Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Micoză a tractului urinar

Micoza tractului urinar este adesea asimptomatică, iar pacienții nu raportează nici o problemă a tractului urinar sau a naturii sistemice în cursul clinic. Infecția fungică poate fi asociată cu febră în timpul terapiei cu antibiotice, ceea ce poate indica o dezvoltare secundară a infecțiilor fungice.

Următoarele simptome apar din cauza disuriei: durerea sau arsul în timpul împerecherii, senzația frecventă de împingere a vezicii urinare și trecerea unor cantități mici de urină. Ciupercile sub formă de fungi pot afecta dezvoltarea blocării ureterului sau a joncțiunii pelvico-ureptice.

Diagnosticul micozelor tractului urinar

Micoza din tractul urinar este diagnosticată prin prezența, în cel puțin două culturi de urină, a prezenței drojdiilor din genul Candida în exces de o anumită cantitate. Dacă ciupercile se găsesc în urină, ele indică de obicei colonizarea și nu infecția.

Pe baza rezultatelor cantitative ale culturii și a prezenței unor cantități mai mari de leucocite în urină, nu este posibilă diferențierea între cele două stări. Demonstrarea agenților patogeni este adesea asociată cu infecția rinichilor, care în majoritatea cazurilor este transmisă în sânge și apare sub formă de micropori multipli, vizibili în imaginea CT.

Tratamentul micozelor tractului urinar

Terapia cu micoză urinară în cazurile asimptomatice nu este necesară, cu excepția persoanelor cu imunitate afectată sau tratamentul invaziv pe tractul urinar.

Micoza, de obicei, dispare după ce antibioticele au fost îndepărtate sau cateterul a fost scos din vezică. Dacă există indicații pentru o altă cateterizare, este necesar să se înlocuiască cateterul sau să se utilizeze o singură metodă care constă în mai multe cateterizări ale vezicii urinare.

Micoza sistemului urinar cu simptome clinice este tratată cu preparate antifungice. În terapie au fost utilizate medicamente cum ar fi fluconazolul sau amfotericina B. Formarea fistulei renale percutanate (nefrostomie) crește probabilitatea de a trata miocoza tractului urinar.

Prognozele de micoză a tractului urinar

Micoza tractului urinar este, în majoritatea cazurilor, prognostică, nu lasă consecințe permanente și nu provoacă complicații. Prognoza slabă se referă la cazurile în care condițiile coexistente sunt cauza, ducând la o slăbire a sistemului imunitar al organismului. În acest caz, boala poate să reapară și alte consecințe ale funcției de apărare perturbată a sistemului coexistă.

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...