Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Donatus Tylman și Artur Dziak, Wydawnictwo

Claviculul joacă un rol important în funcționarea marginii membrelor superioare, sprijină articulația umărului, fixează rigid mușchii și ligamentele și asigură protecția structurilor umărului și a rigidității cervicale. În plus, îmbinările din această zonă permit mobilitatea completă a membrelor superioare.

Fracturile colierului pot fi cauzate atât de leziuni directe, cât și indirecte. Căderea la nivelul membrelor superioare transmite forța care acționează prin osul umărului și umărul asupra structurilor gulerului, ducând la fracturi. O parte semnificativă a pagubelor este cauzată de deplasarea resturilor, datorită tensiunii permanente din zonă cauzată de forța mușchilor atașați.

Majoritatea fracturilor se referă la axul gulerului. Există riscul de rănire a structurilor nervoase importante și a vaselor arteriale în acest domeniu, ceea ce poate duce la apariția complicațiilor ca urmare a unei fracturi. Recunoașterea daunelor nu este dificilă datorită poziției superficiale a gulerului. Umflarea apare în zonă, exfoliază sângele și sângerări sângeroase (vânătăi).

Există restricții privind mobilitatea pe marginea membrelor superioare și chiar și cea mai mică mișcare provoacă durere. În plus, examenul clinic trebuie să includă o examinare a vascularizării și inervației zonei membrelor de pe partea prejudiciului gulerului. De asemenea, trebuie să vă ascultați pieptul.

Fractura capătului umăr al claviculei

În cazul fracturii umărului la capătul gulerului, luarea unei imagini radiologice permite diferențierea dacă avem de-a face cu dislocarea în articulația claviculei sau cu fractura capătului umărului gulerului.

Tratamentul constă în stabilizarea spărturilor cu un fir special introdus percutanat prin guler. Apoi, membrul este imobilizat în îmbrăcăminte de gips pentru aproximativ o lună. După ce ați luat o fotografie de verificare și ați găsit un remediu, puteți să eliminați firul. Dacă nu există aderențe în ciuda terapiei pe termen lung, capătul umărului trebuie înlăturat.

Fracturile claviculei din coadă

Tratamentul fracturilor gulerului în organism se bazează pe stabilirea fracturilor prin extracția axială din membrul superior. După stabilirea fracturii, membrul este imobilizat în așa numitul “țesut moale”. Opt bandaj, armat cu o bandă de tencuială pentru o perioadă de 6-8 săptămâni.

Tratamentul chirurgical se recomandă numai în cazuri excepționale, în special atunci când există riscul unor complicații sub formă de articulație pseudo, atunci când există și o presiune asupra plexului brahial sau a arterei subclaviei sau când fracțiile sunt separate permanent unele de altele. Există mai multe tehnici de tratare chirurgicală a fracturilor claviculei care apar în interiorul cavității claviculei.

Fracturile claviculei din partea de legătură

Fracturile claviculei din partea de legătură sunt rare, cu mici mișcări de fragmente. Tratamentul de gips cu o perioadă de o lună este de obicei o procedură terapeutică suficientă care duce la un tratament complet.
Mariusz Kłos

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...