Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Insuficiență renală cronică

Tratamentul insuficienței renale cronice poate fi conservator, înlocuirea renală sau poate include transplantul de rinichi. În primul caz, boala de bază care duce la insuficiență renală trebuie tratată corespunzător.

O alimentație corectă este importantă – o dietă cu proteine scade concentrația de uree în sânge, este recomandabil să se limiteze cantitatea de sare (la pacienții care pierd sodiu, dieta nu poate fi strict superficială), se recomandă să se ia o cantitate mare de lichide și creșterea excreției urinare prin administrarea unui medicament diuretic furosemid și este necesară reglarea metabolismului acid-bază și a hidro-electroliților.

Este important să alegeți doza potrivită de medicamente la pacienții cu insuficiență renală cronică. În tratamentul conservator, este important să controlați complicațiile.

Terapia de substituție renală vizează eliminarea apei din corp și a substanțelor în starea fiziologică excretată în urină (de ex .: urină, tractul urinar, tractul urinar). Creatinină, uree), precum și reglarea metabolismului electrolitic, acid și alcalin. Se utilizează dializă extracorporeală (hemodializă peritoneală și dializă), hemofiltrarea și hemodiafiltrarea.

Complicațiile și prognosticul insuficienței renale cronice

Cele mai frecvente complicații ale insuficienței renale cronice sunt bolile cardiovasculare (în special hipertensiunea arterială), anemia, malnutriția, tulburările metabolice și endocrine (hiperparatiroidismul, tulburările metabolismului calciului și fosfatului, osteodistrofia renală).

Prognoza depinde de gravitatea bolii care provoacă insuficiență renală cronică. Factorii asociați cu o progresie mai rapidă a bolii sunt m. printre care sexul masculin, vârsta înaintată, funcția renală scăzută inițială, nivelul ridicat de excreție a proteinei în urină, hipertensiunea arterială, nivelul ridicat al glucozei, lipidele, fumatul, anemia.

Principalele cauze ale exacerbării bruște a bolii sunt: deshidratarea, utilizarea unor medicamente, obstrucția drenajului urinar, intensificarea simptomelor bolii de bază. Principalele cauze ale decesului sunt infecțiile cardiovasculare și complicațiile.

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...