Forma focală a RollerDrive

[Total: 0    Average: 0/5]

Forma focală a lupusului eritematos pe piele se dezvoltă sub formă de leziuni eritematoase și picurătoare, care sunt clar separate de mediul înconjurător și se răspândesc periferic (extinzându-se de la marginea leziunilor), retragând din partea centrală, lăsând atrofia sau leziunile cicatrizante. O caracteristică tipică este suprafața brută formată din coexistența procesului de cheratoză burduf.

Cea mai obișnuită localizare a formei focale a lupusului eritematos este fața, urechile și scalpul. În zona roșie labială, se observă deseori leziuni eritematoase și ușor dure, uneori dispar sau lăptos și, de obicei, afectează și pielea.

Localizările rare includ membranele mucoase ale felilor și limbii, unde leziunile pot imita alte boli, de ex. boala de felii. leukoplasm . Retragerea eflorescenței părului scalpului este asociată cu cicatrici și alopecie permanentă.

Cursul clinic al formei focale de lupus eritematos este de obicei cronic, cu simptome de piele mai severe în primăvară și vară. Cu toate acestea, starea generală a pacienților este bună, iar în testele auxiliare, de obicei, nu există anomalii (uneori ESR poate fi crescută, la fel ca și nivelul gamaaglobulinelor în serul de sânge, uneori se observă o scădere a cantității de celule albe din sânge ) .

Formele focale ale lupusului eritematos

Varietatea edematică a lungimii focale a lupusului eritematos nu lasă cicatrici, totuși, keratoza burdufului poate fi intensificată semnificativ.

Soiul a supraaglomerat distanța focală a lupusului eritematos cu modificări tipice, de înălțime, care dă loc unor cicatrici permanente, deformante și profunde.

Varietatea hiperkeratotică sau papulară a lupusului eritematos focal se caracterizează prin cheratoză intensificată, care lasă cicatrici neuniforme, întinse și deprimate.

Focurile lupusului eritematos sunt degeraturi cu leziuni violete, care sunt asociate cu coexistența anomaliilor vasculare, cele mai frecvente fiind nasul, auriculul și mâinile.

Varianta focală de lungime a lupusului eritematos este caracterizată prin modificări tipice prezente pe fața, membrele superioare și pielea din jurul gâtului.

Diagnosticul formei focale de lupus eritematos

Diagnosticul formei focale a lupusului eritematos se bazează pe observarea leziunilor cutanate cu caracteristici tipice și o tendință de a părăsi cicatricile și locația lor caracteristică.

În plus, efectul advers al radiației solare și al evoluției cronice a bolii, cu perioade de exacerbare și încetinire a procesului de boală, indică forma de lupus eritematos limitat. Examinările histologice și imunopatologice ale fragmentelor pielii joacă un rol auxiliar.

În diferențierea formei focale a lupusului eritematos, se iau în considerare mai multe boli cu caracteristici clinice similare. Erupțiile multiforme care se dezvoltă ca rezultat al radiației solare sunt caracterizate de cheratoză și cicatrizare a burdufului, care o diferențiază cu eritem lupus limitat.

Acneea roz, pe de altă parte, se desfășoară cu bulgări și pustule, iar pemfigusul eritematos cu leziuni veziculoase. În plus, tuberculoza lupusului trebuie exclusă în timpul procesului de diagnosticare (nodulii tipici cu tendința de a se descompune, nu există hipersensibilitate la lumina soarelui și nu există o imagine morfologică semnificativă a fragmentelor).

Tratamentul distanței focale a lupusului eritematos

Terapia sistemică a lupusului eritematos este limitată pe utilizarea preparatelor semisintetice cu efect antimalaric, totuși, în timpul administrării acestora pot apărea efecte secundare periculoase, prin urmare, este necesar un control oftalmologic și de laborator obișnuit și testarea periodică a enzimelor hepatice.

În plus, efectele benefice sunt obținute prin administrarea de vitamina PP, amidă a acidului nicotinic. Dacă boala are loc cu o intensitate deosebită de cheratoză de burduf, se poate folosi retinoid aromatic. La unii pacienți s-a demonstrat că sulfonele sunt eficiente când sunt administrate pe o perioadă de câteva săptămâni sau luni (această terapie poate fi asociată cu utilizarea agenților antimalarici).

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*