cu următoarele complicații: tulburări senzoriale facială, conjunctivală și corneană (secundar se pot dezvolta ulcere), tulburări de inervație motorie, dureri neurale.

Prognoza variază. Cefaleea clusteră este o boală cronică cu perioade recurente și de remisiune. La începutul bolii este dificil să se determine prognosticul în ceea ce privește forma (episodică sau cronică), durata bolii și apariția remisiunii.

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...