Fractură prematură a pereților fetali

Cracarea timpurie a membranelor este asociată cu coexistența multor mecanisme anormale, cu toate acestea, este adesea imposibil să se detecteze factorul adecvat responsabil pentru apariția crăpării premature a membranelor.

Ratele crescute de patologie sunt observate în special la femeile cu statut socio-economic scăzut, bolile cu transmitere sexuală și cei care au avut o istorie de rupere a membranelor fetale la momentul nepotrivit în timpul sarcinilor anterioare.

De asemenea, riscul nașterii premature în timpul sarcinii actuale este asociat cu un risc mai mare de dezvoltare a acestei patologii.

Alte cauze ale ruperii premature a membranelor fetale includ: întinderea pereților uterului (observată, de exemplu, în cazul uterului) sau următoarele în volum multilateral - excesiv de apă fetală pentru o anumită vârstă gestațională, fie în mai multe sarcină sau într-o poziție anormală a fătului), cusătura circulară presupusă (datorită insuficienței cardiovasculare), defecte de dezvoltare observate atât la nivelul fătului, cât și în uter. De asemenea, se consideră că fumatul și deficitul de vitamină C cresc riscul ruperii prematură a membranelor fetale.

Diagnosticarea ruperii premature a membranelor fetale

Diagnosticul fracturii prematură a membranelor fetale se bazează, de obicei, pe detectarea fluxului de lichid amniotic după inserarea obiectivelor vaginale.

Printre alte metode de diagnosticare s-au folosit testele cu ultrasunete (cantitatea de lichid amniotic rămas este estimată), testele vaginale (în ruptura prematură a membranelor fetale, se observă o modificare a pH-ului în direcția alcalină, dar o asemenea stare poate apărea și în infecții și când se utilizează anumite lichide intime de igienă, ceea ce reduce încrederea acestei metode și nu permite determinarea diagnosticului pe baza rezultatelor sale).

În plus, poate fi efectuată o examinare microscopică a precipitatului vaginal (dacă este prezent un lichid amniotic, pot fi prezente celule ale epiteliului amniotic, cordului ombilical sau fătului, de exemplu, cordonul ombilical). De asemenea, include teste pentru cristalizarea lichidului amniotic.

Diferențierea ruperii premature a membranei fetale ar trebui să ia în considerare urinarea necontrolată, infiltrarea abundentă și secreția excesivă de mucus, cu coexistența dilatării cervicale crescute.

Complicații cu ruperea prematură a membranelor fetale

Ruptura prematură a membranelor fetale este asociată cu posibilitatea de a dezvolta numeroase complicații care pot pune în pericol sănătatea atât a mamei cât și a nou-născutului, mai ales dacă a trecut o perioadă lungă de timp de la ruperea membranelor până la livrare sau în cazul în care fătul nu este matur pentru viața extrauterină în momentul ruperii premature a membranelor fetale.

Cele mai frecvente complicații ale ruperii premature a membranei sunt infecțiile intrauterine, hipoxia fetală cu toate riscurile implicate (până la moartea infantilă și inclusiv) și deformările.

Măsuri în caz de fractură prematură a membranelor fetale

În funcție de durata sarcinii și de starea generală a sarcinii, pot fi luate diferite proceduri: conservatoare, active sau invazive. Măsurile comportamentale ar trebui să reducă efortul fizic și să aplice principiile aseptice pentru a evita infecția intrauterină secundară.

Se recomandă monitorizarea sarcinii (examinarea KTG, care măsoară funcția sistolică a uterului și a inimii fătului, este de asemenea necesară pentru evaluarea dezvoltării fătului și a cantității de lichid amniotic prin intermediul ultrasunetelor). Testarea infecției intrauterine este necesară.

Gestionarea activă a ruperii premature a membranelor fetale se bazează pe metode comportamentale combinate cu administrarea de preparate toxolitice, corticosteroizi și antibiotice pentru prevenirea infecțiilor.

Punerea în aplicare a tratamentului tocolitice are drept scop creșterea maturității fătului, dar orice simptome de infecție reprezintă o contraindicație absolută a utilizării unui astfel de tratament.

Scopul procedurii invazive în cazul spargerii prematură a membranelor fetale este terminarea sarcinii, iar indicarea acestei proceduri este apariția simptomelor infecției intrauterine și a riscului de hipoxie fetală. Metoda de întrerupere a sarcinii trebuie să ia în considerare vârsta de sarcină și starea generală a pacientului.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*