Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

G. Oehler, W. H. Krause, Ed.

Diverticulul esofagian sau diverticulul esofagian este format prin accentuarea peretelui posterior al gâtului și a esofagului cu regiunea sfincterului superior. Unele diverticule se formează prin acțiunea presiunii asupra peretelui esofagian.

Cauza formării lor în partea centrală a organului își trage peretele prin aderențele plasate în mediastin. Diverticulul din partea inferioară a esofagului, situat peste diafragmă, se formează la pacienții cu achalasie avansată. Barbatii in varsta sunt mai susceptibili de a fi afectati.

Simptomele diverticulei în esofag

Diverticulele esofagiene se manifestă prin turnarea în saliva înghițită, barbotarea în timpul înghițitului și returnarea reziduurilor alimentare nedigerate la mai multe zile după ingestie.

Diverticulul umplut cu substanțe nutritive poate comprima esofagul și face dificilă înghițirea. Un miros neplăcut iese din gură, pacientul tuse adesea.

Tratamentul diverticulei

Tratamentul diverticulei constă în principal din excizie chirurgicală sau chirurgie plastică. Un endoscop este adesea folosit în acest scop.
Monika Kozak

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...