Inițial, există, de asemenea, o creștere a filtrării glomerulare.

Inițial, nefropatia diabetică nu prezintă semne clinice. Prima manifestare a bolii este apariția unor cantități mici de proteine din albumină în urină (microalbuminurie). Inițial, filtrarea glomerulară crește, de asemenea, crește rinichii, urina de zahăr este detectată și pacientul trece mai multă urină. După controlul diabetului, simptomele dispar la majoritatea pacienților.

Pe măsură ce boala progresează, filtrarea glomerulară normalizează inițial, apoi scade, proteinuria apare nu numai cu pierderea albuminei în sine, ci devine și neselectivă, modificări morfologice în rinichi. În faza deschisă de nefropatie, apar hipertensiune arterială și alte complicații diabetice numeroase.

Diagnosticul nefropatiei diabetice

Nefropatia diabetica este diagnosticata la pacientii cu diabet zaharat de tip I sau de tip II, dupa excluderea altor boli de rinichi si determinarea microalbuminuriei (excretia albuminei in urina de la 30 la 300 mg pe zi daca concentratia depaseste 300 mg este denumita macroalbuminurie) cel puțin două studii din trei efectuate în șase luni. Diagnosticul este confirmat și de prezența proteinuriei deschise fără a fi necesară evaluarea concentrației de albumină în urină.

Diagnosticul diferențial trebuie să țină seama de alte forme de glomerulonefrită în cursul diferitelor boli, boli ale rinichilor, boli și afecțiuni renale interstițiale și alte cauze ale microalbuminuriei (de exemplu: boala rinichilor, boala rinichilor, boala a rinichilor rinichilor rinichilor rinichilor rinichilor rinichilor rinichilor rinichilor rinichilor rinichilor rinichilor rinichilor rinichilor rinichilor de glutamina). Este, de asemenea, de remarcat faptul că există multe motive pentru aceasta: febră în cursul bolilor infecțioase acute, efort fizic, consumul de alimente bogate în proteine, cantități mari de sare, șederea într-o poziție lungă).

La pacienții cu diabet zaharat, albumina poate apărea în urină ca urmare a infecției tractului urinar, a insuficienței cardiovasculare sau a hipertensiunii prelungite, prin urmare aceste afecțiuni ar trebui excluse pentru diagnosticarea corectă a nefropatiei diabetice.

Tratamentul nefropatiei diabetice

Scopul tratamentului nefropatiei diabetice este de a încetini progresia modificărilor renale, prin urmare este importantă diagnosticarea rapidă a bolii și începerea tratamentului imediat. Măsurile de protecție a rinichilor trebuie implementate de îndată ce este diagnosticat diabetul și, în plus, tratamentul adecvat al bolii de bază poate încetini progresul schimbărilor renale.

Este important atât combaterea nivelurilor ridicate ale glicemiei, cât și tratarea nivelurilor anormale de lipide, obezitate, hipertensiune arterială, dietă săracă și consumul de proteine. De asemenea, trebuie să evitați substanțele care afectează rinichii (unele medicamente și substanțe chimice), fumatul și consumul mai mult de cafeină.

Scopul este de a preveni acumularea de urină în tractul urinar. Principiul tratamentului este includerea timpurie a medicamentelor pentru protecția rinichilor, care includ inhibitori ai convertazei și blocante ale receptorilor de angiotensină.

Prognoze în nefropatia diabetică

Prognosticul la pacienții cu nefropatie diabetică nu are succes, mai ales atunci când boala este diagnosticată cu întârziere și tratamentul este inadecvat. Prezența proteinelor în urină este un factor de risc pentru complicațiile cardiovasculare și crește mortalitatea la diabetici. Aceasta se datorează altor complicații cronice ale diabetului zaharat (de exemplu, prezența unui diabet zaharat). Principalele motive pentru aceasta sunt următoarele: a) ochiul, sistemul nervos, piciorul diabetic, ateroscleroza, boala ischemică a inimii, b) leziunile cutanate.

În medie, după 7 ani nefropatia diabetică se manifestă clinic și după alte 5-10 ani se dezvoltă insuficiența renală cronică. Nefropatia diabetică este una dintre cele mai frecvente cauze ale terapiei de substituție renală.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*