Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Imaginile mai detaliate sunt, de exemplu, următoarele:

Principalul simptom al sindromului metabolic este obezitatea abdominală, care este definită ca circumferința taliei mai mare sau egală cu 80 centimetri la femeile europene și 94 centimetri la europeni. Obezitatea abdominală este cunoscută sub numele de obezitatea viscerală, iar țesutul gras apare în primul rând în rețeaua mai mare.

Inițial, în sindromul metabolic, hipertensiunea arterială, care este o componentă importantă a sindromului metabolic, se manifestă numai prin modificări ale ritmului presiunii zilnice, în special prin faptul că valorile sale nu scad noaptea, după cum se observă la persoanele sănătoase sub condiții normale.

Parametrii tensiunii arteriale se măresc dacă tensiunea arterială sistolică este mai mare sau egală cu 130 sau valori ale tensiunii arteriale diastolice mai mari sau egale cu 85 mm de mercur (mm Hg). Semnificația diagnosticului este atașată hipertensiunii diagnosticate anterior și tratamentul său este în curs de desfășurare. În timp, gradul său poate crește, ceea ce se observă nu numai periodic, ci și continuu.

Simptomele suplimentare ale sindromului metabolic sunt complicații legate de valorile anormale ale tensiunii arteriale și ale glucozei, precum și de metabolismul lipidic.

Diagnosticul sindromului metabolic

Diagnosticarea sindromului metabolic se bazează pe căutarea componentelor sindromului metabolic. Circumferința anormală a taliei este indicată de o circumferință crescută a taliei sau de așa-numita “circumferință a firului”. un raport talie / biodetru (raportul circumferinței taliei și șoldului – WHR) care nu depășește corect valoarea de 0,8 pentru femei și 1 pentru bărbați.

Testele de imagistică mai precise sunt, de exemplu, tomografie computerizată sau rezonanță magnetică, dar nu pentru obezitatea abdominală obișnuită.

În plus față de obezitate, criteriile pentru diagnosticul sindromului metabolic necesită un minim de 2 din 4 indicatori: creșterea nivelului trigliceridelor sau tratamentul acestei afecțiuni, reducerea colesterolului HDL sau tratamentul acestei anomalii, creșterea dozei de glucoză sau diagnosticul prealabil a diabetului de tip 2, al patrulea criteriu fiind tensiunea arterială crescută sau hipertensiunea diagnosticată anterior.

Criteriile mai vechi au inclus exponenții de laborator ai rezistenței la insulină sau concentrațiile crescute de insulină serică, dar în prezent nu este necesar să se confirme acești parametri pentru a diagnostica sindromul metabolic.

Alte anomalii utile în procesul de diagnosticare includ: tulburări de coagulare și fibrinoliză, prezența proteinelor (albuminei) în urină, funcția suprarenală excesivă, creșterea nivelului de acid uric și homocisteină în serul de sânge.

Tratamentul sindromului metabolic

Terapia nonfarmacologică reprezintă baza pentru tratamentul sindromului metabolic și este asociată cu cele mai bune efecte terapeutice. Este recomandat să vă schimbați stilul de viață cu un regim alimentar scăzut și pierderea în greutate, precum și exerciții fizice regulate.

Tratamentul sindromului metabolic este legat de terapia componentelor sale individuale (hipertensiune arterială, anomalii ale metabolismului lipidic și obezitate), prin urmare este o procedură complexă. În plus, la pacienții cu sindrom metabolic este indicată o metodă farmacologică care mărește sensibilitatea la insulină tisulară.

În acest scop, se vor administra preparate orale (în principal metformină, acarboză, glitazone și glitazare). Tratamentul general al bolii este în același timp o prevenire antidiabetică și prevenirea apariției bolilor cardiovasculare.

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...