Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Inflamația virală a ficatului tip B (hepatita B)

Hepatita B este o boală infecțioasă acută. Se dezvoltă în câteva zile. Perioada de incubație este de 7-12 săptămâni. Virusul genului Hepadna atacă carnea ficatului.

Hepatocitele sunt deteriorate, ceea ce duce la o activitate crescută a transaminazelor. Infecția se răspândește pe cale parenterală și prin contact sexual. Boala afectează și nou-născuții ale căror mame poartă antigen. Infecția nu se va răspândi pe cale orală.

Persoanele cu risc sporit includ dependenții de droguri, homosexualii, heterosexualii, utilizatorii de magazine de tatuaj, prostituatele, beneficiarii de sânge, pacienții hemodializați, cadrele medicale.

Simptomele hepatitei B

În cele mai multe cazuri, hepatita B este asimptomatică sau aproape simptomatică. În faza inițială, durerile musculoscheletale, greața, lipsa apetitului și un sentiment de dezintegrare generală predomină.

Apoi apare icterul și crește febra. Pacienții se plâng de mâncărime și de senzația de mâncărime și de plenitudine în abdomen. În unele cazuri se observă lărgirea splinei și a ficatului.

Tratamentul hepatitei B

Hepatita B este tratată cu interferon alfa. În scopuri profilactice, se utilizează globuline cu anticorpi anti-HBs și vaccinul Engerix.
Monika Kozak

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...