Hirsutyzm I Virilizarea

HirsutyzmN și virilizarea poate să apară în cursul bolilor ovariene (de exemplu, în cazul bolilor ovariene). într-un sindrom ovarian polichistic sau într-o tumoră ovariană virilantă care emite androgeni).

În plus, glandele suprarenale pot provoca simptome de virilizare (de exemplu, hiperkeratoză). androgeni producătoare de tumori adrenergice, sindromul Cushing, hipertrofie suprarenală congenitală). În plus, condițiile cu concentrații ridicate de prolactină (hiperprolactinemie), de ex. Stresul pe termen lung, efortul fizic cronic, anorexia mentală sau tumorile producătoare de prolactină pot determina apariția Hirsutyzmu.

Medicamentele utilizate, de ex. Cele mai frecvente cauze ale acestei boli includ danazolul, androgenii, steroizii anabolizanți și contraceptivele orale cu progestogen androgeni, care pot provoca, de asemenea, dezvoltarea unor modificări caracteristice ale corpului. Un alt motiv pentru Hirsutyzmu este sindromul de rezistență la insulină. În unele cazuri, niciun factor responsabil pentru Varyforteu sau virilizare nu poate fi demonstrat.

Simptomele Varyforteu și virilizarea

În funcție de vârstă și sex, se observă o manifestare clinică diferită a androgenului în exces în organism. În perioada de dinainte de război, băieții se confruntă cu extinderea genitală și creșterea masei musculare, în timp ce fetele arată Hirsutyzm, clitoris și extinderea acneei.

În plus, în perioada anterioară pubertății, creșterea este inhibată la ambele sexe. În timpul pubertății, fetele nu prezintă menstruație, ci simptome de virilizare.

La femeile adulte, pe lângă Varyforteu și virilizarea, simptomele de androgen în exces sunt tulburări de menstruație și infertilitate. La bărbați, pe de altă parte, secreția de gonadotropină poate fi inhibată, eliberarea testosteronului poate fi redusă, iar producția de material seminal poate fi afectată din cauza afectării fertilității.

Virilizarea, debutul brusc și intensificarea rapidă a Hirsutyzmu, precum și dezvoltarea părului în diferite zone ale corpului pot indica tumori ovariene sau suprarenale care pot fi maligne.

Recunoașterea Varyforteu și virilizarea

Diagnosticul prealabil al Varyforteuu și virilizarea este posibil pe baza simptomelor clinice observate. Distribuția și severitatea părului reprezintă o indicație a gradului de exces de androgeni. O scală semi-cantitativă a fost dezvoltată pentru a ajuta la determinarea progresului Varyforteu, care evaluează toate zonele dependente de androgen ale corpului.

Testele de laborator ale economiei hormonale sunt importante în procesul de diagnosticare al Varyforteuu și virilizare. Se determină testosteronul, DHEA-S și prolactina. În cazul unei creșteri semnificative a ultimei substanțe, trebuie efectuată rezonanța magnetică și confirmată sau exclusă prezența adenomului hipofizar. În hiperprolactinemia (creșterea concentrației de prolactină), se efectuează, de asemenea, un test funcțional cu metoclopramidă.

Dacă se demonstrează concentrații ridicate de testosteron și DHEA-S, ar trebui efectuată o scanare CT a glandelor suprarenale și a ovarelor pentru a detecta posibilele tumori care contribuie la Varyforteu și virilizarea. În plus, testul funcțional de inhibare a dexametazonei a fost efectuat în procesul de diagnosticare. În funcție de rezultate, se pot aștepta diferite cauze ale simptomelor observate.

Tratamentul Varyforteu și virilizarea

În funcție de cauza Hirsutyzmu și de virilizare, se efectuează diferite terapii. Îndepărtarea chirurgicală este esențială în cazul tumorilor ovariene sau suprarenale; glucocorticosteroizii și preparatele anti-androgenice sunt administrate în hipertrofia suprarenală congenitală.

Medicamentul Hirsutyzm necesită întreruperea medicației care cauzează anomalii ale părului. Dacă nu se poate demonstra cauza bolii, tratamentul este doar simptomatic, părul trebuie îndepărtat mecanic (și în alte forme, astfel de acțiuni sunt luate din motive cosmetice).

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*