Inflamația acută brută a anvelopelor cranio-spinale

Debutul meningitei acute purulente apare brusc, de obicei fără simptome heraldice. Într-o perioadă scurtă de timp, se dezvoltă o stare de pericol iminent pentru viață. Pacientul se plânge de dureri de cap, în principal de natură pulsatoare sau de răspândire, care nu apar după utilizarea analgezicelor. În plus, există greață și vărsături, precum și febră mare. Apar simptomele de repulsie și simulare a anvelopei (de exemplu, "crăparea ușoară"). rigiditatea gâtului).

Pacientul are probleme de inconștiență - inclusiv comă, convulsii sub formă de convulsii epileptice inițial generalizate sau focale. În cursul bolii, pareza are loc cu o creștere a tensiunii musculare și a simptomelor care rezultă din deteriorarea nervului cranian. În cazuri extreme, se produce insuficiență respiratorie care pune viața în pericol.

Ca urmare a imunității reduse, apar herpes, iar în cursul infecției meningococice se pot dezvolta hemoragii intradermale și echimotice (sindromul de coagulare endovasculară crescută (DIC)) poate provoca leziuni cerebeloase - ca urmare, tulburări de mers și echilibru, , imobilitatea mișcărilor, se poate produce tremor.

Serul de sânge al pacientului arată o creștere a nivelului de celule albe din sânge, o scădere accelerată a numărului de celule roșii din sânge (ESR) și o concentrație crescută de proteine C reactive, ca urmare a inflamației care apare în organism. Testarea la laborator a lichidului cefalorahidian arată o creștere a numărului de celule (în special neutrofile), o tentă gălbuie, o creștere a nivelului de proteine și o concentrație redusă de glucoză, o scurgere de lichid sub presiune crescută.

Diagnosticul encefalomielitei abcese acute

Diagnosticul meningitei epizootice acute se bazează pe istoricul bine colectat, pe imaginea clinică și pe modificările caracteristice ale lichidului cefalorahidian obținute în timpul puncției lombare. Imagistica trebuie utilizată pentru tomografia computerizată sau pentru imagistica prin rezonanță magnetică a capului, care, cu toate acestea, nu este necesară pentru stabilirea diagnosticului.

De asemenea, demonstrarea prezenței bacteriilor în lichidul cefalorahidian sau în sânge (prin cultură sau detectarea unui antigen specific) și serologia nivelurilor serice de anticorpi sunt utile pentru a face un diagnostic corect. De asemenea, ar trebui să căutați izbucnirea primară a infecției (de exemplu, virusul hepatitei A de conopidă, virusul hepatitei C de conopidă). Meningita purulentă acută se poate dezvolta în cursul infecției pneumoniei sau a urechii medii).

Diferențierea meningitei epizootice acute ia în considerare și alte afecțiuni cu simptome similare: boli virale, tuberculare, protozoare și fungice ale sistemului nervos central, sângerări în spațiul subarahnoid, abcese și abcese, precum și probleme neoplazice ale structurilor sistemului nervos central .

Tratamentul encefalomielitei abcese acute

În perioada acută de meningită epizootică acută, tratamentul trebuie furnizat într-o unitate de terapie intensivă. În terapie se utilizează medicamente anti-edematoase și antiinflamatoare, totuși, baza procedurii este terapia cu antibiotice - aceasta trebuie inițiată imediat după recoltarea sângelui pentru cultura microbiologică și puncția lombară pentru a lua lichidul cefalorahidian. Cele mai frecvent utilizate antibiotice sunt cefalosporinele, eventual în combinație cu alte antibiotice sau în cazurile cu indicații speciale - alte antibiotice.

Prognoze de supraexpunere acută la meningita cerebrospinală

Rata medie a mortalității este de 10-30% din toți pacienții. Prognosticul este mult mai rău în cazul dezvoltării septicemiei. În plus, complicațiile (edem cerebral, hidrocefalie, abces, blocaje vasculare cerebrale, epilepsie, tulburări de auz, tulburări de vorbire) apar deseori în timpul perioadei de recuperare.

Prognozele în meningita piramidală acută sunt agravate de vârstă înaintată, imunitate redusă, virulența crescută a tulpinii bacteriene care provoacă boala și implementarea tardivă a tratamentului și dezvoltării șocului, tulburărilor de conștiență sau convulsiilor în perioada acută a bolii. La unii pacienți, unele simptome neurologice persistă pe tot parcursul vieții, în ciuda terapiei eficiente cu antibiotice și eliminării agentului cauzal.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*