Frumusete, PutereȘtiri, Sănătate, Sănătate și Tu

Mortalitatea în infarct miocardic

Infarctul miocardic este o formă de necroză a unor celule miocardice ca urmare a ischemiei sale focale. Acesta apare cel mai frecvent la persoanele cu boală coronariană.

Poate exista un atac de cord:- peretele solid (necroza acoperă întregul perete de la endocard la pericard);
– incomplete (sub-frontiere),
– sub formă de epidemii de țesut necrozat împrăștiate (rare).

Infarctul cardiopulmonar

Infarctul miocardic este o blocare bruscă a aportului de sânge la o anumită parte a mușchiului cardiac ca urmare a contracției vaselor coronare a inimii sau a înfundării luminii lor, de ex. muschiul inimii. de o placă aterosclerotică ruptă și de un cheag format la acel moment.

Ischemia cauzată de ocluzia arterei coronare poate avea diverse cauze, de exemplu: ischemia, ocluzia arterei coronare sau ischemia. arterioscleroza, embolia, tromboza. Ca rezultat al ischemiei, o parte a mușchiului cardiac este hipoxidat și subnutrizat, precum și necroza acestuia.

Există trei perioade principale de infarct miocardic:

Primele 2 până la 3 săptămâni de infarct miocardic sunt mai devreme. Cu o intervenție rapidă, faza acută a infarctului miocardic este controlată și majoritatea pacienților sunt ținute în viață. Cu toate acestea, în acest timp, pot apărea complicații grave cum ar fi șoc cardiac, ruptură cardiacă, embolie pulmonară, aritmii cardiace, edem pulmonar, pericardită, anevrism ventricular și altele.

Perioada de timp a infarctului miocardic durează trei săptămâni (în funcție de complicațiile și severitatea infarctului miocardic) și este mai calmă în cursul acestuia.

În perioada post-infarct, pot apărea simptomele caracteristice ale bolii coronariene.

Cauzele infarctului miocardic

Etiologia infarctului miocardic este aceeași cu cea a anginei pectorale și a bolii coronariene.

Cea mai frecventa cauza a infarctului miocardic este:
– ateroscleroza arterelor coronare ale inimii (în aproximativ 90% din cazuri);
– o tromboză intravasculară,
– hemoragie intramurală (sub membrana interioară);
– Congestia,
– edem inflamator sau alergic.

Ischemia și insuficiența cardiacă pot apărea și ca urmare a șocului sau a rănilor.

Factorii care contribuie la infarctul miocardic

Într-adevăr, infarctul este favorizat de factori nervoși, cum ar fi Overwork, emoții intense, stres, lipsă de odihnă, personalitate tip A și factori intruși (abuzul de droguri, și anume lipsa unui stil de viață sănătos). de exemplu. De asemenea, este important de observat că cele mai frecvente boli (de exemplu, cofeina, nicotina) și bolile sunt diabetul, obezitatea și nivelurile ridicate ale colesterolului din dietă, precum și stilurile de viață sedentare.

Forma și simptomele infarctului miocardic

Cea mai comună formă de infarct miocardic este durerea. Prin urmare, simptomul principal al infarctului miocardic este durerea coronariană acută (angina pectorală) care durează 20-30 minute sau recurentă, persistentă, în ciuda schimbărilor în postura corpului și după administrarea sublinguală de nitroglicerină. Durerea este localizată în piept (în spatele sternului) și poate radia până la mandibulă, umeri și abdomen și chiar în spate.

În același timp, pacientul suferă de anxietate, dificultăți de respirație, transpirație și slăbiciune, cu posibil leșin și vărsături.

În formele atipice, nedureroase ale infarctului miocardic, principalul simptom este imaginea complicațiilor infarctului, adică următoarele: Pot să apară următoarele simptome: tulburări ale ritmului cardiac, insuficiență ventriculară stângă acută, edem pulmonar, șoc, slăbiciune sau doar o electrocardiogramă ) imagine. Un atac de cord nedureros apare de obicei la persoanele cu diabet zaharat, este latent și este detectat accidental. Foarte rar, poate apărea un infarct sub vălul altor boli, cum ar fi vezica biliară acută, pancreatită, boli de stomac sau dureri osoase sau reumatice sau dureri musculare.

