Infecția nucleară progresivă

[Total: 0    Average: 0/5]

Paralizia supranucleară progresivă sau sindromul Steele, Richardson și Olszewski este o boală degenerativă a creierului cu progresia rapidă a simptomelor de sindrom Parkinson și lipsa răspunsului la tratamentul cu preparate care conțin levodopa.

Paralizia supranucleară progresivă nu este o boală comună, ci se referă în special la persoane de peste cinci decenii de vârstă. Motivele neregulilor nu au fost explicate.

Schimbările în țesuturi se referă în principal la structurile nucleului subcortic și ale structurii creierului, depozitele găsite în creier conțin proteine tau, prin urmare boala aparține grupului așa-numitelor "microorganisme". Comisia este asistată de Comitetul permanent pentru lanțul alimentar și sănătatea animală. Formele genetice legate de familie ale bolii sunt, de asemenea, cunoscute.

Simptomele paraliziei supra-nucleare progresive

Simptomele inițiale ale paraliziei supranucleare progresive includ instabilitatea posturală și căderile frecvente, precum și tulburările de mobilitate a ochiului, parkinsonismul (sub formă de rigiditate și decelerare) și sindromul pseudo-pulmonar (caracterizat prin tulburări de vorbire, înghițire).

Mișcarea în ochi este inițial afectată vertical (în sus) și apoi și în alte direcții, până când mușchii responsabili de mișcarea globului ocular sunt complet paralizați. Se formează așa-numitele "puncte fierbinți". oftalmoplegia supranucleară, adică tulburări în mișcarea liberă (în funcție de voință) și în bulele oculare automate.

Progresivă paralizie supra-nucleară progresează treptat, cu tulburări de înghițire în timp, simptome asociate cu infecții și căderi frecvente ale persoanelor care suferă de paralizie supra-nucleară progresivă.

Recunoașterea șocului supra-nuclear progresiv

Au fost elaborate criterii speciale de diagnostic pentru paralizia supranucleară progresivă pentru a permite o diagnosticare adecvată. Orientările de bază includ vârsta pacientului (peste 40 de ani). evoluția bolii și simptomele oftalmoplasiei supranucleare descrise mai sus.

Îndeplinirea tuturor indicatorilor de referință, prezența a minimum trei criterii suplimentare și absența caracteristicilor de excludere permit stabilirea diagnosticului de paralizie supra-nucleară progresivă.

Indicatorii suplimentari ai paraliziei supranucleare progresive sunt tulburările posturale (căderi frecvente), încetinirea motorului, tulburări de vorbire sau de înghițire, rigiditate musculară (manifestată în principal prin îndreptarea excesivă a gâtului sau trunchiului) și așa-numita "hiperactivitate" a sistemului imunitar. sindromul sexului frontal (apărut sub formă de apatie, încetinire a gândirii, repetarea acțiunilor, cuvinte sau fraze).

Caracteristicile care exclud paralizia supranucleară progresivă sunt: simptomele cerebeloase, polineuropatia, incontinența urinară precoce, tulburările senzoriale focale și răspunsul bun la tratamentul cu levodopa.

În diferențierea paraliziei supranucleare progresive, trebuie luate în considerare alte sindroame Parkinson, boala Parkinson, demența cu prezența așa-numitei "boli". Corpurile corpului stâng, atrofia sistemică, boala Creutzfeldt și Jakob (boala vacii nebune) și parkinsonismul cardiovascular sau inflamator.

Tratamentul paraliziei supranucleare progresive

Tratamentul paraliziei supranucleare progresive este doar simptomatic, iar tratamentul care ar putea duce la vindecarea paraliziei supranucleare progresive nu este cunoscut.

Un aspect important este reabilitarea regulată a mișcărilor exercițiilor de mers și terapie logopedică, sprijin psihologic și, în cazul tulburărilor de înghițire, este necesar să se administreze alimente adecvate sau să se alimenteze prin gavaj gastric sau să se efectueze gastrostomie percutană.

Tratamentul farmacologic al paraliziei supranucleare progresive se bazează pe preparatele administrate în tratamentul sindroamelor Parkinson: levodopa, amantadină, ropinirol, pramipexol (din păcate, efectul terapeutic după utilizarea acestor medicamente nu este satisfăcător).

Produsele antidepresive sunt utilizate pentru a trata sindromul pseudo-pervers și medicamentele de cholinolină sunt folosite pentru a controla secreția excesivă de salivă.

Toxina botulinică este injectată în mușchi cu simptomele distoniei (prezența contracțiilor independente de voința umană), mai ales dacă se referă la mușchii gâtului și extremităților.

Prognoza paraliziei supranucleare progresive

Cursa paraliziei supranucleare progresive este cronică și progresivă, invaliditatea se dezvoltă rapid (ajutorul unei alte persoane este necesar în medie după 3 ani de la debutul bolii). Imobilizarea totală a pacienților cu pat se produce după aproximativ 8 ani de boală.

Prognosticul în paralizia supranucleară progresivă nu are succes, perioada medie de supraviețuire de la diagnosticarea paraliziei supranucleare progresive este de 10 ani în medie. Cele mai frecvente cauze ale morții sunt embolismul pulmonar, pneumonia și infecțiile tractului urinar.

În plus, prognosticul în paralizia supranucleară progresivă este agravat de complicații sub formă de fracturi și leziuni post-infiliere, precum și de pneumonie glutulară rezultată din disfagie.
Mariusz Kłos

- boli interne ", Andrzej Szczeklik, medicina practica, Cracovia.
- Neurologia practică ", Antoni Prusiński, Editura Medicală PZWL, Varșovia.

Comentarii Paralizie nucleară progresivă

Grażyna | 2013-04-25 21:35

Bine ati venit. Am fost diagnosticați de mai multe luni, deși boala a avut loc de mai mulți ani. Știm despre această boală. Cu cât știu mai mult despre asta, cu atât mă simt mai puternic. Sper foarte mult că, în timp, vor exista modalități de atenuare a simptomelor.

Monika | 2013-06-26 21:23

Aniu, tatăl meu, se îmbolnăvește de pseudofobie. Cum poți fi contactat? Te salut. Monika .

Dominica | 2013-06-28 22:59

Mama mea a fost diagnosticată cu varicela timp de 5 ani și în fiecare zi există diferențe mari în funcționarea ei.

Monika | 2013-06-30 20:28

Tatăl meu are o dystony de gât suplimentar și este foarte dureros. Te intreb pentru ca nu mai avem idee pentru droguri. Salut pe toată lumea: o mulțime de putere și răbdare!

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*