Mastita postpartum

[Total: 0    Average: 0/5]

Inițial, mastita de puerperium are loc cu dureri de sân, roșeață și temperatură corporală crescută. Durerea localizată într-un singur loc este adesea primul simptom, uneori singurul. Inițial, aceste probleme nu sunt exacerbate în mod semnificativ, ele sunt deseori neglijate sau judecate greșit.

Febra poate fi prezentă la scurt timp după apariția durerii la nivelul sânilor. Apariția unei temperaturi ridicate la sfârșitul primei săptămâni sau a celei de-a doua săptămâni de închidere la o femeie care alăptează trebuie să sugereze apariția mastitei de puerperium.

Este posibil să nu apară infraroșu, dacă apare, este de obicei după câteva ore de la primele condiții dureroase sau febrile. În plus, zona infectată este mai caldă și prezintă sensibilitate și durere în timpul testului de palpare.

Diagnosticul mastitei de puerperium

Diagnosticul mastitei de puerperium se bazează pe istoricul medical și pe prezența simptomelor clinice tipice. Este necesar să se facă un diagnostic rapid și să se pună în aplicare un tratament adecvat, deoarece acest lucru face posibilă oprirea procesului inflamator și evitarea formării exudatului și, prin urmare, înec.

În cazul în care diagnosticul de mastită de puerperium nu se face mai devreme, o infiltrare tare și neclară va apărea în zona roșie și dureroasă a sânului în 2-3 zile, iar sânul va deveni semnificativ mai mare. După diferite perioade de timp, zona îngropată se lichefiază și devine ascunsă.

Tratamentul mastitei de puerperium

Terapia mastitei de puerperium constă în principal în reducerea alăptării, utilizarea antibioticelor, tratamentul resorbției cu metode fizice și, în unele cazuri, metodele chirurgicale.

Imediat după primele simptome ale mastitei, se administrează doze mici de preparate care inhibă prolactina (bromocriptină, lizuridă). Acest tratament este destinat să reducă secreția de alimente și ar trebui să fie efectuat împreună cu terapia de resorbție, este important să aveți grijă de golirea completă a sânilor în acest timp.

Dacă tratamentul de lactație nu este urmat de o îmbunătățire a stării clinice a pacientului, trebuie administrate antibiotice, inclusiv preparate care reduc alimentele.

Tratamentul de resorbție fizică este justificat numai în cazul stadiului inițial al inflamației sau în cazul în care procesul bolii nu este agravat. În acest scop, pieptul este legat și se folosesc ambalaje reci.

Prevenirea mastitei de puerperium

Un aspect important îl reprezintă profilaxia mastitei de puerperium. În acest scop, este necesar să se prevină orice deteriorare a mamelonului, în special prin utilizarea unei tehnici adecvate de alăptare, în cazul apariției fisurilor, se recomandă utilizarea unui unguent după fiecare hrană.

Cu toate acestea, nu utilizați garnituri umede, deoarece acestea promovează macerarea epidermei. În plus, mama nu ar trebui să respire către mameloane. În cazul în care fisurile sunt profunde, nou-născutul nu trebuie hrănit timp de 1-2 zile (în acest timp este necesar să se exprime laptele și să se pună în aplicare hrănirea artificială a nou-născutului).

În plus, un aspect important al prevenirii puerperitei este lupta împotriva infecțiilor dobândite în spitale prin creșterea standardelor generale de igienă. Este deosebit de important să se blocheze calea infecției cu stafilococi.

Prognoze în mastita de puerperium

Prognozele în mastita de puerperium sunt, de obicei, de succes. Uneori nu este necesar să se utilizeze antibiotice, simptomele să dispară spontan sau după ce terapia cu inhibitori de prolactină a fost pusă în aplicare. Este posibilă o revenire rapidă la hrănirea naturală a nou-născutului.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*