Hipertensiunea arterială în bolile renale

Nu există un curs clinic tipic în ceea ce privește tensiunea arterială renală. Boala se poate dezvolta insidios și numai unele caracteristici clinice pot sugera hipertensiune arterială în curs de dezvoltare în timpul bolii renale: un debut brusc de hipertensiune arterială la femeile tinere poate indica displazie fibromusculară în arterele renale și la bărbații cu vârsta de 45 de ani. anul de viață - pentru dezvoltarea aterosclerozei. În plus, o creștere rapidă a hipertensiunii arteriale și a presiunii pe o perioadă scurtă de timp poate indica, de asemenea, că boala renală coexistă.

Alte caracteristici care pot sugera cauzele renale ale hipertensiunii arteriale sunt: lipsa răspunsului la terapia standard cu trei medicamente care scad tensiunea arterială cu diferite mecanisme de acțiune, murmurări care apar pe cavitatea abdominală, modificări biochimice care sugerează starea de creștere a secreției de aldosteron (de exemplu prezența aldosteronului în piele, prezența aldosteronului în piele sau prezența aldosteronului în piele). Aceasta se datorează scăderii nivelului de potasiu din ser (hipopotasemie), fumatului, apariția rapidă a edemului pulmonar și deteriorarea organelor.

Coexistența aterosclerozei în alte vase (de exemplu, sub formă de ateroscleroză) Rezultatele studiului (de exemplu coronarian, cerebral, cervical etc.) și simptomele insuficienței renale acute după administrarea enzimei de conversie a angiotensinei pot sugera, de asemenea, conversia hipertensiunii arteriale. Cu toate acestea, caracteristicile clinice nu permit întotdeauna diagnosticarea hipertensiunii arteriale în cursul bolilor renale.

Imaginea clinică este dominată de simptomele bolii subiacente și doar un număr mic de pacienți prezintă boala prin umflarea cauzată de retenția apei și a sodiului în organism. Hipertensiunea arterială în bolile renale este caracterizată de o presiune diastolică crescută, de scăderea presiunii arteriale nocturne și depinde de cantitatea de sodiu consumată cu alimente.

Diagnosticul și tratamentul hipertensiunii arteriale la bolile renale

Procesul de diagnosticare a hipertensiunii arteriale la bolile renale trebuie să vizeze detectarea modificărilor în arterele renale și rinichii și la selectarea tratamentului adecvat. Este utilă imagistica angiografică a arterelor renale după contrast. Ecografia abdominală poate fi efectuată, în special în faza inițială de diagnosticare - este un test de screening.

Alte tehnici imagistice utile în diagnostic sunt tomografia computerizată, rezonanța magnetică și scintigrafia. Cu toate acestea, angiografia arterelor renale în detectarea hipertensiunii arteriale renale arteriale rămâne cel mai precis studiu.

Tratamentul hipertensiunii arteriale la bolile de rinichi vizează normalizarea tensiunii arteriale sub 130/80. Metodele nonfarmacologice sunt utilizate pentru a reduce aportul de sare în dietă și pentru a preveni conductivitatea organismului. Tratamentele dietetice speciale sunt, de asemenea, folosite pentru a normaliza presiunea.

Următoarele metode invazive sunt utilizate pentru corectarea stenozei renale: angioplastie percutană, angioplastie combinată cu introducerea protezelor vasculare, corecția chirurgicală a arterei renale înguste. Principiile generale ale tratamentului farmacologic nu diferă de cele utilizate în tratamentul hipertensiunii arteriale primare.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*