Hiperactivitate secundară Sulfiți

În funcție de boala de bază coexistentă (de obicei insuficiența renală), durata și tratamentul acesteia, hiperparatiroidismul secundar poate avea un curs clinic diferit. Durerea osoasă și slăbirea părților proximale ale mușchilor sunt caracteristice. Este posibilă o mișcare de rătăcire.

 class =

În plus, pot apărea calcificări extraorale dacă produsul seric de fosfat / calciu este ridicat. Imaginea clinică este, de asemenea, caracterizată prin diverse tulburări observate în insuficiența renală cronică. Dacă există o altă cauză a hiperparatiroidismului secundar, există simptome ale bolii de bază care este responsabilă pentru anomalie.

Testele de laborator arată, în general, hipocalcemie (niveluri scăzute ale calciului seric), hiperfosfatemie (concentrații crescute de fosfor) și valori crescute ale paratormonului. În plus, imagistica poate prezenta hiperparatiroidism.

Diagnosticul hiperparatiroidismului secundar

Hiperparatiroidismul secundar este diagnosticat pe baza scăderii concentrațiilor de calciu și a nivelurilor serice crescute de paratormon. Insuficiența renală este, de asemenea, asociată cu valori crescute ale creatininei și ureei, anemiei renale, concentrațiilor serice crescute ale fosfatului și activității crescute a enzimei fosfatazei alcaline.

În plus, imagistica insuficienței renale prezintă trăsături radiologice în fotografii ale palmelor și coloanei vertebrale. În unele cazuri, este utilă o biopsie a pieptenei de șold.

Pentru diferențierea hiperparatiroidismului secundar, ar trebui luată în considerare osteopatia dependentă de argilă, care este luată la pacienții cu insuficiență renală pentru a reduce absorbția de fosfați din tractul gastrointestinal. În plus, amiloidoza dependentă de dializă poate avea un curs clinic similar.

Din alte motive de hiperparatiroidism secundar, trebuie luate în considerare diferite boli osoase metabolice și nonmetabolice care afectează un curs similar al bolii. La pacienții cu suspiciune de pierderi mai mari de calciu prin urină, urina trebuie evaluată pentru indicatorii funcției renale (de exemplu pentru prima dată, pentru prima dată sau pentru a doua oară pentru prima dată sau pentru a doua oară , pentru prima dată). determinarea concentrației de ioni de hidrogen, glucoză, fosfați sau aminoacizi în urină).

--->>>  Monastic tea de diabet: comentarii, preț, în cazul în care pentru a cumpăra

Tratamentul hiperparatiroidismului secundar

Tratamentul bolii de bază, care cauzează hiperparatiroidism secundar (de obicei insuficiență renală), este de importanță fundamentală. Dacă un astfel de tratament nu este posibil, este doar simptomatic.

 class =

Carbonatul de calciu și metaboliții activi ai vitaminei D sau a analogilor săi, compușii fără calciu care împiedică absorbția de fosfați de către tractul gastrointestinal și calcimetrie, sunt utilizați în acest scop. În plus, este important să se limiteze consumul de produse bogate în fosfați (brânză, ficat și altele).

Scopul acestei proceduri este de a normaliza concentrația de calciu și fosfați în serul de sânge și, astfel, de a normaliza funcția paratiroidismului.

În cazul leziunilor renale, utilizarea metaboliților activi ai vitaminei D este posibilă numai în cazul în care concentrațiile serice ale fosfatului sunt normale (obținute prin administrarea de medicamente pentru a inhiba absorbția din tractul gastrointestinal), în caz contrar se poate produce osoțificare suplimentară (precipitarea fosfatului de calciu în țesuturi).

Supravegherea tratamentului secundar al hiperparatiroidismului constă în principal în determinarea frecventă a concentrațiilor serice de calciu și fosfat.

Prognoză în hiperparatiroidismul secundar

Prognosticul hiperparatiroidismului secundar este determinat în principal de coexistența bolii primare. Severitatea leziunilor osoase sau renale depinde de secreția paratormonului de către hipertrofia hipertrofică și de măsura în care este tratat răspunsul.

Anja Ulf
Despre Anja Ulf Articolele 464
Många kan sägas om henne, men kanske viktigast är att hon är hänsynsfull och uppenbar. Naturligtvis är hon också disciplinerad, rolig och tillmötesgående, men de är i kortare utbud, särskilt med tanke på att de är blandade med att kräva som väl. hennes omtänksamma natur men det är vad hon är så omtyckt för. Vänner tenderar att räkna med det och hennes humoristiska känsla när de behöver cheering upp.Ingen är perfekt självklart och Anja har en rad brister att hantera också. hennes tanklöshet och skönhet natur gör inte det största företaget och gör saker obekväma minst sagt. Lyckligtvis är hennes snabba natur vanligtvis där för att hjälpa till med att mends saker när det behövs.