Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Inflamația virală a sistemului nervos central

În funcție de forma inflamației virale a sistemului nervos central și a agentului cauzal, cursul clinic variază.

Meningita virală este o inflamație ușoară a creierului și a măduvei spinării, cu simptome asociate în primul rând cu sindromul de creștere a presiunii intracraniene crescute. Ca urmare, se observă dureri de cap de severitate variabilă, grețuri și vărsături, tulburări psihice, iar caracteristicile discului de stază sunt prezente în examinarea oftalmologică. Boala poate fi însoțită de simptome de febră și de anvelope, de ex. rigiditatea gâtului determinată de examinarea pacientului.

Inflamația creierului se caracterizează printr-un curs clinic mai sever, cu diferite grade de tulburări de conștiență, febră și semne focale neurologice. Crizele epileptice, pareza și paralizia membrelor sau a jumătății corpului, simptome ale leziunilor nervoase craniene, care cauzează dificultăți sau incapacitatea de a mișca globul ocular, pot să apară în cursul bolii.

În plus, tensiunea musculară poate fi redusă, memoria poate fi afectată, pot apărea tulburări de vorbire și se pot dezvolta simptome care indică deteriorarea cerebelului (imoralitatea motorului, vorbirea încețoșată, dificultatea menținerii echilibrului, tremor). Simptomele din sistemul vegetativ includ transpirația crescută, o schimbare a frecvenței cardiace și salivare.

Inflamația măduvei spinării se poate manifesta ca o inflamație a colțurilor din față ale măduvei spinării, o substanță albă sau o inflamație transversală a măduvei spinării. În primul caz, apare paralizia asimetrică, de obicei a tuturor membrelor, cu o scădere a tensiunii musculare, însoțită de o temperatură ridicată de intensitate diferită și durere musculară.

Simptomele se desfășoară fără tulburări senzoriale (astfel de perturbări și disfuncții în sfincteri sunt caracterizate de inflamația transversală a măduvei spinării și de inflamația substanței albe). După câteva zile, simptomele pot să dispară.

Alte forme de inflamație virală a sistemului nervos central pot include: meningita conjointă a creierului și a creierului, encefalomielita (sau inflamația care apare în toate aceste structuri ca inflamație virală generalizată a sistemului nervos central).

Diagnosticarea inflamației virale a sistemului nervos central

Diagnosticul inflamației virale a sistemului nervos central se bazează pe cursul clinic și pe modificările caracteristice ale examinării de laborator a lichidului cefalorahidian: creșterea pleocitozei (nivel celular crescut), creșterea concentrației limfocitelor, o ușoară creștere a numărului de nautrofile și proteine .

La bolile virale este de asemenea important să se evalueze simptomele unei infecții date – uneori numai pe această bază se determină un factor etiologic specific care provoacă boala. Prezența materialului genetic sau anticorpilor generați împotriva unui virus specific poate fi, de asemenea, demonstrată în unele cazuri, ceea ce confirmă, de asemenea, diagnosticul agentului patogen în cauză, care este responsabil pentru simptomele infecției sistemului nervos central.

Diferențierea inflamațiilor sistemului nervos central viral ia în considerare inflamațiile bacteriene, tuberculoase, fungice și protozoane ale sistemului nervos central, sângerările subarahnoide, utilizarea anumitor medicamente toxice pentru sistemul nervos, leziunile neoplazice, bolile sistemice, accidentele vasculare cerebrale, unele afecțiuni metabolice , hipoxie, boli mentale și alte boli cu simptome neurologice.

Tratamentul inflamației virale a sistemului nervos central

În cazurile de infecții cerebrale, aciclovirul se utilizează fără a fi nevoie de confirmare (din păcate este eficient numai în unele cazuri) și gancyclovirul este administrat în condiții clinice justificate.

Tratamentul simptomatic al inflamației virală a sistemului nervos central constă în combaterea edemului cerebral, tratamentul antiinflamator și tratamentul crizelor epileptice. De asemenea, este important să se mențină echilibrul în metabolismul acid-bază și apă-electrolitic al sistemului și să se utilizeze o alimentație adecvată. Reabilitarea după combaterea edemului cerebral și creșterea sindromului de presiune intracraniană ar trebui, de asemenea, implementată.

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...