Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Inflamația țesutului gros

Au fost descrise mai multe forme clinice de inflamare a țesutului adipos. Cel mai frecvent diagnosticat este tipul spontan al bolii (boala lui Weber și a lui Christian), care se manifestă prin leziuni dureroase ca țesut subcutanat, localizate mai ales în membrele inferioare și mai puțin frecvent pe trunchi. Boala afectează în principal femeile albe.

Cursul clinic al inflamației țesuturilor grase este adesea precedat de dureri articulare și musculare și de afecțiuni sub-febrile. Anomaliile observate în țesutul subcutanat persistă, de obicei, timp de câteva săptămâni, iar la vindecare ele părăsesc leziunile caracteristice cicatricilor. În unele cazuri, pot fi formate fistule, eliberând secreții dense.

În timpul inflamației țesuturilor grase, se observă adesea coexistența bolilor articulațiilor, membranelor serice sau rinichilor. Uneori ficatul și sistemul hematopoietic sunt deteriorate. O altă formă de inflamație a țesutului adipos poate apărea prin coexistența nodulilor subcutanați cu boli pancreatice, în special cu pseudocite, ischemie, leziuni post-traumatice sau procese inflamatorii. În unele cazuri, inflamația articulară este prezentă și se observă o altă formă cu semne clinice caracteristice.

Diagnosticul inflamației țesuturilor grase

Diagnosticul inflamației țesutului gras este posibil după ce s-au detectat modificările morfologice tipice observate în țesutul gras din microscop, după excizia din zonele afectate. De asemenea, este important să se determine dacă alte anomalii coexistă cu inflamația țesutului adipos, care sunt adesea observate în această boală (de exemplu, boala inflamației țesutului gras sau boala inflamației țesutului gras). modificări ale pancreasului, boli reumatismale). Uneori boala este primul simptom al patologiilor care se dezvoltă în pancreas în viitor.

Diferențierea inflamației țesutului adipos trebuie să ia în considerare eritemul tumoral, modificări ale țesutului subcutanat imediat după infectare. Este important să se determine dacă boala este izolată sau face parte dintr-un alt sindrom (de exemplu, o boală de origine diferită, o boală de origine diferită sau o boală de origine diferită). (de exemplu, arterita nodulară, lupus eritematos sistemic). De asemenea, leziunile cutanate intenționate la persoanele cu tulburări psihice diferite ar trebui să fie excluse.

Rezultatele testelor auxiliare trebuie de asemenea luate în considerare la diagnosticarea inflamației țesutului gras. În timpul exacerbării bolii, se observă o accelerare semnificativă a reacției de descompunere a celulelor roșii din sânge (creșterea valorii OB), ca și o creștere a concentrației așa-numitelor “celule sanguine”. Proteine de fază acută (de exemplu, reactiv C (CRP) și leucocitoză cu predominanța neutrofilelor.

Testele de laborator arată, de asemenea, niveluri reduse de hemoglobină, globule roșii și hematocrit și uneori proteinurie cu cantități crescute de celule roșii și albe din sângele sedimentului de urină. La pacienții cu leziuni pancreatice, activitatea enzimei pancreatice – lipază – în serul de sânge crește.

Tratamentul și prognosticul inflamației țesutului gras

Inflamația izolată a țesutului adipos este tratată cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, iar în cazurile cu intensitate mai mare a procesului bolii se administrează glucocorticosteroizi sau medicamente care suprimă răspunsul imun (imunosupresiv), de ex. ciclofosfamidă sau ciclosporină.

În cazul coexistenței altor boli, în cursul cărora se produc modificări inflamatorii în țesutul gras, tratamentul bolii de bază este de o importanță fundamentală.

Prognoza în inflamația țesutului gras este diferită, depinde în principal de factorul care provoacă boala, gradul de dezvoltare a leziunilor în cadrul diferitelor organe și sisteme și de apariția complicațiilor. În forma sa spontană, inflamația țesutului adipos are loc cu perioade de intensificare a simptomelor bolii și slăbirea lor treptată.

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...