Modificări Cele mai adesea însoțite de prurit I Coacerea

[Total: 0    Average: 0/5]

Pemfigoidul care apare la femeile gravide are caracterul schimbărilor multiforme. Se pot dezvolta bufeuri, eriteme, umflături, blistere și blistere. O caracteristică tipică este prezența membranelor sinusale, în special pe pielea abdomenului. Modificările sunt de obicei însoțite de mâncărime și coacere. Starea generală a pacienților este, în general, bună. Localizarea pemfigoidului gravid variază, în special în pielea trunchiului și a extremităților.

Pemfigoidul gravidic începe la majoritatea femeilor în a doua jumătate a sarcinii, iar modificările se retrag spontan după naștere sau alăptare. Este important ca sarcinile ulterioare să conducă la o reapariție a pemfigoidismului. Uneori, trăsăturile bolii sunt prezente și în perioade care nu au legătură cu sarcina.

În plus, pacienții prezintă adesea boli coexistente, în special boala Graves și Basedov, care are loc cu prezența anticorpilor antitiroidieni. Pemfigoidele gravide pot influența cursul sarcinii, moartea intrauterină a fetusurilor este rară, iar greutatea scăzută la naștere a nou-născuților ale căror mame au contractat pemfigoid la femeile gravide este mai frecventă.

Diagnosticul femeilor gravide cu boală pemfigoidă

Diagnosticul de pemfigoid la femeile gravide se bazează pe diagnosticul erupțiilor cutanate multiforme și al leziunilor cu prezența eritemului, a unor blistere de diferite mărimi și a edemelor. În plus, este tipic pentru mâncărime și coacere, iar neregularitățile apar cel mai adesea în a doua jumătate a sarcinii. Pemfigoidele gravide confirmă rezultatele examenului imunopatologic care prezintă schimbări caracteristice.

Diferențierea pemfigoidului la femeile gravide trebuie să excludă erupția cutanată alergică în timpul intoxicației în timpul sarcinii (fără vezică și eritemul de amestec) și eritemul polichistic al vezicii urinare (vezica urinară se dezvoltă doar în eritem, leziunile tind să ocupe membrele, fața și membranele mucoase, iar eritemul policicular al vezicii urinare caracterizat printr-un curs clinic rapid).

Mai mult decât atât, este important să se facă diferența între pemfigoidul gravidă și alte condiții tipice pentru sarcină și manifestări ale leziunilor cutanate.

Tratamentul și prognosticul femeilor însărcinate în pemfigoid

Cele mai multe cazuri de pemfigoid gravidă necesită numai tratament local cu creme care conțin glucocorticosteroizi. Uneori însă este necesară o procedură generală. Antihistaminicele și calciul sunt utilizate în farmacologiile sistemice. Dacă leziunile cutanate sunt extinse și intense, dozele mici de glucocorticosteroizi pot fi administrate pe cale orală în ultimele luni de sarcină.

Marjoleine Nines
Despre Marjoleine Nines Articolele 509
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*