Inborn tiroidian hipotiroidism

[Total: 0    Average: 0/5]

Caracterul permanent al hipotiroidismului congenital este observat în cazurile de subdezvoltare a acestuia, când se observă deseori mutații în genele individuale. În plus, cauzele hipotiroidismului cronic pot fi tulburări în producerea hormonilor tiroidieni și deficiențe în transportul de iod, care este esențială pentru producerea acestor substanțe hormonale.

Se observă o persistență extrem de rară a hipotiroidismului congenital în cursul defectelor hipofilame sau hipotalamice și rezistența țesuturilor periferice la hormonii tiroidieni (tiroxina și triiodotironina).

Simptomele hipotiroidismului congenital

Simptomele clasice ale hipotiroidismului congenital sunt observate în cazurile netratate. Ele apar după aproximativ 2 luni de viață și se intensifică treptat. Copilul are o răgușeală clară, limba este hipertrofică și icterul fiziologic este prelungit pentru mai mult de 6 săptămâni. În plus, pielea nou-născutului este rece, palidă și exfoliantă.

Părul este plictisitor, uscat și fragil. În mod gradual, umflarea feței, în special în zona pleoapelor, se intensifică. S-au observat lent ritm cardiac și constipație. Tensiunea musculară este redusă, dezvoltarea psihomotorie a copilului este inhibată. La nou-născuții cu hipotiroidism congenital, hernia ombilicală și anorexia sunt mai frecvente.

Începând cu a doua jumătate a anului, creșterea bolii este inhibată (uneori poate fi un simptom observat mai devreme), vârsta scheletică a copilului este întârziată, care se corelează cu severitatea și durata hipotiroidismului. Acest proces este, de asemenea, legat de întârzierea ulterioară a suturilor craniene și a fontanelor, precum și de erupția dinților.

Recunoașterea hipotiroidismului congenital

Deoarece hipotiroidismul congenital este una dintre cele mai frecvente cauze ale leziunilor ireversibile ale creierului și, în consecință, a retardului mental, este necesar să se diagnosticheze și să se pună în aplicare un tratament adecvat într-un stadiu incipient, ceea ce este posibil datorită testelor de screening utilizate în mod obișnuit pentru hipotiroidismul congenital.

În acest scop, se determină concentrația de TSH după vârsta de 3 zile. Dacă se constată anomalii, este necesară o nouă examinare hormonală, de această dată în condiții ambulatorii, se determină concentrațiile de TSH și fT4 (tiroxină) în ser. La sugarii prematur, exponenții hormonali de laborator ai hipotiroidismului congenital apar mai târziu, deci este necesar să se repete evaluarea funcției tiroidiene după a doua săptămână de viață a nou-născutului.

Modificările imagistice și radiologice la copiii cu hipotiroidism congenital pot fi utile în diagnosticare, în special în fragmentarea testiculelor de osificare, o atenție sporită la osul din baza craniului, deformările osoase, în special în vertebrele lombare.

Alte anomalii pot fi prezente în constatările morfologiei sângelui în care se constată anemia care este insensibilă la preparatele de fier.

Tratamentul hipotiroidismului congenital

Modurile de tratament actuale recomandă ca procedura să fie pusă în aplicare încă din a doua săptămână de viață. Se administrează levothyroxină și se selectează doza pentru a menține fT4 (tiroxină liberă) în intervalul superior al valorilor normale. Tratamentul trebuie monitorizat prin teste de laborator ale concentrațiilor hormonale, iar doza trebuie determinată de la caz la caz în funcție de cererea curentă.

Trebuie reamintit faptul că administrarea profilactică a vitaminei D3 la sugarii cu hipotiroidism netratat poate determina simptome de supradozaj.

Prognoza hipotiroidismului congenital

Dezvoltarea psihomotorie adecvată a unui copil cu hipotiroidism congenital depinde de momentul diagnosticului și al tratamentului. Deși întârzierea administrării levothyroxinei face posibilă egalizarea stării metabolice și dezvoltării fizice a nou-născutului, pierderea dezvoltării mentale este o consecință permanentă a deficienței hormonului tiroidian în perioada de dezvoltare critică a sistemului nervos central.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*