Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Inborn Poziție înaltă a taliei

În timpul examenului pacientului, umărul este ridicat, structurile gâtului sunt scurtate și lărgite, umărul este ridicat și se scoate unghiul inferior al umărului. În plus, se observă conturul anormal al gâtului și scurtarea umărului cu mobilitate scăzută. Uneori puteți simți că lama nu este conectată corect la coloana vertebrală.

O caracteristică tipică este, de asemenea, restricția mobilității în articulația umărului, în special mișcarea dislocată. Aceasta se datorează poziției incorecte și mobilității limitate a lamei în raport cu pieptul. Mișcarea articulației umărului este de obicei normală.

Recunoașterea poziției congenitale a lamei

Determinarea diagnosticului nu este dificilă datorită aspectului caracteristic al pacientului. Simptomele tipice observate în timpul examinării pacientului facilitează diagnosticul. În plus, se efectuează o încercare radiologică pe proiecția față / spate, în picioare, cu brațele coborâte în mod liber, în timpul fazei expiratorii.

Raza X ar trebui să acopere întreaga suprafață cervicală și toracică a structurilor articulației coloanei vertebrale, pieptului și umărului de pe ambele părți. Imagistica radiografică este utilizată pentru a evalua gravitatea modificărilor. Examinarea mai detaliată – tomografia computerizată nu este efectuată frecvent pentru astfel de defecte, dar poate ajuta la evaluarea dacă există și alte modificări de însoțire a coloanei vertebrale. În funcție de poziția pieptenei, boala este împărțită într-o formă ușoară, moderată și severă.

Tratamentul poziției lamei congenitale ridicate

Tratarea poziției lamei ridicate este operațională. Acesta vizează îmbunătățirea funcției structurilor înconjurătoare și, de asemenea, ia în considerare aspectul cosmetic al bolii. Indicațiile pentru procedură includ unele grade de gravitate a defectului. Deformările ușoare cu o mișcare bună de mișcare în articulația umărului nu necesită corectarea chirurgicală a defecțiunii.

În formele moderate și severe de boală, scopul este de a îmbunătăți mobilitatea în umăr și poziționarea simetrică a lamelor umărului. Chiar și o lamă perfect ajustată rămâne puțin mai scurtă în timpul intervenției chirurgicale, ceea ce conduce la o diferență semnificativă în poziția structurilor inferioare ale lamei, ușor de observat din punct de vedere clinic. Setarea simetrică a unghiurilor inferioare nu este posibilă, deoarece este asociată cu un risc mai mare de complicații neurologice.

Tratamentul optim trebuie efectuat la copiii cu vârsta de 3-5 ani. Operațiunea constă în eliberarea lamei de conexiunile sale necorespunzătoare cu coloana vertebrală și piept și îndepărtarea și mutarea remorcilor musculare sau alungirea lor. Lama este apoi mutată și fixată într-o nouă poziție inferioară.

Deplasarea semnificativă a umărului poate cauza deteriorarea plexului brahial, care este important pentru funcția membrelor superioare ale fibrelor nervoase – riscul de complicații crește proporțional cu gradul de reducere a umărului. Acest risc este, de asemenea, legat de coexistența altor defecte de dezvoltare ale zonei operate (de exemplu, prezența unei boli). scolioza congenitală). Atașarea lamei în noua sa poziție trebuie să fie stabilă, dar să nu îi limiteze mobilitatea.

Ameliorarea postoperatorie implică efectuarea de exerciții care măresc gama de mișcări în articulația umărului și întăresc mușchii de pe marginea umărului. Prognoza în poziția congenitală a lamei este de succes.

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...