Diagnosticul infarctului miocardic

Diagnosticul infarctului miocardic se bazează de obicei pe apariția bruscă a simptomelor de mai sus și a examinărilor suplimentare.

În auscultarea și examinarea fizică, infarctul miocardic este cel mai probabil să fie simptomatic:

– tulburări ale ritmului cardiac datorate hiperactivității (extrasistol, tahicardie paroxistică, fibrilație atrială sau ventriculară); zgomote silențioase și surde asupra inimii, cu posibil ritm cardiac de integrare; posibilă frecare pericardică. Bradicardia sinusală (sindromul nervului vag) poate să apară în stadiile incipiente ale infarctului miocardic.

– tulburări de conduită (intraventriculare, sinus-atrial, atrioventricular);

– o scădere a tensiunii arteriale (în special la pacienții cu sindromul nervului vag sau șocul cardiogen) apare în primele ore ale infarctului. În cele mai multe cazuri, totuși, scade treptat în primele 2-4 zile).

– temperaturi ridicate ale corpului cu o durată de până la câteva zile.

Testele suplimentare de diagnosticare ale infarctului miocardic prezintă următoarele simptome:

– Cantitatea de leucocite din sânge crește în 2-3 zile,

– OB (Red Blood Collapse) crește în 2 până la 7 zile. Se stabilizează după 4 până la 6 săptămâni.

– imaginea lui Schilling conține granulocitoză inertă și eozinopenie,

– tulburări ale economiei de carbon (hiperglicemie și glucozurie);

– tulburări enzimatice (creșterea activității serice a câtorva enzime).

Un bun test de diagnostic al infarctului miocardic, în special în primele zile, este determinarea multiplă a activității enzimatice. Cele mai frecvent utilizate teste sunt creatinin kinaza (CPK), aminotransferazele aspartat și allanin (A1AT), gama-glutamil transpeptidaza (GGTP) și beta-hidroxibutirat dehidrogenaza (HBDH).

Examinarea electrocardiografică permite diagnosticarea și determinarea localizării infarctului miocardic și a cursului și a gradului de modificări patologice, a procesului de dezvoltare și de vindecare. În examinarea electrocardiografică (ECG) efectuată după apariția primelor simptome, se observă modificări în segmentul ST (înălțarea sau coborârea în arce a segmentului ST – sub forma așa-numitului “țesut moale”). Pentru a obține rezultatele cerute, este necesar să se folosească metoda undelor Parde, care mai târziu relevă o refracție profundă și largă a Q sau QS și, de obicei, o refracție negativă a T (coronarian T). Aceste modificări tipice se dezvoltă în diferite canale electrocardiografice, în funcție de localizarea infarctului.

Fanta Q nu apare în cazul unui infarct parțial (subsideal). Doar modificările din segmentul ST-T sunt detectate în supapa sub-indicatoare.

În funcție de gradul de modificări patologice și de intensitatea diferită a tulburărilor în cursul stimulării electrice, se disting trei straturi în infarctul miocardic pe baza examinării electrocardiografice:
– necroza miocardică (reflexie profundă și largă Q sau QS);
– țesut necrotic (modificări în secțiunea ST);
– zona ischemică (T negativă).

Examinarea microscopică în timpul autopsiei arată: necroza acută a fibrelor musculare (umflare, estomparea imaginii nucleului celular și striparea transversală) și leziunea necrotică galben pal (în cazul unui infarct de câteva zile) înconjurată de globule roșii cu infarct miocardic vaselor și fibroblastelor.

Complicații ale infarctului miocardic

Ca rezultat al infarctului miocardic trecut, în funcție de gravitatea acestuia, pot să apară complicații, și anume:.

– apar tulburări de ritm cardiac (aproximativ 70%).

