Durere mai ales dupa noapte si seara

Tumorile eritemului sunt o boală a țesutului conjunctiv și se caracterizează prin prezența leziunilor tumorale inflamatorii în țesutul subcutanat, care se observă de obicei pe suprafața anterioară a coapsei. Rumul apare mult mai des la femei, în special la bărbați (doar aproximativ 10%). În unele cazuri, este pentru sexul masculin).

Simptomele eritemului tumoral apar cel mai adesea între 30 și 30 de ani, în vârstă de 40 de ani, mai ales în timpul iernii sau primăverii. Trebuie remarcat faptul că eritemul tumoral poate fi un simptom al multor alte boli, ceea ce face dificilă estimarea prevalenței în populația generală.

Cauzele eritemului tumoral

Cauzele eritemului tumoral nu au fost explicate. Se crede că răspunsurile imune anormale, care duc la formarea complexelor imune responsabile de reacția inflamatorie, pot contribui la dezvoltarea schimbărilor.

Factorii care sunt suspectați de a participa la inițierea eritemului tumoral sunt: infecții (streptococ, tuberculoză, lepră, salmoneloză, jersinioză, infecții virale, de exemplu boala tumorii); infecția tumorii cu boala; infecție a tumorii cu boala cu boala. Citomegalovirus, hepatită B sau C, HIV), medicație (de exemplu, medicamente, etc.). antibiotice, în special peniciline și sulfonamide), alte boli (sarcoidoză, enterita cronică, boli sistemice de țesut conjunctiv, sindrom Sweet).

Sarcina și contraceptivele orale pot, de asemenea, să contribuie la leziunile tipice ale tumorilor.

Simptomele eritemului tumoral

Eretemul tumorii se manifestă prin noduli caracteristici, a căror apariție este precedată de stare concomitentă sau proastă, stări subfebrilă, slăbiciune generală a corpului, durere sau inflamație care se dezvoltă în articulații. În plus, apar tulburări respiratorii (tuse, faringită, răgușeală) și tulburări gastro-intestinale (dureri abdominale, diaree, greață, vărsături).

Nodulii sunt de obicei localizați pe față și rareori pe partea din spate a tibiei. Uneori localizarea leziunilor este legată de țesutul subcutanat al coapsei, feselor, umerilor, capului sau trunchiului. Acestea sunt de obicei în jur de 10-15 milimetri în diametru, dar se pot amesteca împreună pentru a forma o imagine a focarelor de boli mai mari.

Pielea deasupra nodulilor este roșie, încălzită excesiv și nu dezvoltă niciodată un proces necrotic în interiorul acesteia. Nodulii sunt dureroși și durează câteva săptămâni. Procesul de vindecare are loc fără a lăsa cicatrici, dar, uneori, după ce au scăzut, în locurile în care au fost prezenți anterior, se observă decolorarea maronie, care durează câteva săptămâni.

Sindromul Löfgren (sarcoidoza) este o coexistență a eritemului tumoral cu un sindrom de simptome: artrita (de obicei, inflamația gleznelor sau genunchiului) și limfadenopatia ambelor ganglioni limfatici.

Diagnosticul eritemului tumoral

Diagnosticul eritemului tumoral este posibil după confirmarea simptomelor clinice și pe baza examinării histologice a țesutului afectat. Diferențierea trebuie să ia în considerare inflamația țesutului adipos, anomaliile care apar în țesutul subcutanat ca rezultat direct al infecției, inflamația trombotică a venelor superficiale ale membrelor inferioare.

Simptome similare clinice pot apărea, de asemenea, în cursul dermatitei, de exemplu. urticaria vasculită. În plus, procesul de diferențiere a bolii trebuie să țină cont de alte condiții clinice, în cursul cărora se poate dezvolta eritem tumoral.

Rezultatele testelor suplimentare pot fi utile în procesul de diagnosticare. Schimbările de laborator sugerează un proces inflamator care se manifestă printr-o reacție accelerată a picăturilor roșii din sânge (creștere ESR) și o creștere a numărului de celule albe din sânge (predominant neutrofile) în ser.

