Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Cursul clinic al racletei AA Uneori diferit

Al amidon este asociat cu mărirea ficatului sau a splinei, adesea primul simptom al bolii, cu umflături asociate cu proteinurie, niveluri reduse de albumină serică și insuficiență miocardică.

În plus, simptomele afectării funcționării sistemului nervos coexistă (de exemplu: temperatura anormală a pielii, temperatura anormală a pielii etc.). Cele mai frecvente simptome sunt tulburările senzoriale, sindromul de tunel carpian), diaree sau constipație, simptome de cardiomiopatie, limbă extinsă, tendința de a dezvolta sângerări slabe (vânătăi) și modificări în zona unghiilor.

Cursul clinic al amidonului AA variază în funcție de gravitatea leziunilor din țesuturi și organe în cursul diferitelor boli reumatice. În special, se manifestă prin proteinurie crescută și insuficiență renală progresivă, ceea ce indică afectarea semnificativă a acestor organe.

Sindromul de diaree și malabsorbție, precum și cardiomiopatia apar în cursul scrapiei. Simptomele sunt de obicei observate în perioada târzie a bolii și sunt asociate cu prognosticul negativ.

Ablama amidonului Abeta2M rulează cu sindromul de tunel carpian (de obicei, primul simptom), durerea și umflarea articulațiilor și fracturile osoase patologice. În situația clinică pot apărea și alte afecțiuni.

Amidon de familie ATTR se caracterizează prin apariția simptomelor bolii la o vârstă similară la membrii familiei individuale. S-au observat perturbații senzoriale și motorii, care afectează inițial membrele inferioare. Cardiomiopatia se dezvoltă în cursul bolii și singurul simptom al implicării miocardice prin procesul bolii poate fi aritmia cardiacă. Pacienții cu amidon familial prezintă, de asemenea, diaree și scăderea tensiunii arteriale.

Diagnosticarea amidonurilor

Diagnosticul se bazează pe imaginea clinică a răzuitorului, rezultatul unei examinări histologice a țesuturilor afectate și a testelor imunohistochimice pentru detectarea compușilor individuali în tipul de răzuitoare.

Examinarea morfologică se referă, de obicei, la țesutul gras subcutanat al straturilor abdominale, datorită invazivității scăzute a testului și posibilității repetării acestuia. Dacă amidonul este suspectat în ciuda unui rezultat negativ, o biopsie a unui alt țesut, de ex. rinichi sau ficat.

Diagnosticul poate fi susținut de anomalii observate în teste suplimentare (proteinurie, niveluri crescute de creatinină și activitate enzimatică serică colestatică, detectarea proteinelor monoclonale sau a lanțurilor ușoare de imunoglobulină liberă).

Tratarea amidonurilor

În cazul coexistenței unei boli de bază, trebuie căutată vindecarea și controlul acesteia. Terapia specifică amidonului se bazează pe efecte antiinflamatorii și imunosupresoare (aceasta duce la scăderea producției de proteine depuse în țesuturi și la producerea simptomelor bolii); în plus, administrarea de colchicină inhibă acumularea de amiloid în organe, în colchicină simptomatică a amidonului se administrează în asociere cu ciclofosfamida.

În formele familiale, se recomandă un transplant de ficat. Tratamentul modificărilor de organe care apar în cursul amiloidozelor depinde de localizarea leziunilor și de gradul de severitate a simptomelor clinice privind organele și sistemele individuale.

Prognoză cu amidon

Prognoza cu amidonul depinde în mare măsură de prezența și severitatea bolii de bază. În plus, implicarea unor organe (în special a inimii) agravează în mod semnificativ prognosticul. Timpul mediu de supraviețuire al pacienților cu amiloidoză tip AA este de aproximativ 10 ani (cea mai frecventă cauză de deces este insuficiența renală progresivă). Pacienții netratați cu amidon AL au supraviețuit până la un an după diagnosticarea bolii, astfel încât prognosticul este extrem de nefavorabil în acest tip de practică clinică.

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...