Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Defectele de dezvoltare ale sistemului nervos

Meningele și herniile nervoase ale creierului și ale măduvei spinării sunt rezultatul întreruperilor în închiderea tubului nervos în timpul vieții fetale. Ca urmare, pneurile și țesuturile nervoase se deplasează în afara craniului sau coloanei vertebrale, prin pierderi în capacul oaselor sistemului nervos. Astfel de defecte pot fi moștenite, dar ele apar, de asemenea, în cursul neglijenței mediului (de exemplu, sub forma absenței aportului de acid folic în timpul sarcinii). De asemenea, pot coexista cu alte malformații congenitale.

Anomaliile tubului nervos se numără printre cele mai frecvente tulburări de dezvoltare. Herniile cerebrale apar de obicei în regiunea occipitală a craniului, rareori în regiunea frontală, în timp ce hernia spinală are loc în zona sacrală lombară a coloanei vertebrale. În funcție de conținutul sacului de hernie, se face o distincție între meninge (numai meningele sunt externalizate) și meningele și nervii (care conțin și țesut cerebral sau spinos).

La examinarea pacientului, se constată o tumoare cu dimensiuni și volum diferite, cu o schimbare a presiunii intracraniene. Simptomele herniei spinoase pot include tulburări senzoriale și pareză în membrele inferioare, în funcție de nivelul leziunilor măduvei spinării.

Ecografia transstoracică, tomografia computerizată sau rezonanța magnetică a capului sunt utile în diagnosticarea acestor defecte. Tratamentul se bazează pe îndepărtarea chirurgicală a conținutului sacului de hernie și închiderea portalului herniilor.

Single-chamber precursori

O armătură cu o singură cameră este creată prin faptul că nu separă precursorul în două emisfere. Creierul este o structură sferică cu o singură cameră prezentă. Acest defect este mai puțin frecvent decât hernia cerebrală și a măduvei spinării.

În funcție de severitatea formei, boala poate fi însoțită de tulburări neurologice severe care coexistă cu anomalii ale craniului facial – copiii cu aceste tipuri de defecte trăiesc foarte curând. Într-o formă ușoară, tulburările nu sunt caracteristice, pot să apară numai anomalii motorii și dizabilități intelectuale.

Cu toate acestea, viața copiilor nu este redusă semnificativ. Baza pentru diagnosticare este rezonanța magnetică a capului. Defectul coexistă adesea cu alte tulburări ale structurii și funcției sistemului nervos central.

cerebelos sau hipoplazie vierme

cerebelul sau hipoplazia viermelui este asociată cu neglijența mediului și acțiunea factorilor infecțioși, chimici și hipoxiași, alții sunt cauzate de schimbări genetice.

Hipoplazia poate afecta toate structurile, dar se poate întâmpla ca tulburările să fie asociate cu anomalii în doar o singură zonă a cerebelului sau a viermelui.

Boala poate coexista cu dizabilități intelectuale, dar nu poate fi decât cazul în care apar tulburări de mers și de echilibru, nistagmus, tremurături și discurs anormal în cursul unui defect. O examinare diagnostică a acestui defect este și rezonanța magnetică a capului.

Alte malformații ale sistemului nervos central

Dysgenesisul corpului molecular se găsește adesea în studiile de imagistică la copii cu simptome neurologice. Aceasta apare în cursul perioadei de hipoxie a sistemului nervos central în timpul sarcinii sau ca urmare a tulburărilor genetice, împreună cu alte malformații.

Defectele mantalei și ale emisferelor cerebrale se manifestă cel mai adesea prin caracterul lor neîmbătrânitor sau larg îndoielnic. Copiii cu astfel de defecte sunt handicapați mental, au epilepsie, suferă de pareză cu tensiune musculară crescută și au o mică durere de cap. De obicei mor într-o copilărie timpurie.

Dizplaziile corticale dispersate și diseminate se manifestă prin epilepsie și simptome neurologice sub formă de tulburări de vorbire și limitate la zone mici de pareză. Este posibil ca acest defect să fie tratat chirurgical.

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...