Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Livrare prematură periculoasă

Durata normală a sarcinii, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), este de 37-41 săptămâni. Nașterea între 22 și 36 de ani, o săptămână de sarcină completă este numită prematură (mai puțin de 22 de săptămâni). Aceasta este una dintre principalele cauze ale mortalității perinatale și a consecințelor îndepărtate atât pentru dezvoltarea fizică, cât și pentru cea psihică la copiii prematuri. Prevalența nașterii premature este estimată la mai multe procente din numărul total de nașteri.

Prematuritatea este asociată cu multe complicații, inclusiv m. printre altele sindromul respirator, sângerarea ventriculară, leucomalacia, boala intestinului necrotic, displazia bronhopulmonară, dezvoltarea mentală întârziată și retinopatia prematură la sugari. Furnizarea prematură implică, de asemenea, un risc mai mare de paralizie cerebrală. Prematuritatea este, prin urmare, o problemă majoră, nu numai de natură medicală, ci și de natură socială.

Factorii de risc pentru nașterea prematură în situație de risc

Cei mai importanți factori de risc pentru nașterea prematură includ: antecedentele unei sarcini a unei femei gravide (istoricul uneia sau mai multor nașteri prematură, apariția avorturilor în al doilea trimestru de sarcină, sarcina multiplă, istoricul nașterii prematură de către mama unei femei însărcinate ), boli coexistente (în principal diabet, boli hepatice, hipertensiune, boli de rinichi, infecții ale tractului urinar, anemie, inflamații vaginale și cervicale).

Din motive ginecologice și obstetricale, sunt menționate malformații congenitale ale uterului, malformații multidirecționale, miomi mari ai uterului, placentă anterioară și separarea prematură a placentei.

Alți factori care pot influența livrarea prenatală includ dependența (nicotină, alcoolism), nivel scăzut de educație și condiții de viață proaste, salarii mici, muncă grea și vârsta mamei (sub 18 ani). peste 35 de ani).

Recunoașterea nașterilor premature cu risc

Au fost elaborate criterii speciale de diagnostic pentru identificarea nașterilor prematuri. Vârsta de sarcină trebuie să fie de 22-37 săptămâni, iar activitatea de contracție trebuie documentată (minim 4 contracții la 20 de minute sau 8 pe oră, minim 1 contractură 30 secunde).

Furnizarea prematură este diagnosticată atunci când membranele fetale se sparg și atunci când punga amniotică este păstrată, este necesar să se confirme că cervixul este netezit de cel puțin 75% și este deschis cel puțin 2 centimetri.

Îndeplinirea tuturor criteriilor de mai sus face posibilă diagnosticarea nașterilor prematuri. Dacă este suspectată diagnosticarea, diagnosticul trebuie verificat rapid.

Diagnosticul diferențial al riscului de livrare prematură este necesar. Acest proces ar trebui să ia în considerare apariția infecțiilor tractului urinar, separarea prematură a placentei, miomele uterine, apendicita și alte condiții clinice.

Tratamentul pentru nașterea prematură în situație de risc

Dacă bănuiți că ați născut prematur, trebuie să spitalizați femeia însărcinată. Trebuie efectuată o examinare obstetrică vaginală pentru a evalua gradul de maturitate al gâtului și posibila evoluție a nașterii.

Dacă membranele fetale se sparg sau sângerările din căile respiratorii, testul de palpare trebuie întrerupt și înlocuit cu ochelari de vedere.

Este necesar să utilizați un regim de pat și plasați pacientul pe lateral, de preferat pe partea stângă. Administrarea de sedative și spasmolitice ar trebui, de asemenea, luată în considerare, dar nu există nicio justificare pentru utilizarea analgezicelor.

De asemenea, este necesară hidratarea adecvată a pacientului și înregistrarea funcției sistolice a uterului și a vârstei de 26 de ani. Cardiotocografia se efectuează în timpul săptămânii gestaționale (se înregistrează ritmul cardiac al fătului, se înregistrează mișcările și activitatea sistolică a uterului).

Examinarea cu ultrasunete este utilă pentru determinarea vârstei și maturității gestaționale a fătului, a locului placentei și a volumului de lichid amniotic. În multe cazuri, sunt necesare teste suplimentare (de exemplu, morfologia sângelui, testele de urină generală și altele).

La stabilirea strategiilor trebuie luată în considerare consultarea neonatală, farmacoterapia fetală (prevenirea insuficienței respiratorii, prevenirea hemoragiei intracraniene), alegerea metodei optime de inhibare a funcției sistolice uterine și tipul de antibiotice administrat (acestea trebuie utilizate numai în cazurile în care infecția vaginală sau cervicală a fost confirmată sau unde este suspectată infecția intrauterină).
Mariusz Kłos

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...