– Există un șoc cardiac (cardiogenic) (aproximativ 15%).

– ansamblu braț-braț. Sindromul braț-braț rezulta din inflamarea nervului brațului și se manifestă prin durere în umăr și umăr (de obicei, la stânga). Se manifestă prin: restrângerea dureroasă a mișcării articulațiilor umărului și cotului, dezvoltarea decalcifierii osoase, atrofiei pielii și a mușchilor și a tulburărilor vasculare și motorii. Poate fi cronică și poate dispărea singură.

– un ansamblu fără arbore. Sindromul post-infarct se manifestă în inflamația pleurală sterilă, pericardul și pneumonia interstițială. Sindromul non-infarct se dezvoltă ca urmare a mecanismelor autoimune însoțitoare și a creșterilor din a doua săptămână de infarct. Simptomele sindromului post-infarct includ: dureri în zona inimii crescând în timpul respirației, creșterea temperaturii (38-40 grade Celsius) și dureri în zona inimii crescând în timpul respirației. C), frecarea pleurală și pericardică, creșterea leucocitozelor, ESR accelerată, modificări ale imaginii electrocardiografice tipice pentru pericardită.

– infarct miocardic

– apare o ruptură cardiacă (aproximativ 2%) cu simptome de tamponare cardiacă acută (șoc, creștere a presiunii venoase centrale, mărirea siluetei inimii, stoarcerea tonurilor inimii, lipsa arterei marginilor siluetei inimii în imaginea radiologică) .

– moarte subită din cauza infarctului miocardic (aproximativ 25%), moartea bruscă poate fi cauzată de ruptura cardiacă, stoparea ventriculară (asistarea cardiacă, blocul atrioventricular), embolismul cerebral sau pulmonar sau fibrilația ventriculară.

– insuficiență ventriculară stângă acută și edem pulmonar (aproximativ 15%).

– regurgitarea valvelor bipartite acute

– postinfarcție anevrism cardiac (aproximativ 10%). Anevrismul inimii postinfarcționale apare ca urmare a dilatării și amplificării peretelui ventricular necrotic în timpul activității cardiace. Diagnosticul anevrismului cardiac post-infarct se bazează pe examinarea radiologică (gorikulografie).

– complicații congestive (aproximativ 15%) – periferice (arterele renale, cerebrale, spline, membre sau intestinale) și embolii pulmonare. Ele apar ca urmare a detașării cheagurilor de perete în ventriculul stâng sau drept.

– ruperea septului interventricular (complicație rară) cu simptome de insuficiență ventriculară stângă și dreaptă, creșterea presiunii venoase și mărirea dureroasă a ficatului

Tratamentul infarctului miocardic

Tratamentul infarctului miocardic se bazează în principal pe farmacoterapie și poate fi operațional. Scopul tratamentului este de a debloca arterele coronare și de a restabili fluxul sanguin în zona infarctului. Terapia include, de asemenea, date privind complicațiile non-infarctionale.

În cazul unui infarct miocardic, pacientul trebuie imediat tratat într-un spital din unitatea de terapie intensivă (aproximativ 10 zile), unde este supus unei observații constante (frecvența cardiacă, electrocardiograma, tensiunea arterială, presiunea venoasă centrală, corpul temperatură, uneori respirație). Centrele de Cardiologie intensă, datorită supravegherii medicale și de asistență medicală continuă, dotate cu echipamente adecvate (cardioscoape, cardiomonitoare, echipamente de alarmă și de înregistrare), echipamente electro-terapeutice (defibrilatoare și stimulatoare cardiace) și resurse cu un set adecvat de medicamente pentru tratarea ritmului cardiac, și edem pulmonar, sunt singurele care pot efectua eficient tratamentul infarctului miocardic.

Până la sosirea ajutorului medical, pacientul nu trebuie să efectueze nici o activitate, să aștepte ambulanța în poziție culcatoare și în caz de dispnee semnificativă (edem pulmonar) în poziția de ședere cu picioarele coborâte în jos.

