Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Există diferite criterii pentru detectarea polimialgiei reumatice

Există criterii diferite pentru diagnosticarea polimalgiei reumatice. Unele dintre ele iau în considerare vârsta pacientului (peste 50 de ani). Se recomandă urmărirea următoarelor simptome: a) vârsta de un an; b) rigiditatea dimineața (care durează cel puțin o oră); b) scăderea accelerată a globulelor roșii (peste 40 mm după o oră) și c ) simptome dureroase, simetrice, care durează cel puțin 6 săptămâni. Desigur, alte boli care cauzează afecțiuni similare trebuie să fie excluse, iar starea clinică a pacientului trebuie să se îmbunătățească rapid după utilizarea terapiei cu glicosteroid.

Pentru diagnosticul de polimalgie reumatismală este necesar să se îndeplinească toate condițiile de mai sus (inclusiv o bună reacție la tratament). Alte criterii (în funcție de Bird) sunt puțin modificate și prezintă o sensibilitate mai mare în diagnosticul bolii. Diferențierea ia în considerare, în principal, afecțiunile cum ar fi fibromialgia, hipotiroidismul, depresia, alte boli sistemice ale țesutului conjunctiv (de exemplu, boala plămânilor, boala plămânilor, boala plămânilor, boala plămânilor, boala plamanilor etc.). artrita reumatoidă, polimiozita).

Trebuie luată în considerare posibilitatea unui curs clinic similar de cancer sau de infecții.

Tratamentul polimialgiei reumatice

Preparatele farmacologice de primă linie în terapia cu polimalgie reumatoidă sunt glucocorticosteroizi (de exemplu, glucocorticosteroizi). Prednison), care aduce o imbunatatire rapida si imediata dupa aplicare (conditia clinica se imbunatateste dupa doar 1-2 zile). Apoi, doza de medicament este redusă în consecință, preparatul este retras treptat (durata tratamentului trebuie să fie de 6-12 luni, după care se recomandă întreruperea completă a glucocorticosteroizilor).

E prea rapidă o reducere a dozei poate duce la o recurență a bolii, dar o ușoară creștere a cantității de medicamente administrate rapid îmbunătățește starea clinică a pacientului. Tratamentul cu metotrexat poate fi luat în considerare în cazul reacțiilor adverse după glucocorticosteroizi. Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene pot fi utile doar pentru o mică parte din pacienții cu polimalgie reumatismală, în cazul simptomelor cu un grad scăzut de severitate.

De asemenea, este necesar să se monitorizeze eficacitatea tratamentului, să se evalueze activitatea procesului bolii și posibila recurență a acestuia, evaluarea periodică a ratei de erupție a celulelor roșii din sânge (ESR).

Prognozele polimialgiei reumatice
Prognoza în polimalgia reumatismală este, în majoritatea cazurilor, de succes, deoarece terapia cu steroizi are un efect satisfăcător și procesul bolii este adesea stins spontan. Simptomele clinice dispar, de obicei, la pacienti. La unii pacienți, recurența bolii este observată în mai multe luni sau ani după întreruperea tratamentului.

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...