Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Glomerulonefrita progresivă a rinichilor

Foarte des, glomerulonefrita rapidă începe cu simptome nespecifice, transpirații nocturne, dureri în mușchi, articulații, abdomen și regiunea lombară. Pacienții sunt febrilnici și slabi.

Progresia rapidă a glomerulonefritei apare sub forma sindromului nefritic, simptomele sale tipice sunt hipertensiunea, scăderea treptată a volumului urinei excretate, umflarea moderată, proteina și precipitatul activ în urină, sub formă de eritrocite, dysmorfic, eritrocite și cilindri granulari .

În plus, testele de laborator din sânge pot detecta anticorpi și complexe imune care exprimă răspunsuri imune care sunt esențiale pentru boală. Diagnosticul poate fi confirmat prin biopsie la rinichi – observând schimbări histologice tipice, pe lângă simptomele clinice și de laborator ale sângelui și urinei.

Tratamentul glomerulonefritei cu progres rapid

Este important să începeți tratamentul cât mai curând posibil din cauza progresiei progresive a bolii – după numai o lună modificările la rinichi pot fi ireversibile. Tratamentul este alcătuit din mai multe faze, mai întâi fiind indusă o remisiune (este vorba despre inversarea schimbărilor care au apărut în rinichi), apoi trebuie menținută remisia, este important de asemenea să se monitorizeze funcția renală. Desigur, în caz de recidivă, se iau măsuri terapeutice adecvate pentru a îmbunătăți funcția renală.

Corticosteroizii (metilprednisolonul și prednisonul) și ciclofosfamida sunt principalele medicamente utilizate în terapia glomerulonefritei care progresează rapid.

Prognoza glomerulonefritei cu progres rapid

Prognosticul glomerulonefritei care progresează rapid depinde de evoluția modificărilor morfologiei. Funcția renală nu se întoarce complet.

Prognosticul negativ poate fi indicat de concentrația crescută de creatinină în sânge (rinichii deteriorați nu pot elimina acest produs din metabolism la o rată adecvată – prin urmare, acumularea în sânge), dimensiuni reduse ale rinichiului și fibroză în țesut. În cazul unei disfuncții renale semnificative, funcția lor poate fi înlocuită numai prin dializă. Nu există dezavantaje spontane în boală.

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...