În plus, adesea se observă creșterea concentrațiilor de imunoglobuline și creșterea activității serice a enzimelor hepatice. În plus, poate fi efectuată o radiografie toracică, care este importantă în primul rând pentru a diferenția leziunile bolii de alte afecțiuni (de exemplu, anormalitate, anomalie etc.). tuberculoză, sarcoidoză).

Tratamentul și prognosticul eritemului tumoral

În cazul coexistenței eritemului tumoral, cel mai important element al terapiei este tratamentul acesteia. Dacă nu este posibil să se detecteze, preparatele din grupul de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene pot fi administrate simptomatic (în cazul în care nu există contraindicații pentru utilizarea lor) și în cazul în care nu există îmbunătățiri și în cazul unor modificări mai avansate, pot fi administrați glucocorticosteroizi.

Trebuie reținut faptul că utilizarea acestor agenți farmacologici poate exacerba simptomele altor boli, de exemplu: boli, etc. Tuberculoza sau limfomul care poate coexista cu eritemul tumoral.

Prognosticul eritemului tumoral depinde în primul rând de prezența bolii de bază (cel mai frecvent, sarcoidoza sau boala intestinului inflamator - boala Leśniowski și Crohn sau colita ulcerativă). Erupția tumorii dispare de obicei după 2-8 săptămâni. La unii pacienți, recidivele bolii apar în viitor, cel mai adesea în timpul iernii și primăvara, ceea ce ușoară agravarea prognosticului.
Mariusz Kłos

Comentarii Erythema tumorii

Basia | 2012-12-27 13:46

Fiica mea de 3 ani a avut eritem tumoral. Un an a trecut și acum are pielea uscată pe mâini și picioare. Îi este teamă că se va întoarce din nou. Există recurențe frecvente?

Megi | 2014-12-30 13:15

Bine ați venit Basia

Din păcate, în cazul meu, eritemul sa născut la numai 3 săptămâni de la terminarea vindecării, de această dată este mai slab decât înainte.
Doctorii mă investighează și nu știu ce să fac în continuare deoarece, în timp ce am oprit medicamentele steroidice pe care le aveam după câteva zile, am avut inflamația căpușelor renale într-o asemenea măsură încât am avut sânge expresiv în urină și după câteva zile am inflamat gâtul. Acum primește din nou antibiotice și vom vedea ce urmează. Mâinile mele și medicii cad, pentru că, în ciuda secolului XXI, repararea și tratamentul medical al eritemului este ca și cum ar fi lupta împotriva morilor de vânt.

Magda | 2015-05-02 09:45

Sunt în săptămâna a 13-a de sarcină (la rândul său, în trimestrul I și al II-lea), iar eritemul a început cu dureri articulare (genunchi, Sankt-Petersburg). Primul a fost un salt, șolduri, coate, încheieturi) acum 3 săptămâni. O durere de coșmar care te exclude de la funcționarea normală. După câteva zile, apare un nodul pe săpun și nimic altceva. După următorul bărbierit, tot rasul din față este acoperit cu noduli. În jurul valorii de glezne umflarea - probabil câteva tumori puse împreună într-o singură. Durere mai ales dupa noapte si seara. Seara, inflamație, picioare fierbinți și stare sub-febrilă.
Tratament - paracetamol analgezic, pirralgina pentru nimic și ihtiol unguent la nivel local.
Coșmarul nu este o boală!

Rhodiu | 2015-07-31 21:32

Eu, cu eritem tumoral, am fost deja obosit de 4 luni. A început cu o durere teribilă în articulații, apoi au apărut tumori. Am mers la spital timp de o lună, unde am luat tone de medicamente. Am făcut o mulțime de cercetări și nu știu ce este această răutate. După ce a părăsit spitalul a fost puțin mai bun, dar după o scurtă perioadă de timp, problema a revenit. Tumorile noi apar în mod constant și se repetă în dureri articulare, am terminat deja, nu știu ce să fac în continuare?

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*