Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Există o inactivitate semnificativă a activității de mers pe jos.

Boala Huntington începe, de obicei, la persoane între 30 și 30 ani. 50. Îmbătrânire: – ziua de naștere. Simptomele de demență apar, de obicei, mai devreme decât anxietatea motorie, dar uneori primul simptom al bolii este mișcările involuntare. La început, pacienții observă o inițiativă redusă, un interes mai restrâns și procese de gândire mai lentă. Încet, în decurs de câțiva ani, se dezvoltă o gravitate considerabilă. Mai târziu, în viața bolii, apar stări psihotice cu iluzii și halucinații.

Starea de anxietate în mișcare crește încet. Mișcările involuntare în coreea cronică sunt deosebit de intense în mușchii torsului și muschii membrelor. Există o afectare semnificativă a activității de mers pe jos, în timpul căreia mișcările involuntare sunt intensificate. Mișcările incontrolabile ale limbii și buzelor fac dificilă vorbirea și mâncarea. Tensiunea musculară totală este redusă (cu excepția Westphalei, o boală în care rigiditatea și imobilitatea sunt observate și simptomele apar deja în copilăria timpurie).

Odată cu transferul genelor de boală la generațiile ulterioare, există o creștere și o manifestare mai devreme a simptomelor la descendenți (acesta este un fenomen de anticipare, mai ales când genele sunt transferate de la tată). Rezultatele de laborator sunt normale, iar imagistica (tomografie computerizată și rezonanță magnetică) arată mărirea sistemului ventricular cerebral cu o imagine a camerei laterale asemănătoare cu cea a unei aripi fluture, care rezultă din modificările atrofice din nucleul caudal.

Afișarea tomografiei cu emisie de pozitron arată activitate metabolică redusă a celulelor din coadă, cochilie și cortex (adică în zonele afectate de boală).

Diagnosticul bolii Huntington

Un diagnostic preliminar al bolii Huntington se poate baza pe istoricul familial al bolii și pe simptomele: horei, demență și tulburări de personalitate. Diagnosticul este confirmat de o analiză a materialului genetic cu modificări caracteristice în gena care codifică proteina huntingtin.

Diferențierea bolii Huntington ia în considerare și alte boli ereditare (boala lui Wilson, ataxie cerebelo-spinală, neuroacanthocitoză), mișcări coregrafice în alte boli, infecții și boli ale sistemului imunitar (coreea Sydenham, encefalomielita, lupus eritematos sistemic).

Simptome similare pot apărea după utilizarea unui agent farmacologic (de exemplu, în cazul unui medicament). după administrarea medicamentelor quinoolitice, după administrarea levodopei utilizate în boala Parkinson) și în afecțiunile vasculare cerebrale (accident vascular cerebral hemoragic și ischemic al creierului în vecinătatea nucleului toracic) și tulburări metabolice sau endocrinologice prezente la femeile gravide, precum și în timpul utilizarea contraceptivelor orale.

Tratamentul bolii Huntington

Nu este posibilă tratarea cauzală a bolii Huntington (care duce la inversarea modificărilor morfologice din creier și la eliminarea genei anormale din celule). Managementul terapeutic este doar simptomatic. Reabilitarea fizică se realizează pentru a îmbunătăți exercițiile de mers și terapie logopedică, iar ajutorul psihologului este, de asemenea, necesar.

Unele neuroleptice sunt utilizate în preparatele farmacologice administrate pentru a atenua simptomele bolii (de exemplu, haloperidol și rifondron) și medicamente care elimină dopamina din terminațiile nervoase (de exemplu, antibiotice și antibiotice). La pacienții cu tulburări psihice, s-au dezvoltat o serie de medicamente (de exemplu, tiapridă) pentru a reduce mișcările involuntare, precum și antidepresivele și antipsihoticele. În forma Westphala, a fost utilizată o levodopă.

Prognosticul nu are succes. Boala Huntington este progresivă, pacienții mor după câțiva ani de la diagnosticarea bolii. Cea mai frecventă cauză a decesului este pneumonia glutonoasă, care se dezvoltă ca urmare a tulburărilor de înghițire care determină alimentarea orală a copacului bronșic.

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...