Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Hiperactivitate secundară Sulfiți

În funcție de boala de bază coexistentă (de obicei insuficiența renală), durata și tratamentul acesteia, hiperparatiroidismul secundar poate avea un curs clinic diferit. Durerea osoasă și slăbirea părților proximale ale mușchilor sunt caracteristice. Este posibilă o mișcare de rătăcire.

În plus, pot apărea calcificări extraorale dacă produsul seric de fosfat / calciu este ridicat. Imaginea clinică este, de asemenea, caracterizată prin diverse tulburări observate în insuficiența renală cronică. Dacă există o altă cauză a hiperparatiroidismului secundar, există simptome ale bolii de bază care este responsabilă pentru anomalie.

Testele de laborator arată, în general, hipocalcemie (niveluri scăzute ale calciului seric), hiperfosfatemie (concentrații crescute de fosfor) și valori crescute ale paratormonului. În plus, imagistica poate prezenta hiperparatiroidism.

Diagnosticul hiperparatiroidismului secundar

Hiperparatiroidismul secundar este diagnosticat pe baza scăderii concentrațiilor de calciu și a nivelurilor serice crescute de paratormon. Insuficiența renală este, de asemenea, asociată cu valori crescute ale creatininei și ureei, anemiei renale, concentrațiilor serice crescute ale fosfatului și activității crescute a enzimei fosfatazei alcaline.

În plus, imagistica insuficienței renale prezintă trăsături radiologice în fotografii ale palmelor și coloanei vertebrale. În unele cazuri, este utilă o biopsie a pieptenei de șold.

Pentru diferențierea hiperparatiroidismului secundar, ar trebui luată în considerare osteopatia dependentă de argilă, care este luată la pacienții cu insuficiență renală pentru a reduce absorbția de fosfați din tractul gastrointestinal. În plus, amiloidoza dependentă de dializă poate avea un curs clinic similar.

Din alte motive de hiperparatiroidism secundar, trebuie luate în considerare diferite boli osoase metabolice și nonmetabolice care afectează un curs similar al bolii. La pacienții cu suspiciune de pierderi mai mari de calciu prin urină, urina trebuie evaluată pentru indicatorii funcției renale (de exemplu pentru prima dată, pentru prima dată sau pentru a doua oară pentru prima dată sau pentru a doua oară , pentru prima dată). determinarea concentrației de ioni de hidrogen, glucoză, fosfați sau aminoacizi în urină).

Tratamentul hiperparatiroidismului secundar

Tratamentul bolii de bază, care cauzează hiperparatiroidism secundar (de obicei insuficiență renală), este de importanță fundamentală. Dacă un astfel de tratament nu este posibil, este doar simptomatic.

Carbonatul de calciu și metaboliții activi ai vitaminei D sau a analogilor săi, compușii fără calciu care împiedică absorbția de fosfați de către tractul gastrointestinal și calcimetrie, sunt utilizați în acest scop. În plus, este important să se limiteze consumul de produse bogate în fosfați (brânză, ficat și altele).

Scopul acestei proceduri este de a normaliza concentrația de calciu și fosfați în serul de sânge și, astfel, de a normaliza funcția paratiroidismului.

În cazul leziunilor renale, utilizarea metaboliților activi ai vitaminei D este posibilă numai în cazul în care concentrațiile serice ale fosfatului sunt normale (obținute prin administrarea de medicamente pentru a inhiba absorbția din tractul gastrointestinal), în caz contrar se poate produce osoțificare suplimentară (precipitarea fosfatului de calciu în țesuturi).

Supravegherea tratamentului secundar al hiperparatiroidismului constă în principal în determinarea frecventă a concentrațiilor serice de calciu și fosfat.

Prognoză în hiperparatiroidismul secundar

Prognosticul hiperparatiroidismului secundar este determinat în principal de coexistența bolii primare. Severitatea leziunilor osoase sau renale depinde de secreția paratormonului de către hipertrofia hipertrofică și de măsura în care este tratat răspunsul.

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...