Dacă motivul schimbării este clar

O leziune caracteristică a pielii în cursul urticariei este bulele de urticarie. Uneori, pacienții prezintă, de asemenea, coacerea sau durerea în zona leziunilor cutanate. Culoarea florii este albă sau roz, iar zona din jurul ei este roșie. Acest bule este ridicat deasupra suprafeței pielii, se formează rapid, dar dispare și fără a lăsa nici o schimbare permanentă pe piele.

Numărul de eflorescente poate varia, uneori combinând într-o mare măsură și pe suprafețe mari ale pielii. Locația exactă a leziunilor poate fi o indicație a factorului cauzal al bolii (de exemplu boala). urticaria contactului la punctul de expunere la alergen, urticarie la rece sau ușoară la punctele expuse și expuse la temperatură scăzută și lumină solară).

O urticarie ascuțită poate apărea brusc, chiar și în câteva minute după ce agentul a acționat, dar există, de asemenea, un debut ascuns de simptome, care se dezvoltă numai după o perioadă mai lungă de timp. Aproape toate cazurile de leziuni acute se retrag spontan și rareori suferă procesul de boală în stadiul cronic. În urticaria cronică, simptomele apar zilnic sau periodic, iar evoluția bolii variază.

Recunoașterea urticarei

Diagnosticul urticariei se bazează pe leziunile cutanate tipice și simptomele bolii. Este important să nu ignorați bolile generale, care pot indica dezvoltarea unei reacții anafilactice, punând în pericol direct sănătatea și viața pacientului. Dacă cauza modificării este clară, nu este necesară efectuarea unor teste suplimentare (de exemplu, nu este necesară efectuarea altor teste. Testul de piele, testul seric sau fulgi).

Diferențierea trebuie să țină seama de alte stări de piele, în special eritem polichistic ușor, pemfigoid vezicular, dermatită herpetică, erupție cutanată, septicemie sau infecții virale.

Tratamentul urticariei

Metodele nespecifice sau specifice sunt utilizate pentru a trata urticaria. Primul este de a evita factorii care intensifică sau cauzează leziuni ale bolii. Antihistaminicele sunt utilizate ca bază pentru tratamentul simptomatic al pacienților cu urticarie.

Alte medicamente pot include antidepresive triciclice, glicosteroizi, beta-mimetice, medicamente antileukotriene sau nifedipină.

Tratamentul specific, pe de altă parte, se bazează pe un tratament adecvat al bolii de bază (în cazul în care urticaria este o problemă secundară) și o gestionare adecvată în funcție de mecanismul leziunilor cutanate (de exemplu, urticaria rece este tratată cu precauție antihistaminice, de exemplu ciproheptadina sau alte mijloace, de exemplu toxina).

Prognoză cu urticarie

Prognosticul pentru urticarie acută este bun, deoarece marea majoritate a cazurilor dispare în mod spontan după câteva zile sau săptămâni. În schimbarea prognosticului caracterului cronic este și mai rău, deoarece aceste forme ale bolii tind să persiste și să se transforme pentru o perioadă de câțiva până la câțiva ani.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*