Dermatita atopica

[Total: 0    Average: 0/5]

Un simptom caracteristic al dermatitei atopice este mâncărimea pielii, în special seara și noaptea. Dezvoltarea secundară a rănilor și leziunilor cutanate apare sub influența zgârieturilor. În plus, mâncărime agravează modificările temperaturii ambiante, aerului uscat, stresului, emoțiilor, transpirației, iritantelor (de ex. Pielea, pielea etc.). lână, acril, produse de curățare) și expunerea la alergeni.

La vizualizarea pacientului, sunt observate diferite locații și apariția leziunilor, în funcție de vârsta pacientului și de activitatea procesului bolii. În timpul exacerbărilor, se observă că bulele și bulele mâncărime se dezvoltă pe pielea roșie și se îndepărtează în timpul perioadelor de modificări acute.

În dermatita atopică cronică, pielea devine mai groasă și ridată, pielea este uscată și plictisitoare, iar leziunile cutanate în cursul infecțiilor secundare se pot suprapune (de exemplu, boala dermatitei atopice). Dezvoltarea Staphylococcus aureus este frecventă).

Leziunile la sugari și copii mici sunt localizate în principal în jurul feței, capului și membrelor, la copiii mai mari se află mai ales în curburile articulare ale membrelor superioare și inferioare. La tineri și adulți, procesul se află de obicei pe mâini, încheieturi și față (în special în jurul ochilor și gurii).

Diagnosticul dermatitei atopice

În timpul diagnosticului de dermatită atopică, un rol important îl joacă istoricul pruritului la pacient și prezența bolilor atopice în familie. Diagnosticul diagnosticării leziunilor cutanate și localizarea lor tipică, precum și natura cronică și recurentă a bolii este confirmată de diagnostic.

Există criterii speciale pentru a face un diagnostic, dar confirmarea unora dintre ele nu este întotdeauna exclusiv legată de dermatita atopică, deoarece simptome similare pot fi găsite în cursul altor boli. Trebuie luate în considerare și alte afecțiuni cutanate în diagnosticul diferențial, în special dermatita de contact, eczema seboreică, dermatita sebacee și eczema micobacteriană.

Leziuni similare ale pielii pot fi observate și după utilizarea unor medicamente, ca efecte nedorite sau în cursul psoriazisului. Diferențierea ar trebui să excludă, de asemenea, leziunile cutanate cauzate de infecția cu HIV sau de granulomatoza fungică.

Tratamentul dermatitei atopice

Există mai multe modalități de tratare a dermatitei atopice. Scopul este de a atenua boala, de a elimina inflamația pielii, de a preveni infecțiile și de a reconstrui stratul corneum. La majoritatea pacienților, îmbunătățirea este obținută după doar 3 săptămâni de tratament.

Sunt utilizate metode nefarmacologice de tratament (în special educația pacientului și evitarea factorilor care agravează procesul bolii, de exemplu, iritanții, factorii de mediu, alergenii, stresul). Ar trebui de asemenea recomandată o dietă adecvată la unii pacienți și hidratarea pielii.

Metodele farmacologice includ glicosteroizi (topic sau oral), inhibitori de calcineurină și alte medicamente topice. Antihistaminicele sunt utilizate pentru tratarea pruritului și antibioticele sunt utilizate pentru a trata infecțiile bacteriene. Fototerapia și metodele neconvenționale de combatere a dermatitei atopice au fost utilizate în alte metode.

Prognoză în dermatita atopică

Prognosticul în dermatita atopică este dificil de determinat. Simptomele la aproximativ jumătate dintre pacienți se rezolvă spontan înainte de ziua a 5-a. de varsta. În aproape 50% din cazuri

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*