Infecții ale tractului urinar

[Total: 0    Average: 0/5]

Infecția tractului urinar se referă la multe stări clinice - acestea sunt diagnosticate chiar dacă nu există simptome clinice în tractul urinar în prezența microorganismelor. Uneori există o formă de boală cu sepsis și dezvoltarea insuficienței renale. Cea mai generală definiție a infecției tractului urinar este aceea că este o stare în care microorganismele sunt prezente în tractul urinar, deasupra sfincterului vezicii urinare.

Cel mai des se referă la prezența bacteriilor (de asemenea, atipice) și, mai puțin frecvent, la ciuperci și viruși. Definiția include în mod deliberat prezența agenților patogeni peste sfincterul vezicii urinare, deoarece prezența bacteriilor în uretra este normală.

Pacienții cu simptome de infecție a tractului urinar, cu excepția pacienților cu infecții ale tractului respirator, constituie cel mai mare grup de pacienți care vizitează medicul de familie. În ciuda acestui fapt, boala adesea nu prezintă nici un simptom sau este discret, ceea ce determină ca pacientul să nu raporteze medicului, să nu pună în aplicare un tratament adecvat și să dezvolte complicații periculoase pentru sănătate și viață (cea mai periculoasă este insuficiența renală cronică ) .

Microorganismele intră cel mai adesea în tractul urinar al așa-numitelor "microorganisme". calea ascendentă, mai puțin frecvent prin sistemul circulator și limfatic. Acestea sunt, de obicei, transmise prin sânge la pacienții cu insuficiență severă a sistemului imunitar - prin urmare, acest mod de a dezvolta infecții ale tractului urinar cauzează simptome clinice severe și dezvoltarea de complicații periculoase.

La pacienții cu stază de urină se dezvoltă adesea infecții, deci este necesar să se administreze profilactic antibiotice sau chimioterapeuți în cazul bolilor cu retenție urinară în tractul urinar. Dezvoltarea infecției poate apărea la acești pacienți, în special atunci când avem de-a face cu o tulpină virulentă de microorganisme, funcționarea defectuoasă a mecanismelor de apărare ale organismului și atunci când există alți factori care predispun la dezvoltarea infecțiilor tractului urinar.

Cauzele infecției tractului urinar

Tipul de agent patogen care cauzează o infecție a tractului urinar depinde de faptul dacă infecția este necomplicată sau complicată. În primul caz, microorganismul cel mai comun este Escherichia coli, rareori Staphylococcus saprophyticus. Ocazional, pot apărea infecții cu Enterobacteriaceae (în special Klebsiella), Proteus mirabilis, Enterococcus streptocci și Pseudomonas aeruginosa.

În cazurile în care bacteriile sunt izolate cel mai frecvent, acestea sunt: Escherichia coli, Proteus mirabilis, Providencia, Serratia, Klebsiella, Pseudomonas și Staphylococcus aureus. Infecțiile fungice ale tractului urinar (cel mai adesea cauzate de Candida albicans) apar la persoanele cu predispoziții speciale: la diabetici, după procedurile din tractul urinar, la pacienții cu imunitate redusă și după tratamentul cu antibiotice cronice. O problemă importantă în practica clinică este așa-numita "lege soft". inflamații non-bacteriene ale vezicii urinare sau ale uretrei. Acestea sunt cauzate de bacterii atipice (de exemplu bacterii atipice). Chlamydia trachomatis), canale de gonoree și viruși.

Aceste infecții sunt transmise sexual și constituie o parte importantă a infecțiilor tractului urinar inferior la femeile active sexual. O problemă semnificativă a acestor boli este nedetectabilitatea bacteriuriei, în ciuda prezenței infecțiilor recurente ale tractului urinar.

