Laparoscopia este efectuată în cazuri îndoielnice

[Total: 0    Average: 0/5]

Cele mai multe sarcini ectopice sunt localizate în tubul uterin, o altă locație este asociată cu complicații mai frecvente, în special sângerări. În plus, sarcina localizată în cavitatea abdominală este asociată cu o mortalitate crescută la femeile gravide, la care o astfel de sarcină ectopică nu a fost detectată destul de devreme.

Nu este neobișnuit ca o cuibare anormală să apară din nou în aceeași locație în cazul unei alte sarcini. Frecvența localizării sarcinii ectopice în ordine descrescătoare: tubul uterin (partea cu bule - 80%, partea dulgher, resturile), abdomenul, ovarul și colul uterin.

Simptomele sarcinii ectopice

Simptomele clasice în timpul sarcinii ectopice sunt sângerări uterine neregulate și dureri abdominale. Deseori, totuși, nu se observă simptome în stadiu incipient, dar se oprește menstruația, ceea ce poate indica o sarcină și nu este un indicator al unei locații anormale. Extreme extremele la pacienți pot determina șocuri hipovolemice și simptome asociate ca rezultat al sângerării uterine crescute.

Femeile cu o sarcină situată în trompa uterină au tendința de a suferi dureri abdominale unilaterale atunci când are loc sângerare, adică atunci când oul fetus moare. Este posibil ca mai multe convulsii dureroase să apară în câteva săptămâni. În cazul ruperii tubului uterin, nu se observă cel mai frecvent crize recurente; de obicei, există o durere unică dar semnificativ crescută la momentul ruperii tubului uterin.

Principalele simptome ale avortului din trompetă care pot apărea în timpul sarcinii ectopice sunt: dureri abdominale sau analice unilaterale și în timpul administrării gazelor, sângerare, în câteva săptămâni slăbiciune bruscă repetată, cauzată de șocul de la iritația peritoneală a sângelui care curge din trompa uterina. Pe de altă parte, examenul ginecologic arată formarea treptată a hematomului perioperator și fetal.

Recunoașterea sarcinii ectopice

În stadiul incipient al sarcinii ectopice, diagnosticul este dificil de realizat, deoarece o sarcină ectopică necircată se desfășoară ca o sarcină normală intrauterină. Apariția factorilor de risc necesită implementarea procedurilor de diagnostic adecvate.

Metodele de bază în diagnosticul sarcinii ectopice sunt: măsurarea concentrației de subunități ale hormonului beta gonadotropină (beta-hCG) și ultrasunete. Laparoscopia este efectuată în cazuri îndoielnice, dar chiar și atunci apariția sarcinii ectopice poate fi trecută cu vederea.

Determinarea concentrației beta-hCG urmărește să demonstreze dacă nivelul său în ser este normal și care este dinamica acumulării sale. Se suspectează o sarcină ectopică dacă concentrația este ridicată (în limitele normale), iar ultrasonografia transtoracică nu indică prezența unui balon de sarcină. În acest caz este necesar să se repete testul.

Concentrațiile de beta-hCG prea scăzute sau treptate sunt adesea observate în timpul sarcinii ectopice. Există unele dovezi de sarcină în afara cavității uterine prin ultrasunete, dar se poate întâmpla ca o sarcină normală să coexiste cu o sarcină ectopică (aceasta se numește sarcină heterotrofică).

Tratamentul sarcinii ectopice

În prezent există mai multe metode de tratare a sarcinilor ectopice: așteptați-și-vedeți, farmacologic sau chirurgical. Dacă este diagnosticată într-o stadiu incipient și nu se găsește nici un simptom, așteptarea poate fi cea mai bună cale de a continua, deoarece 70% din pacienții din acest grup reușesc să evite intervenția chirurgicală.

Terapia farmacologică (în special metotrexatul) este recomandată la pacienții aflați în stare generală bună, cu concentrații scăzute ale subunității beta a hormonului gonadotropin hormon, atunci când nu se constată coexistența unei sarcini corect plasate și când modificarea corespunzătoare unei sarcini ectopice nu este mai mare de 4 centimetri. Tratamentul chirurgical, pe de altă parte, implică îndepărtarea elementelor ouălor fetale de la locul cuiburilor necorespunzătoare.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*