Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

De asemenea, nu este neobișnuit ca bolile oaselor Krzyżowa să coexiste.

Inițial, boala se manifestă în aprofundarea ciumzei de sân, totuși nu există durere sau modificări în imaginile radiologice. Adesea, o astfel de stare este diagnosticată ca un defect al posturii. Pacienții se raportează la medic din cauza poziției lor proaste, a bronzării sau a durerii.

Durerea este localizată, de obicei, în regiunea spinării, chiar sub vârful cifozei, și apare după o poziție în picioare în picioare sau în poziție șezând. Pacienții îl descriu ca pe un sentiment de oboseală sau suferință. După rest, leziunile scad când stau jos. Durerea tipică nu radiază, nu se intensifică în timpul mișcărilor spinării. Nu este neobișnuit ca bolile sacrului să coexiste.

Într-o etapă ulterioară apar tulburări ale proceselor de osificare și inhibare a dezvoltării vertebrelor, ceea ce le distorsionează arborii. Aceasta este urmată de sarcini anormale, care au ca rezultat tulburări de creștere. Mobilitatea coloanei vertebrale este redusă, ceea ce slăbește mușchii și se observă dureri de spate. La adulți, deformările nu se produc, însă corpul vertebral rămâne deformat.

Mobilitatea în articulațiile coloanei vertebrale este extrem de limitată, iar silueta pacientului rămâne patologică. Se dezvoltă alte modificări morfologice, durerile de spate și de spate sunt mai frecvente. Simptomele compresive ale măduvei spinării, care sunt caracteristice măduvei spinării, sunt rareori observate. Doar pentru că ați fost bolnav este o contraindicație pentru munca fizică greu. Localizarea leziunilor influențează gravitatea simptomelor – cu cât loturile sunt mai mici, cu atât simptomele sunt mai frecvente.

Diagnosticul bolii Scheuermann

La stabilirea diagnosticului, pacientul trebuie să fie atent intervievat și examinat. Procesul de diagnosticare ajută la identificarea ciozei toracice excesive a coloanei vertebrale, pentru a determina vârsta pacientului (simptomele apar în timpul pubertății), dureri de spate și modificări ale vertebrelor observate la examenul radiologic.

Această examinare este efectuată pentru a evalua leziunile locale, pentru a determina diagnosticul, dar și pentru a evalua eficacitatea tratamentului și prognosticul. Boala ar trebui diferențiată de așa-numita “boală a copilului”. rotundă – anormalitate posturală și alte boli cu inflamație disc intervertebral și modificări congenitale ale coloanei vertebrale. Modificări similare ale coloanei vertebrale sunt, de asemenea, observate în mucopolizaharidele, cifozele distrofice și granulomul absorbit de acid.

Tratamentul bolii Scheuermann

Tratamentul bolii Scheuermann se bazează pe metode neoperatorii și chirurgicale. Dintre primele tehnici, este important să se efectueze exerciții sistematice la toți oamenii în creștere. O astfel de reabilitare, totuși, nu cauzează retragerea leziunilor la pacienții cu sindrom de boală complet dezvoltat.

Se recomandă să vă relaxați frecvent în timpul zilei în timp ce vă culcați și să vă odihniți în următoarele sporturi: înot, volei și atletism ușor, în timp ce ciclismul, canotajul, halterele și stoclifting-ul nu sunt recomandate. În procedurile neoperaționale se utilizează corsete speciale de gips sau corecție, precum și așa-numitele “corsete de gips”. Corsetul din Milwaukee. Purtarea corsetului are un efect analgezic.

Întreruperea tratamentului este lentă și treptată. O altă tehnică de tratament este o intervenție chirurgicală, care este rar indicată, numai în unele cazuri, mai ales atunci când boala afectează coloana vertebrală toracică și lombară, atunci când există probleme dureroase semnificative și atunci când cifoza este mai severă și când pacientul nu acceptă propria ei figură.

Prevenirea bolii Scheuermann

Cauza bolii nu este cunoscută, astfel încât nu există indicații speciale care să împiedice dezvoltarea bolii. Diagnosticul precoce și managementul terapeutic corect sunt cele mai importante metode de reducere a proporției pacienților cu malformații permanente ale coloanei vertebrale.

În Polonia, boala este diagnosticată prea târziu și se recomandă numai gimnastica care împiedică defectele posturii, ceea ce duce la pierderea vârstei potrivite pentru tratament prin purtarea de corsete. Se crede că clasele adecvate de educație fizică și respectarea regulilor de igienă a coloanei vertebrale (ședința corectă) la școală și la domiciliu pot avea un impact asupra reducerii procentului de pacienți cu simptome complete ale bolii Scheuermann.

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...