Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

El / ea va înlocui Leonul Aortic într-o manieră Programată.

Au fost elaborate criterii speciale de clasificare pentru a permite o diagnosticare adecvată a sindromului Marfan. Acestea includ reducerea ratei jumătății superioare la jumătate, brațele care depășesc înălțimea pacientului, îndoire la nivelul coloanei vertebrale (scolioza sau cifoza), arachnodactylia (degetele mâinilor și a picioarelor de așa-numitul “țesut moale”) și anomalii ale coloanei vertebrale . Principalele motive pentru aceasta sunt: caracteristicile arachnostice), defectele toracice (praf sau încălțăminte), proeminența articulațiilor reduse, piciorul plat și dislocarea centrală a capului femurului. simptomele scheletice (minim 4 dintre acestea trebuie îndeplinite pentru stabilirea diagnosticului).

În plus, criteriile trebuie să țină seama de schimbările din lentilele observate în lampa cu fantă, de lărgirea părții ascendente a aorticiului și a tampoanelor sale, precum și de stratificarea, modificările caracteristice lombare sacrale ale anvelopei dure, așa cum se arată prin calcul tomografie sau rezonanță magnetică.

În cazul sindromului Marfan, care nu se desfășoară cu simptome clinice tipice (acestea sunt așa-numitele “simptome clinice”), pacientul poate fi tratat cu un certificat medical. Numai testele genetice care dezvăluie defectele la nivelul materialului genetic fac posibilă realizarea unui diagnostic adecvat.

Diferențierea sindromului Marfan trebuie să țină seama de alte boli genetice, în principal homocistinurie (simptome similare sunt observate în sistemul osos și ochi), arahnodactilia congenitală și mutații în genele care codifică sinteza componentei structurale a țesuturilor – colagen tip II, V sau XII.

Tratamentul sindromului Marfan

Nu există nici o terapie pentru a vindeca cauza sindromului Marfan, adică mutație genetică. Numai procedurile de comportament sunt luate pentru a îmbunătăți prognoza. Se recomandă folosirea medicamentelor beta-blocante la toți pacienții, care trebuie administrate cronic (reducând expansiunea lămpii aortice, îmbunătățind astfel prognosticul).

Doza trebuie ajustată astfel încât ritmul cardiac să nu depășească 110 bătăi pe minut în timpul unui exercițiu semnificativ. În cazul intoleranței beta-blocante, se recomandă utilizarea medicamentelor care blochează canalele de calciu (în principal diltiazem sau verapamil). O altă modalitate de a continua poate fi tratamentul chirurgical. Se recomandă dilatarea aortică sau delaminarea, dar înainte de avansarea critică a modificărilor.

În acest caz, tamponul aortic trebuie înlocuit la timp. Operația este indicată atunci când artera principală are o lățime mai mare de 50 milimetri (mai ales dacă anomalia progresează rapid).

Tratamentul chirurgical al sindromului Marfan se efectuează indiferent dacă există simptome clinice sau dacă boala este simptomatică. Uneori supapa aortică este schimbată temporar în timpul operației pe tampoanele vasculare.

Prognoză cu echipa lui Marfan

În prezent, sindromul Marfan promite succese și supraviețuirea medie a pacienților cu boala a crescut în ultimii ani, în principal datorită utilizării beta-blocantelor și a procedurilor chirurgicale pe aorta. Cea mai frecventă cauză de deces la pacienții cu sindrom Marfan este anevrismele aortice, și rareori alte leziuni arteriale.

Procentul de experiențe de 5 ani după operațiile aortice este de aproximativ 80%. iar speranța medie de viață a pacienților cu sindromul Marfan depășește 60 de ani. Trebuie remarcat că sarcina crește riscul de delaminare aortică și că, prin urmare, se recomandă secționarea prin cezariană.

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...