Hiperaldosteronismul primar (sindromul Conn, aldosteronism)

[Total: 0    Average: 0/5]

Hiperaldosteronismul primar (sindromul primar de aldosteronism, sindromul Conna, aldosteronismul, latina). Hyperaldosteronismus ) . Primul caz descris de grupul Conn din Polonia a fost anunțat în 1957. Pacientul a fost tratat cu îndepărtarea chirurgicală a adenomului glandei suprarenale. Hiperaldosteronismul primar se referă la grupul de persoane în vârstă de 30 de ani și peste. până la 50 de ani și în cea mai mare parte apare la femei.

Cauzele hiperaldosteronismului primar

Hiperaldosteronismul primar este cauzat de secreția excesivă și autonomă de aldosteron printr-un singur adenom glomerular sau prin adenom glomerular multiplu, cancer de strat glomerular sau hiperplazie. Aceasta are ca rezultat reținerea apei și a sodiului în organism, cu o creștere a excreției de potasiu.

Un defect enzimatic al 17-hidroxilării este o afecțiune care conduce la sindromul Conna. Deficitul de cortizol rezultat duce la o creștere a producției de ACTH, care intensifică sinteza steroizilor suprarenale fără gruparea OH la C17. Se formează exces de minerocorticoizi, adică aldosteron, deoxicorticosteron, derivați de 18-OHDOC. Aceasta se numește hiperaldosteronism congenital.

Simptomele hiperaldosteronismului primar

Simptomele hiperaldosteronismului primar includ

- hipertensiunea arterială permanentă, în special hipertensiunea diastolică, este principalul simptom al bolii. În absența scăderii ortostatice de presiune și a creșterii presiunii de încercare a Valsalva.

- secreția excesivă de aldosteron în hiperaldosteronismul primar se manifestă prin deficit de potasiu, amoniogeneză crescută, concentrație de urină afectată și acidifiere,

- alcaloză hipocalemică: poate provoca simptome precum parestezii, slăbiciune musculară și tetanos sau poate duce la o toleranță scăzută la carbohidrați,

- sistemul reninei este inhibat în mod clar,

- Pe măsură ce boala progresează, apar modificări ale canalelor renale, care se manifestă prin creșterea setelor și necesitatea frecventă de a urina, în special noaptea,

- o creștere a greutății corporale de peste 1,5 kg pe zi.

Diagnosticul hiperaldosteronismului primar

Nivelurile ridicate de calorii sunt semnificative pentru diagnosticul hiperaldosteronismului primar.

Tratamentul hiperaldosteronismului primar

Tratamentul hiperaldosteronismului primar constă în îndepărtarea chirurgicală a tumorilor suprarenale. În cazul în care boala rezultă din prezența sa, această operație oferă posibilitatea unei vindecări complete.

Recomandarea generală pentru tratament este o dietă cu conținut scăzut de sodiu, îmbogățită cu produse de potasiu saturate (produse din cereale integrale, caise uscate, prune etc.). ) Tratamentul farmacologic se bazează pe utilizarea de medicamente care blochează aldosteron, de exemplu: aldosteron. spironolactona, eplerenonă, amilură și triametru.

La pacienții cu hipertensiune arterială, tratamentul inițial conservator necesită, de asemenea, utilizarea medicamentelor care scad tensiunea arterială.
Zhaneta Malec

Comentarii Hiperaldosteronismul primar

rafi68 | 2009-04-20 11:33

Contactați pe cineva care suferă de această boală. Am fost tratat conservator pentru această boală de câțiva ani, dar se spune că nu-l am. Cu toate acestea, am picaturi de potasiu, sete mare, oboseala si inca urina.
Te rog intreaba
deznădăjduit

eglefin | 2009-07-16 16:36

O tumoare a fost detectată în rinichi, am avut probleme de presiune de lungă durată - a crescut, potasiul meu a scăzut foarte mult, sodiul a scăzut și rezultatele de la ECG nu sunt prea interesante, am câștigat un kilogram par și am o conducerea dorinței de a bea, în curând am o intervenție chirurgicală, îmi este foarte frică. Am avut multe picături, dar rezultatele sunt în scădere. Am 37 de ani.

eglefin | 2009-07-16 16:39

Am fost informat despre aldosteronism cu mama mea.

k . Plateau 1op. en | 2010-03-04 17:00.

Sunt deja după operație, după un an de căutare și o bună îngrijire pentru jucătorul pe care l-am supus unei intervenții chirurgicale 8. august 2009, întreaga glandă suprarenală a fost îndepărtată, în ciuda faptului că avea doar 1 cm vechi. Acum se simte foarte bine, eu sunt încă sub control, am presiunea de a nu ajunge niciodată la 120-70, potasiu în normă. Nu reușesc să ajut doctorii excelenți de la Clinica Universitară din Mannheim (Germania) și tehnicile nefericite în domeniul științelor medicale.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*