Factorii care favorizează dezvoltarea bolilor inflamatorii ale tractului urinar includ: vârsta înaintată, sarcina și puerperium, staza urinară, prezența excursiilor foliculo-urinare, piatră urinară, proceduri în vecinătatea tractului urinar, utilizarea de medicamente care slăbesc imunitatea naturală a organismului, diabetul sau fundul urinar din istorie, precum și niveluri crescute de calciu și concentrații scăzute de potasiu în serul de sânge.

Simptome ale infecției tractului urinar

Cursul clinic al infecțiilor tractului urinar poate fi diferit de absența oricăror semne clinice. Pacienții afișează de multe ori dureri sau arsuri în uretra în timpul urinării, senzație comună de presiune a vezicii urinare și, uneori, o cantitate mică de urină. Alte simptome includ: micrații nervoase, dureri în regiunea supraepitelială sau lombară, urinare involuntară.

Pacienții se plâng adesea de febră și tremurături și raportează coexistența problemelor gastro-intestinale (dureri abdominale, diaree, greață, vărsături) și dureri de cap. În plus, pacienții prezintă modificări ale testelor de laborator din sânge și urină. În sânge există semne de inflamație (ESR accelerat, niveluri crescute de celule albe din sânge și proteină C reactivă) și uneori semne de afectare a funcției renale (de exemplu, anormalitatea funcției renale, anormalitatea funcției renale etc.). creșterea nivelului de uree și creatinină). Celulele roșii și leucocitele sunt detectate în urină.

Tratamentul infecției tractului urinar

În plus față de utilizarea antibioticelor și chimioterapeuților, tratamentul infecțiilor tractului urinar ar trebui să includă și tratamente nespecifice: odihnă în pat, luând mai multe lichide, folosind antipiretice și analgezice (de exemplu: un supliment alimentar, un supliment la un supliment alimentar, un supliment la un supliment alimentar). paracetamol), iar în caz de vărsături, de ex. metoclopramid .

Tratamentul infecțiilor tractului urinar vizează sterilizarea tractului urinar, eventual eliminarea cauzei bolii (în cazul unui obstacol în calea fluxului urinar) și prevenirea recurenței infecției. Alegerea medicamentului, calea de administrare și durata tratamentului depind de localizarea infecției, de prezența complicațiilor, de starea clinică a pacientului și de evoluția bolii.

Microorganismele care cauzează infecții ale tractului urinar sunt în general sensibile la antimicrobiene, astfel încât tratamentul este eficace în marea majoritate a pacienților. Cele mai frecvent utilizate medicamente în infecțiile tractului urinar sunt fluorochinolonele (de exemplu, tuburile fluorurate, tuburile fluorurate) și tuburile fluorurate (tuburile fluorurate). Principalele produse ale grupului sunt: ciprofloxacin, norfloxacin, catrimoxazol, amoxicilină cu acid grapsicloric, nitrofurantoină, aminoglicozide. Examinarea microbiologică a urinei în majoritatea cazurilor permite identificarea microorganismului și punerea în aplicare a unui tratament adecvat.
Mariusz Kłos

- boli interne ", Andrzej Szczeklik, medicina practica, Cracovia.
- Interna ", Włodzimierz Januszewicz, Franciszek Kokot, editura medicală PZWL, Varșovia.
- Nefrologie ", C. Craig Tisher și Ch. S. Wilcox, ediția poloneză editată de editorii Marian Klinger, ed. Urban & Partner, Wrocław.
- Pediatrie ", ediția științelor Krystyna Kubicka, Wanda Kawalec, editura medicală PZWL, Varșovia.

Comentarii Infecții ale tractului urinar

Olga | 2011-05-06 12:21

În acest caz, se recomandă să beți o mulțime de fluide, să frecventați frecvent urină și să utilizați preparate de merișor. Există multe disponibile în farmacie, recomand Prouro datorită conținutului ridicat de proantocianină și vitamina C. Este, de asemenea, demn de întrebat la farmacie despre agenții care susțin tratamentul inflamației vezicii urinare.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*