Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Ereditate de anomalie Cel mai adesea, în natură este generată de mai multe generații

Rolul dominant în dezvoltarea obezității simple este atribuit factorilor genetici, deoarece unele surse indică faptul că aceste mecanisme reprezintă peste 50% din dezvoltarea obezității. Moștenirea tulburărilor este de obicei de natură multi-generațională.

Factorii obținuți includ, mai presus de toate, obiceiurile alimentare slabe, activitatea fizică redusă, stresul și disfuncțiile emoționale. În plus, cauzele culturale și tradițiile familiale pot juca un rol important în unele cazuri de dezvoltare a obezității simple.

În plus, unele preparate farmacologice determină o tendință de creștere a greutății corporale, de ex. în următoarele cazuri medicamente hormonale, glucocorticosteroizi, antidepresive, antipsihotice, preparate pentru scăderea tensiunii arteriale. Greutatea scăzută la naștere, dar și IMC-ul ridicat al copilului nou-născut sunt de asemenea considerate un factor de risc pentru dezvoltarea obezității simple.

Simptomele obezității simple

Simpla obezitate este în principal asociată cu bolile concomitente, cum ar fi hipertensiunea, boala cardiacă ischemică și diabetul de tip II. Este, de asemenea, asociat cu osteoartrita (cauza sa în obezitate este supraîncărcarea excesivă a sistemului locomotor) și tromboembolismul venos.

Simpla obezitate poate fi, de asemenea, însoțită de simptome de vezică urinară, tract urinar, cancer și insuficiență renală. În plus, femeile suferă de tulburări menstruale, hipertrichoză într-o locație neobișnuită pentru ei și apnee în somn.

Simpla obezitate poate fi asimptomatică sau asociată cu disconfort, dificultăți în viața de zi cu zi și probleme psihologice. Incidența bolilor concomitente este extrem de rară și adesea gravă, iar condițiile în sine pun în pericol viața pacientului.

Recunoașterea obezității simple

Diagnosticul obezității simple se poate face atunci când se găsește un IMC anormal. Corect, valorile sale, atunci când împărțim greutatea în kilograme cu înălțimea în metri ridicată la pătrat, ar trebui să fie de 18,5-24,9 kilograme pe metru pătrat.

Supraponderabilitatea este indicată atunci când IMC este cuprinsă între 25 și 29,9, obezitatea este indicată atunci când IMC este cuprinsă între 30 și 34,9 și obezitatea este indicată atunci când IMC este între 35 și 39,9. Excesul de obezitate (gradul III) este recunoscut dacă valoarea IMC este mai mare sau egală cu 40 de kilograme pe metru pătrat.

De asemenea, este important să se facă distincția între obezitatea abdominală (obezitatea viscerală), care implică acumularea excesivă de țesut adipos în corp și abdomen (circumferința taliei la femei depășește 79 centimetri și 94 centimetri la bărbați) și obezitatea tipului gynoid (femural -impediastinal), în cazul în care țesutul gras se acumulează în principal în centura taliei și coapsele.

La diferențiere, trebuie luate în considerare, în primul rând, bolile care apar cu o greutate corporală crescută, de exemplu: anomalii cu o greutate corporală ridicată, anomalii cu greutate corporală scăzută, sindromul Cushing, sindromul ovarului polichistic, hipotiroidismul (boala hipofizară) boli genetice și altele.

Tratamentul obezității simple

Tratamentul obezității simple este necesar pentru persoanele cu supraponderali (IMC 25-29,9) și cel puțin o complicație. Terapia este efectuată la fiecare pacient obez (IMC mai mare sau egal cu 30), indiferent de prezența consecințelor creșterii greutății corporale.

În tratamentul obezității simple este necesar să coopereze cu un dietetician, fizioterapeut, psiholog și doctor. Se consideră un succes pentru a reduce greutatea corporală cu 10% și pentru a menține o astfel de stare pentru o perioadă mai lungă de timp. Există mai multe metode de management: nefarmacologice, farmacologice și chirurgicale.

Tratamentul non-farmacologic al obezității simple este o metodă conservatoare de terapie și se bazează în principal pe punerea în aplicare a unei alimentații adecvate, respectarea căreia este metoda de bază a managementului. Alimentarea cu energie ar trebui redusă cu 500-1000 kcal pe zi.

Este necesar să se limiteze aportul de grăsimi și să se îmbogățească mâncarea cu porții suplimentare de fructe și legume și cu alimente reziduale. În plus, exercițiile fizice regulate și psihoterapia, care modifică comportamentul, sunt alte metode importante de tratament nefarmacologic al obezității.

Preparatele de sibutramină și orlistat au fost utilizate împreună cu medicamentele și sunt administrate în cazuri strict definite de obezitate, precum și metode de operare indicate numai la unii pacienți (implică reducerea chirurgicală a capacității gastrice).

Prognoză în obezitate simplă

În cazurile de obezitate simplă diagnosticată precoce și tratată corespunzător (în principal prin metode non-farmacologice comportamentale), prognosticul este pozitiv. Progresul mai rău este pentru cazurile în care au apărut complicații, caz în care prognosticul depinde de o boală asociată cu obezitatea.

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...