Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Echipa Meniere care rulează cu sărituri de cap

Sindromul Meniere este o boală care apare ca urmare a deteriorării nervilor atriali și a cohleelor și se caracterizează prin convulsii de amețeală, inclusiv tinitus și tulburări de auz.

Simptomele pot apărea uneori după infecția urechii medii și vătămarea craniului. Cu toate acestea, mai frecvent, sindromul se dezvoltă la persoanele sănătoase anterior. Cele mai multe cazuri implică persoane de vârstă mijlocie și primele simptome apar în deceniile a cincea sau a șasea a vieții. Acest sindrom predomină printre bărbați.

Motive pentru formația Meniere

Se crede că cauza sindromului Meniere poate fi dilatarea și supraîncărcarea sistemului endolimfatic în interiorul urechii interne, cauzând leziuni secundare cochilei și vârfurilor nervului atrial. Nu s-a constatat existența unor leziuni postinflamatorii sau posttraumatice care să coexiste.

Nu s-a stabilit care ar putea fi cauza dilatării endolimfatice. În multe cazuri, nu se poate demonstra nici o anomalie care ar putea fi responsabilă de apariția simptomelor bolii.

Conform unei alte ipoteze, afecțiunile sunt cauzate de ischemia temporară în zona vascularizării finale a vagului, care este una dintre ultimele ramuri ale arterei spinoase, care este asociată cu apariția simptomelor bolii.

Simptomele sindromului Meniere

Sindromul Meniere rulează cu amețeală, care apare neregulat, la intervale diferite. Convulsiile sunt uneori bruste, dar pacientii cad la pamant fara a-si pierde constiinta. Pacientii se plang de multe ori de impresia de centrifugare a mediului, cu atat mai putin au doar un dezechilibru semnificativ agravat in organism.

Greața și vărsăturile, precum și transpirația excesivă, pot apărea în timpul unei astfel de convulsii. Adesea, există un sentiment de bunăstare și slăbiciune generală.

Durata convulsiei variază, simptomele pot să dispară după câteva minute, totuși, uneori simptomele sunt prezente timp de câteva ore. Durata convulsiilor este relativ constantă la pacienții individuali. Frecvența apariției simptomelor poate varia (o dată sau de două ori pe zi în câteva săptămâni cu pauze de câteva luni, alte convulsii se observă de 2-3 ori pe an).

Pe lângă amețeli, tinitus și tulburări de auz sunt simptome suplimentare ale sindromului Meniere, care cresc odată cu prelungirea bolii. Pierderea auzului este cel mai frecvent experimentată la o ureche sau este mai puternic exprimată în ea. Durerile de cap și nistagmusul sunt frecvente în timpul crizelor.

Recunoașterea echipei Meniere

Nu este dificil să se determine diagnosticul de sindrom Meniere datorită cursului său clinic caracteristic. Diferențierea ar trebui să ia în considerare, în primul rând, vagusita acută, care se dezvoltă ca urmare a răspândirii infecției de la urechea medie sau fără cauză de rădăcină (în acest caz se numește așa-numita inflamație a vagusului). inflamația serică).

În plus față de durerea urechilor, amețeli și nistagmus, sindromul Meniere conține, de asemenea, greață, vărsături și temperaturi corporale crescute. Aceste simptome sunt însoțite de o creștere rapidă a auzului.

În plus față de amețeală, tinitus și pierderea auzului, tumorile nervoase atriale și cohlee arată alte simptome ale leziunilor sistemului nervos central și, prin urmare, necesită un examen neurologic atent pentru a diferenția boala de sindromul Meniere.

În plus, diferențierea sindromului Meniere necesită excluderea bolilor locomotive, a aerului și a mării (kinetoză), deci este important să aveți o istorie medicală a călătoriei cu nava, trenul, avionul sau mașina (inițial există un sentiment de stare, oboseală și somnolență, urmate de vărsături și amețeli). O caracteristică caracteristică este faptul că simptomele dispar spontan la sfârșitul călătoriei.

Tratamentul sindromului Meniere

Comportamentul în sindromul Meniere este doar simptomatic. Consumul de sare și lichid trebuie redus în timp ce se utilizează diuretice, deși acest lucru este dificil de implementat și nu este reușit.

În crizele acute ale durerilor de cap, se recomandă administrarea de analgezice, iar preparatele utilizate în mod obișnuit în boala locomotivă sunt utile. Rezultatele pozitive sunt adesea obținute după administrarea de antihistaminice. La pacienții cu sindromul Meniere se recomandă administrarea de vitamina PP și acid nicotinic.

Pentru formele mai severe ale sindromului Meniere, este necesară o procedură chirurgicală pentru a distruge eroarea membranară cu pierderea auzului sau pentru a intersecta selectiv nervul atrial intracranial în timp ce menține nervul cohleei.

Prognoza echipei Meniere

Trupa Meniere este cea mai mare parte cronică. Există mulți ani de îmbunătățire clinică susținută, în care bolile dispar complet. Tinitul și pierderea auzului sunt adesea simptome persistente, iar amețelile nu apar deloc după o pierdere completă a auzului.

Tratamentul utilizat în sindromul Meniere îmbunătățește deseori prognosticul în ceea ce privește viața de zi cu zi, dar adesea nu dă efecte terapeutice benefice.
Mariusz Kłos

– prof. Dr. Med. Władysław Jakimowicz Neurologia clinică în schița Manualului pentru studenții medicali “, ed. Mieczysław Goldsztajn, ed., Editura Medicală PZWL, Varșovia.

Comentariile echipei Meniere

Bogdan Palak | 2012-10-05 15:17

Din păcate, am această boală (nu pot auzi în urechea mea stângă de la vârsta de 5 sau 6. Sunt acum 21 de ani și aceste simptome s-au intensificat recent până când chAsami mă susține. mi-e teamă să merg undeva, pentru că mi-e teamă că voi avea un atac la acel moment. O boală teribilă și o împiedicare teribilă pentru viața mea.

Wiolaw | 2012-12-12 14:22

Bine ati venit la articolul pe care l-am avut foarte bun ceea ce in articol am fost sub observatie timp de 6 ani si pentru un an am fost sub ingrijire permanenta de specialitate. Este greu să trăiești și nu poți trăi cu asta pentru că nu știi când să-l prindă. Plecarea acasă cu cineva în orice moment este teribilă și se simte ca un cripple.

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...