Recomandările terapeutice generale includ:
Întins în pat timp de 2-3 săptămâni. Reabilitarea fizică într-o inflamație necomplicată începe după doar o săptămână de boală (exerciții de respirație). Treptat, include gimnastica culcatoare, așezată și în picioare. Puteți începe să mergeți în a patra săptămână. Ritmul de reabilitare depinde de starea pacientului.

Dieta recomandată în colaps proaspăt este lichidă, bogată în vitamine, calorii scăzute și bogată în fibre.

Tratamentul farmacologic al infarctului miocardic se bazează în principal pe analgezice, medicamente antitrombotice și nave de sânge care dilatăază nitroglicerina.

Durerea este controlată de analgezice (fostă morfină cu atropină, astăzi așa-numitele “ucigătoare” sunt folosite mai des). neuroleptanoanalgezia (NLA II)).

Pentru dizolvarea trombului în artera coronară (în primele 8 ore) se utilizează tratamentul fibrinolitic (streptokinaza). Terapia antitrombotică (heparina) utilizată în mod obișnuit timp de 3-4 săptămâni. Contraindicațiile pentru terapia fibrinolitică și antitrombotică sunt: vârsta peste 65 de ani, boala hipertensivă, boala ulceroasă și pete hemoragice.

În terapie, se utilizează aritmii cardiace:
– xilocaină (controlul hiperactivității cardiace – extrasistol, tahicardie);
– glucocorticoizi și electrostimulare cardiacă (cu tulburări conductive);
– cardioversia electrică (fibrilație atrială, tahicardie paroxistică);
– atropină sau alupent (bradicardie sinusală, ritm ventricular lent).

În cazul unei rupturi cardiace, tratamentul chirurgical este necesar, dar tratamentul ad-hoc constă în perforarea pericardului și drenarea sângelui conținut în acesta.

Mortalitatea în infarctul miocardic este mare. Moartea are loc de obicei în stadiul inițial al bolii (70%). ) . La pacienții spitalizați, mortalitatea nu depășește 25%. Vârsta (65) și istoria anterioară a infarctului miocardic agravează prognosticul.
Zhaneta Malec

Comentarii atacuri de inima

agnieszka | 2008-11-18 15:28

Bine ati venit. Timp de acum 2 săptămâni am simțit o scurtă durată de respirație în piept, mâna stângă se scurge și am niște medicamente ciudate. Totul indică o insuficiență cardiacă, de trei ori am fost într-o ambulanță pe care mi-au făcut-o ecg și am luat sânge și ca și cum totul ar fi căzut, chiar dacă am încă aceste simptome sau este posibil ca adunarea să se prăbușească când am doar 18 ani, vă rog cine va răspunde?

Waldek | 2008-12-01 19:37

Am avut un caz similar cu cel al lui Zenon, sa dovedit că am fost înfundat de un stent, dacă te-au aruncat în spitalul din Bródno.
oh dread!

jarul7 | 2009-03-26 17:41

Bine ati venit!
Agnieszko, este imposibil pentru tine să ai un infarct deoarece o astfel de persoană nu ar supraviețui – ar putea fi simptome ale nevrozei!

Anja Ulf

Mulți se pot spune despre ea, dar poate cel mai important este că este considerată și evidentă. Desigur, ea este, de asemenea, disciplinată, amuzantă și acomodantă, dar se află într-o gamă mai scurtă, în special având în vedere că sunt amestecate și cu cele exigente.
dar ea este ceea ce este atât de populară pentru ea. Prietenii tind să se bazeze pe ea și pe sentimentul ei plin de umor atunci când au nevoie de aplauze.

Nimeni nu este perfect evident, iar Anja are și o serie de neajunsuri. Nehotărârea ei și frumusețea naturii nu fac cea mai mare companie și face lucrurile neplăcute să spunem cel puțin.
Din fericire, natura ei rapidă este de obicei acolo pentru a ajuta cu lucrurile atunci când este nevoie.

S-ar putea să-ți placă și...