Inversarea neregularitatilor nu lasa cicatricile

[Total: 0    Average: 0/5]

Viermele cutanate este o boală dermatologică care apare cu leziuni cutanate sub formă de eflorescență tare și netedă, care adesea formează un ringworm și nu prezintă o tendință de dezintegrare. Neregularitățile care se retrag nu lasă cicatricile. Cauzele bolii nu au fost explicate.

Ringworm-urile sunt mai frecvente la femei și adesea și la copii. Unele cazuri clinice se dezvoltă ca urmare a reacțiilor la măsurile farmacologice luate și pot coexista cu diabetul, dar relația dintre aceste condiții nu a fost clarificată.

La unii pacienți, se demonstrează complexe imunologice și anticorpi împotriva nucleelor celulare și a celulelor tiroidiene, în general la concentrații scăzute. Cu toate acestea, mecanismele responsabile pentru dezvoltarea bolii nu au fost cunoscute, deci este presupusă doar coexistența anomaliilor imune în procesele de boală.

Simptome de granulomatoză în formă de inel

Granulomatoza în formă de inel are loc cu noduli care afectează în principal pielea, dar pot să apară și în unele cazuri în țesutul subcutanat. Punctele focale sunt alcătuite din schimbări concentrice care se combină pentru a forma formele circulare caracteristice. Cea mai obișnuită localizare a anomaliilor cutanate se află în partea din spate a mâinilor și picioarelor, dar schimbările pot apărea și în alte locații.

În formă de granulomatoză multiplă, granulomatoza inelară ocupă zone largi de membre, trunchi și față. În câteva cazuri, eflorescența se descompune cu ulcere fine. Formele rare (atipice) ale bolii sunt: subcutanate (afectează în principal copiii și care se dezvoltă în interiorul articulațiilor) și eritematoase (cu leziuni luminescente împrăștiate și plate).

Cursul granulomatozelor din inel este, de obicei, cronic. Boala nu se manifestă prin simptome sistemice, nu se găsesc anomalii în alte sisteme și organe. Uneori, leziunile cutanate au tendința de a da drumul spontan.

Recunoașterea granulomatoză periană

Ringworm-urile sunt diagnosticate pe baza prezenței nodulilor cu aspect caracteristic, formă și culoare. Factorul decisiv este o examinare histologică, a cărei imagine prezintă anomalii tipice ale granulomatoză inelară.

În diferențierea granulomatoză inelară este necesar să se excludă nodulii periapici (localizare tipică, imagine histologică și localizare mai profundă) și sarcoidoza inelară (apare cu noduli sinobrantați, simptom pozitiv al diascopiei și coexistența frecventă a leziunilor în alte organe și sisteme - examinarea este decisivă).

În plus, semne clinice similare de granulomatoză în formă de inel pot apărea în cursul unui lichen plat inelat, care se caracterizează prin bulgări plane și o locație diferită a eflorescentei. Imaginea histologică a țesuturilor modificate într-un lichen plat inelat este una tipică care diferențiază cele două boli.

Tratamentul granulomatozelor cu peri

Terapia cu vierme se bazează pe înghețarea azotului lichid sau a dioxidului de carbon. Adesea, schimbările (chiar și cele îndepărtate) dispar după o biopsie de probă. Fluorocorticosteroizii fluorurați sunt utilizați în pansamentele închise (cu o protecție sănătoasă a pielii) de preparatele farmacologice.

Triamicinolona poate fi injectată în focalizare. Pentru leziuni cutanate mai extinse, dozele mici de glucocorticosteroizi sau sulfoni se recomandă pe cale orală. Efectele terapeutice pozitive sunt de asemenea obținute după administrarea pentoxifilmului.
Mariusz Kłos

- boli de piele pentru studenții și medici medicali ", Stefania Jabłońska, Tadeusz Chorzelski, editura medicală PZWL, Varșovia.
- Dermatologie și venerologie, manual pentru școlile medicale ", Editura Medicală PZWL, Varșovia.

Comentarii Cereale inelate

Iwet | 2013-05-03 23:14

Ca un copil, am avut noduli subcutanat pe partea exterioară a piciorului meu, localizat lângă degete și glezne și pe coama articulației mele. Boala, după multe consultări cu medicii locali, a fost diagnosticată în mine numai în centrul sănătății copilului din Varșovia. După înghețarea cu azot, am avut o stare de spirit minunată timp de aproximativ 20 de ani - acum, timp de aproximativ doi ani, am obținut un nodul pe conturul articulației opri-mamă, spunând că este la fel. Probabil este timpul să vizitați din nou medicul și să îngheți din nou. nu vă temeți de boală - nu este o provocare.

Joanna Piatek | 2014-04-09 07:20

În cazul meu, a fost diagnosticată prezenta granulomatoză obraczak, dar simptomele mele sunt localizate pe fața și gâtul meu. De aceea, am îndoieli dacă diagnosticul este corect sau nu.

Anna | 2014-07-20 19:53

Am avut cereale timp de trei ani pe mâinile mele și în buclele mele, nici măcar nu ajută la îngheț, acest leagăn se lărgește constant.

Kate | 2014-10-07 22:52

Am avut sâmburi din copilărie, pe tot corpul, picioarele, vițeii (spate), coapsele (în interior și în exterior), în interiorul brațelor, încheieturilor. Ca un copil, am trecut printr-o întreagă serie de înghețuri de azot, din păcate nimic nu a ajutat.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*